povzetek

Nekaj ​​nasvetov za pisanje avtobiografije za delo

Nekaj ​​nasvetov za pisanje avtobiografije za delo

Video: Esej na maturi - Razturi na maturi 2024, Maj

Video: Esej na maturi - Razturi na maturi 2024, Maj
Anonim

Prej ali slej vsak pomisli na to, da bi dobro zaposlil, in takoj ko se to zgodi, nastane ogromno število nalog, ki jih mora rešiti. Med takšnimi nalogami so iskanje delodajalca, predložitev življenjepisa, opravljen intervju, priprava na delo in drugo. Včasih je za pisanje življenjepisa potreben življenjepis v obliki avtobiografije, katerega pisanje pogosto povzroča težave iskalcu zaposlitve. Pravzaprav je pisanje vaše življenjske zgodbe še resnejše in bolj odgovorno kot pisanje življenjepisa, saj vam lahko ena napačna beseda uniči kariero. Kako torej napisati avtobiografijo za delo? O tem - naprej.

Avtobiografija je opis lastnega življenja. Delodajalci potrebujejo tak dokument, da bodočega zaposlenega podrobneje proučijo. Kljub temu, da obstajajo različne predloge, ki vam povedo, kako napisati avtobiografijo za službo, delodajalec ne gleda na načrt ali vsebino, ampak na način, kako je napisano besedilo. Pozornost pritegne, koliko je bilo napisanega, ali je zaporedje predstavitve logično. Dejansko je avtobiografija "obleka", s katero se boste srečali na novem delovnem mestu.

Ko pišete o sebi, ne razmišljajte samo o tem, kako napisati avtobiografijo za službo, temveč tudi, da se z njo ne more seznaniti le delodajalec, temveč tudi psiholog ali varnostna služba. Pogosto v velikih podjetjih šefi grafologom pokažejo dokument, da lahko z rokopisom kaj povedo o vas. Tako avtobiografija prikazuje ne le vašo življenjsko pot, temveč tudi vašo osebnost in značaj.

Kako napisati avtobiografijo: primer zaporedja

Prva stvar, ki jo morate napisati v avtobiografiji, so vaši osnovni podatki, to je ime, priimek, priimek, kdaj in kje ste se rodili. Tu je vse preprosto, ničesar vam ni treba izumiti. Potem bi morali omeniti svoje starše, o tem, v kateri družini ste se rodili.

Ena najpomembnejših točk v avtobiografiji je izobraževanje. Dokončati ga je treba zelo previdno, da ne bi ničesar zamudili. Najprej omenite šolsko izobrazbo in nato višje stopnje, odvisno od tega, kje in kdaj ste se šolali.

Preden napišete avtobiografijo za delo, se spomnite vseh krajev, kjer ste delali prej. Ta stolpec se imenuje "Delo". Prikažite absolutno vse: kraj dela, obdobje, položaj, razlog za odpust. Zelo pogosto je zadnja točka, ki vpliva na odločitev delodajalca, saj so predhodne izkušnje zelo pomembne pri najemu novega zaposlenega.

Načeloma so zgornji elementi najpomembnejši, vendar poleg njih lahko napišete še veliko več. To so lahko na primer podatki o vašem zakonskem stanu in družinskih članih, omemba vojaške službe. Ne pozabite se spomniti svojih nagrad in osebnih dosežkov, če sploh. Obvezni so tudi podatki o potnem listu, naslov prebivališča, datum pisanja avtobiografije, podpis.

Tako zdaj veste, kako napisati avtobiografijo. Delodajalec vam lahko ponudi vzorčni dokument, vendar je bolje, da ga naredite sami, po preprostih nasvetih, opisanih zgoraj.