karierno upravljanje

Opis delovnega mesta glavnega inženirja: dokument, ki vključuje številne odgovornosti

Opis delovnega mesta glavnega inženirja: dokument, ki vključuje številne odgovornosti

Video: Study in Slovenia Presentation 2024, Julij

Video: Study in Slovenia Presentation 2024, Julij
Anonim

Glavni inženir je "desna roka" vodje podjetja. To je usposobljen specialist, na katerega se lahko zanesemo.

Dokument, ki odraža vse pravice in obveznosti, potrebne pri delu, je opis dela glavnega inženirja. V njem piše, da je na to delovno mesto lahko imenovana oseba z najmanj petimi vodstvenimi izkušnjami in z višjo tehnično izobrazbo. Imeti mora organizacijske sposobnosti, povezane z vodstvenimi sposobnostmi.

Glavnega inženirja ekipa ne izbere. In za položaj je sprejet po ukazu vodje. Poznati mora profil in strukturo celotnega podjetja, regulativne akte in gradiva, organizacijske in upravne dokumente organov, ki se nanašajo na dejavnosti podjetja.

Kot pravi opis delovnega mesta glavnega inženirja, mora ta oseba imeti predstavo o možnostih za razvoj podjetja (tehničnega, gospodarskega in družbenega), poznati njegov poslovni načrt. Glavni inženir mora praktično na pamet poznati osnove delovnega in okoljskega zakona. To velja tudi za norme in pravila varstva dela, industrijsko sanitarno usposabljanje, zaščito pred požarom in varnostne ukrepe. Glavni inženir je nepogrešljiv pri proizvodnji. Toda v primeru bolezni se njegove naloge prenesejo na inženirja, ki je najbolje seznanjen s postopkom dela šefa.

Opis delovnega mesta namestnika glavnega inženirja ni tako strog, vendar še vedno zahteva zadostno stopnjo usposobljenosti. Dolžan je povečati učinkovitost proizvodnega dela, hkrati pa ohranjati visoko stopnjo usposobljenosti proizvodnih specialistov in nenehno povečati njihovo usposobljenost. Vendar pa je rast produktivnosti dela. Prav tako mora izkušeni zaposleni doseči zmanjšanje proizvodnih stroškov na kakršen koli razpoložljiv način, pa tudi racionalnost pri uporabi proizvodnih virov.

Opis delovnega mesta glavnega inženirja poziva k ohranjanju visoke kakovosti in ohranjanju konkurenčnosti izdelkov, izdelanih v podjetju. Prav tako morajo biti izdelani izdelki v celoti skladni z veljavnimi državnimi in tehničnimi standardi ter regulativnimi zahtevami.

Ko se bo podjetje lotevalo določenega projekta, postane najbolj izkušen zaposleni. Zanj je podan opis dela glavnega inženirja projekta. V njem piše, da je za uspešno izvedbo projekta specialist dolžan skupaj z raziskovalnimi organizacijami in univerzami sklepati sporazume o razvoju visokotehnoloških izdelkov. Glavni inženir nadzira tudi postopek njihovega razvoja, organizira postopek izvajanja in upoštevanja načrtov tehnične prenove opreme, ki ga je podjetje razvilo v okviru projekta, in pripravlja vloge za nakup dodatne opreme pod ugodnimi pogoji za podjetje.

Opis delovnega mesta glavnega inženirja vključuje številne odgovornosti. Težko je najti zaposlenega, ki bi se z njimi odlično spopadel! Zato so takšni strokovnjaki izredno povprašeni.