povzetek

Vzorec življenjepisa računovodje za plače. Računovodja za plače

Kazalo:

Vzorec življenjepisa računovodje za plače. Računovodja za plače

Video: Program za atelje 2024, Julij

Video: Program za atelje 2024, Julij
Anonim

Življenjepis je dokument, ki ga vlagatelj predloži delodajalcu. Vsebovati bi moral podroben prikaz predhodnih delovnih izkušenj, izobraževanja in dosežkov osebe, ki se je prijavila na prosto delovno mesto.

Vendar pa je treba razumeti, da ni dovolj, da vlagatelj informacije o sebi preprosto navede na papirju in jih pošlje podjetju. To mora biti pravilno vloženo in sestavljeno tako, da sta vodja ali vodja oddelka za osebje pozorna in preučena predloženi življenjepis.

Naslednji članek vam bo povedal, kako sestaviti življenjepis za računovodjo plač, tako da ga bo lahko zaposlilo podjetje. Spodaj najdete osnovna pravila za sestavljanje tega dokumenta, načine in zaporedje za pošiljanje informacij v njem. Poleg tega bo na voljo vzorec življenjepisa za računovodjo izplačil.

Zakaj potrebujem življenjepis?

Preden razmislite o približnem vzorčnem življenjepisu računovodje za izplačilo plač, je vredno razumeti pomen tega vprašanja. Zakaj potem potrebujemo ta dokument in kakšno vlogo lahko ima pri zaposlovanju v podjetju? To bo pripomoglo k temu, da se bo vodja res posvetil pozornosti nanj.

Torej, življenjepis lahko imenujemo marketinško orodje, s pomočjo katerega lahko "prodate" svoje spretnosti, izkušnje in talente vodji podjetja, ki ima željo po čim bolj donosni zaposlitvi.

Ta dokument med drugim vsebuje povzetek izobrazbe, spretnosti, dosežkov in življenjske zgodovine, ki se lahko nanašajo na potencialno delo. Življenjepis prikazuje sposobnosti in njihovo primerjavo z zahtevami prostega delovnega mesta, ki jih zahteva prosilec. Praviloma je to dokument, ki je kandidatka vizitke, njegov delodajalec pa najprej vidi, in šele na podlagi tega se odloči, ali bo nekoga povabil na nadaljnje razgovore.

Nujno se spomnite, da delodajalec porabi kar nekaj časa, ko razmišlja o življenjepisu. Te informacije bodo koristne tistim, ki radi vse svoje dosežke slikajo z dolgimi stavki in jih dopolnijo z "vodo". Po statističnih podatkih vodstveni delavci v povprečju pregledajo življenjepis približno 20 sekund, da ugotovijo, ali je določen kandidat vreden bolj previdnega začetka preučevanja njegove zgodbe. Tak čas (dvajset sekund in nič več) ima človek, da bi naredil prvi pozitiven vtis.

Življenjepis je dokument, ki se izpolni v kakršni koli obliki. Kljub temu, da ni posebnih pravil, mora oseba informacije predstaviti na način, ki je najbolj primeren za določeno situacijo.

Obstajajo nekateri skupni standardi, ki se pogosto uporabljajo, in nekatera pravila ali, natančneje, koristna priporočila v smislu pisanja o nadaljevanju. O njih je vredno povedati podrobneje.

V kakšnem vrstnem redu je treba informacije predstaviti?

Struktura življenjepisa je zaporedje pripovedi o osebnih podatkih, kariernih dosežkih, stopnji izobrazbe in drugih pomembnih informacijah. Vrstni red predstavitve informacij je lahko naslednji:

  1. Osebni podatki.
  2. Namen predložitve življenjepisa.
  3. Izkušnje.
  4. Izobraževanje.
  5. Dodatno izobraževanje.
  6. Osebne kvalitete.

Vredno je razmisliti o vsebini vsakega bloka posebej.

Osebni podatki

Najprej bi morali napisati F. I. O. Priporočljivo jih je poudariti krepko ali jih narediti nekoliko večje v primerjavi s preostalim besedilom.

Nato navedite datum rojstva, dejanski naslov prebivališča (lahko napišete samo mesto stalnega prebivališča), kontaktno telefonsko številko in e-poštni naslov.

namen

Po prevzemu življenjepisa mora vodja oddelka za osebje ali vodja podjetja razumeti, zakaj je oseba poslala ta dokument. Na primer, računovodja lahko svoj cilj oblikuje na naslednji način: "Cilj je pridobiti položaj računovodje za izplačilo plač."

V nekaterih primerih se šteje, da je navedba plače sprejemljiva. Vnese se lahko na naslednji način: "Pričakovana plača - 25.000 rubljev."

izkušnje

Takšne podatke je treba navesti v obratnem kronološkem zaporedju - od trenutka zadnjega opravila do prvega. V to poglavje je treba vnesti le te podatke, kar bo (če bo potrebno) vodja ali vodja oddelka za osebje lahko potrdil s pregledom delovne knjižice prosilca, izvodov pogodb o zaposlitvi itd.

Če bi nekdo delal nekje neuradno, naj to navede v življenjepisu. Toda za potrditev takšnih podatkov, če je potrebno, ima vodja kadrovske službe pravico, da jih dvakrat preveri, tako da pokliče organizacijo, ki je vpisana v življenjepis.

Plačnik računovodja lahko nakaže naslednje izkušnje:

  • 2017-2019 (2 leti) - glavni računovodja Food Technology Combine LLC;
  • 2010–2017 (7 let) - računovodja IE „Sorokin and Co.“

Izobraževanje

Ta razdelek je napolnjen z enakimi priporočili kot izkušnje v obratnem kronološkem vrstnem redu. Na primer:

  • 2005–2010 - Državna akademija za management, posebnost - računovodstvo in revizija;
  • 1994-2005 - Srednja šola št. 357, Rostov na Donu.

Dodatno izobraževanje

Poleg šole in univerze je treba navesti tiste študijske kraje, kjer so bila pridobljena znanja, ki bi lahko bila koristna za osebo pri zasedbi položaja, ki je naveden za namen življenjepisa. Primer, računovodja za izplačilo plač lahko v življenjepis napiše naslednje:

  • 2015 - tečaji izpopolnjevanja v računovodstvu in gotovinskem računovodstvu (potrdilo je na voljo);
  • 2010 - tečaji »Računovodstvo v podjetju in gibanje sredstev« (obstaja potrdilo).

Na splošno so dodatne spretnosti konkurenčna prednost. Če obstaja takšna izobrazba, jo mora računovodja vedno navesti v svojem življenjepisu.

Osebne kvalitete

V tem razdelku morate določiti nabor osebnih lastnosti, ki so lahko človeku koristne na njegovem prihodnjem delovnem mestu. Na primer, za računovodjo izplačane plače je to lahko točnost, sposobnost osredotočanja na podrobnosti, pozornost, poštenost itd. Glavna stvar - pri izpolnjevanju tega razdelka ne pretiravajte.

Po preučitvi priporočil lahko torej začnemo razmišljati o vzorčnem življenjepisu računovodje za plače.

Primer

Osebni podatki:

  • POLNO IME.
  • Datum rojstva - ХХ.HH.HHHH
  • Kraj bivanja - Moskva.
  • Telefon - +7 (ХХХ) ХХ-ХХ-ХХH.
  • E-pošta: [email protected].

Cilj je pridobiti mesto računovodje za izračun plač.

Izkušnje:

  • 2014–2017 (3 leta) - glavni računovodja podjetja Med-Denta;
  • 2008–2014 (6 let) - računovodja pri Golden.

Izobraževanje:

  • 2003-2008 - Moskovska finančna in pravna univerza, smer ekonomija podjetij;
  • 1992-2003 - Srednja šola št. 47, Moskva.

Dodatno izobraževanje:

2015 - tečaji izpopolnjevanja v smeri „Računovodstvo in revizija“ (obstaja certifikat mednarodnega standarda).

Osebne kvalitete:

  • točnost;
  • pozornost do podrobnosti;
  • vztrajnost;
  • poštenost;
  • spodobnost.