zaposlovanje

Kastelanski poklic. Kdo je?

Kazalo:

Kastelanski poklic. Kdo je?
Anonim

V storitvenem sektorju so vedno povprašeni profesionalni, odgovorni, pozitivni in sposobni delati v timu. Predpogoj za dober razvoj in delo takih podjetij je razpoložljivost specialistov, ki bodo univerzalni v vseh sektorjih, ki vplivajo na delovanje takšnih podjetij: to je komunikacija z ljudmi in sposobnost iskanja kompromisov, hitre rešitve za nastajajoče težave in specifično gospodarsko delo. Castellansha je tisti poklic, ki bi moral nabrati vse te sposobnosti v sebi.

Kdo je castellante?

Položaj osebe, ki je odgovorna za shranjevanje, prejem, odpoved in izdajo specializiranih oblačil in vseh vrst perila (odvisno od podjetja, v katerem dela), se imenuje castellante. Kdo je to in kaj bi morala biti sposobna? To ni nujno oseba z izobrazbo, izkušnjami in določenimi znanji. Castellansi morajo biti odgovorni in pedantni v številnih zadevah.

Od kastellanta je odvisno, kakšna oblačila in obutev bodo nosili zaposleni v zdravstvenih ustanovah, delavci proizvodnje, gradbeništva, popravil in transportnih akcij, delavci počitniških hiš, sanatorij, hotelov in različnih organizacij, ki uporabljajo delovna oblačila. Kakovost nove in rabljene (po pranju ali likanju) posteljnega perila, brisač, kopalnih plašč, kombinezonov, zaves, rokavic in palčnikov spremlja tudi deklica Castel. Kdo to zmore razen nje? Samo ona, ker ta poklic na tem položaju prevzame materialno odgovorno osebo, ki se ukvarja s shranjevanjem, vzdrževanjem vhodne dokumentacije in po potrebi razgradnjo starih in neuporabnih potrebščin.

Posebnosti položaja kastellanta

Kar dela Castellancer je, da je treba določiti stopnjo obrabe vseh možnosti za delovna oblačila in spodnje perilo, poznati ustrezno oznako, pravilno sestaviti ustaljeno dokumentacijo: odpise, voditi evidenco o uporabi delovnih oblačil, čevljev in spodnjega perila.

Položaj v ustreznem naročilu prejme od vodje zavoda v skladu z veljavno zakonodajo. Castellan predloži vodji svoje strukturne enote. Odpušča se v primeru kršitve delovne discipline, zakona in podzakonskih aktov.

Kakšna odgovornost je castellante

Castellaness pripravi prejem materialnih sredstev, jih pripravi in ​​razporedi v skladišče (ki mora biti ustrezno opremljeno), shranjuje, izdaja, ročaje za čiščenje, likanje, pranje, odpisuje in vodi evidenco o vsem. Celoten potek dela od prejema, zaloge do odpisa tudi vodi kastellant. Njene odgovornosti se nanašajo samo na materialno oskrbo in vse organizacijske zadeve na njenem položaju in v skladu z zahtevami podjetja, v katerem dela. Izvaja vsa naročila vodstva glede svojih dejavnosti in se spoštuje z notranjo rutino. Castellansha nosi popolno finančno odgovornost za zaupane nepremičnine in ob morebitnih kršitvah obvešča vodstvo, če bo to prispevalo k grožnji dejavnosti ustanove in njenih zaposlenih.

Kakšna mora biti castellanza

Zaželeno, kakšnega spola bi moral biti castellancer? Kdo je to - moški ali ženska? Položaj castellanze najpogosteje zasedajo ženske. To je tak poklic, ki zahteva ekonomsko vezo, natančnost stvari in dokumentov, ki jih je treba izpolniti, odgovornost za izdajo delovne obleke, spodnjega perila in čiščenje ter skrb za ljudi. Ljubiti mora tudi red in čistočo, ne le v svoji shrambi. Oseba, ki izpolnjuje te zahteve, je lahko le čedna, ekonomična ženska, ki združuje vse te lastnosti in izpolnjuje vse zahteve tega poklica.

Ne smete podcenjevati dela kastelante. To je posebnost, ki pri svojem delu zahteva fizični in psihološki pristop in spretnost. Castellansha je dolgo časa na nogah, stalno je fizično aktivna in izvaja rutinska dela za dokončanje, shranjevanje, prejemanje, razgradnjo in izdajo zaščitnih oblačil in nekaj opreme. Ko je celotno osebje podjetja oblečeno v urejena, negovana, specializirana oblačila, ko so počitniške hiše, bolnišnice, moteli in hoteli opremljeni s svežim in čistim perilom, kopalnimi plašči in brisačami, je kastel žena poskrbela za vse to. Kdo je, takoj postane jasno - to je praktično najpomembnejši kader v kateri koli proizvodni panogi.