zaposlovanje

Najdim varuško, če se ne spoprijem z vzgojo otrok

Najdim varuško, če se ne spoprijem z vzgojo otrok
Anonim

Danes veliko mladih mamic, med katerimi so tudi moje znanke, najame varuško za svojega otroka. Vendar mnogi verjamejo, da bi se morala dobra vzgoja otrok angažirati tudi sama. Konec koncev otrok potrebuje materinsko toplino in ljubezen, da odraste srečno. Dejansko niti dobra varuška ne bo mogla matere nadomestiti z otrokom, lahko pa ji pomaga z nasveti in se loti nekaterih del. Morate samo izbrati pravo varuško za svojega otroka.

V starih časih so imeli skoraj vsi predstavniki ruske inteligencije vaditelje ali bonuse. Potem je ta tradicija izginila, v zadnjem času pa se je začelo znova oživljati, ker ni dovolj vrtcev in vrtcev in nimajo vsi babice. Poleg tega babice pogosto preprosto "sedijo" s svojimi vnuki in se ne vključujejo v njihov razvoj. In babice zelo pogosto vztrajajo pri starih metodah hranjenja, vzgoje, razvoja dojenčkov, ki so danes že zastareli. Zato raje najdim varuško, ki ima izkušnje s skrbjo za otroke in ima sodobne metode izobraževanja.

Danes obstaja veliko iger in fizičnih vaj, ki so namenjene otrokom različnih starosti. Pristojna in izkušena varuška je lastnica teh informacij in pozna vse značilnosti razvoja majhnih otrok. Njene odgovornosti vključujejo hranjenje, kopanje, hojo, čiščenje otroške sobe, pranje perila in prvo pomoč. Kvalificirana varuška bo lahko otroku dala masažo, ko boli trebuh. Z eno besedo, to je nepogrešljiv pomočnik za tiste matere, ki se z vsemi stvarmi ne morejo spopasti same. Da se ne bom spravil v živčni zlom, bom našel tudi varuško, če se sama ne bom znala spoprijeti z vzgojo otrok.

Danes na postajališčih javnega prevoza in časopisih obstaja veliko zasebnih oglasov, ki ponujajo poceni storitve varstva otrok. Toda kako zaupati najbolj dragoceno stvar - otroka, neznancu? Navsezadnje so bili primeri, ko je imel otrok zaradi malomarnosti varuško ali pa se je izkazalo, da je puškar ali navadni prevarant, ki se je ob prvi priložnosti skrival, da je "zasegel dobro". Zato je treba k izbiri specialista pristopiti zelo previdno. Da pa človeka dobro spoznaš, ni dovolj, da preveriš njegov potni list, imeti moraš tudi znanje s področja psihologije. Čeprav so takšne storitve za zasebne objave precej cenejše, se bom obrnil na agencijo za varuške, kjer izbor prijaviteljev poteka na natečajni osnovi.

Po pogovoru, s katerim bo izbran najprimernejši asistent, bo osebje agencije izbralo več prosilcev, ki ustrezajo zahtevam staršev. Če se čez nekaj dni izkaže, da ni ustrezala nekaterim merilom ali da je bila preprosto bolna, bo agencija kmalu izbrala drugega kandidata. Vsi prijavitelji so skrbno izbrani, tako da v agenciji ni naključnih ljudi. Poleg tega nekatere agencije organizirajo tečaje usposabljanja za varuške. Povpraševanje po takih specialistih je zelo veliko. Iščiti varuško med prijatelji tudi ni vredno, kajti če jim ta vloga ne ustreza, potem lahko z njimi pokvarite odnos.