zaposlovanje

"Kako se razlikujete od drugih kandidatov?": Vprašanje na razgovoru, katerega napačen odgovor lahko konča zaposlitev v podjetju

Kazalo:

"Kako se razlikujete od drugih kandidatov?": Vprašanje na razgovoru, katerega napačen odgovor lahko konča zaposlitev v podjetju

Video: 101 odlični odgovori na najtežja vprašanja na razgovoru 2024, Julij

Video: 101 odlični odgovori na najtežja vprašanja na razgovoru 2024, Julij
Anonim

Ko se kandidati za zaposlitev pogovarjajo, jih pogosto vprašajo, ali imajo razlike od drugih prosilcev, ki jim prinašajo jasne prednosti. In odgovor nanj je zelo pomemben, saj če potencialnega delodajalca ne zadovolji, lahko pozabiš na zaposlitev v podjetju. V zvezi s tem bo zelo priporočljivo, da se na intervju dobro pripravite.

Ker splošen odgovor ali glavno vprašanje lahko zadevo močno pokvari, se boste izpostavili kot nesposobni in neusmiljeni kandidat, zato izhajajte iz posebnosti, ki je lastna tej družbi, pa tudi iz specifike položaja, ki ga želite prejeti. Takšen odgovor vam bo prinesel določene prednosti, najverjetneje se boste razlikovali od množice, se spomnili kot primernega zaposlenega.

Potrebne so raziskave

Ko sprašujete, kaj vas naredi edinstvene ali kaj vas razlikuje od drugih kandidatov, menedžerji ne želijo samo ugotoviti vaše samozavesti, ampak tudi razumejo, kako dobro razumete delo, ki ga želite dobiti. In za to morate natančno preučiti zahteve, ki jih podjetje postavlja kandidatu za položaj.

Insider je zbral najboljše fotografije živali v čast mednarodnega dne polarnega medveda

Otroške sanje so se uresničile - za samo 100 rubljev sem prišel do predstave Muzej polja čudeževIma zaščito pred krajo: oblikovalec iz Amsterdama je ustvaril novo kolesarsko svetilko

Najprej morate imeti čim več informacij o podjetju, o njegovih specifikah.

Drugič, temeljito se seznanite s podatki, ki so opisani na prostem mestu in se prepričajte, da izpolnjujete zahteve. Če podjetje na primer sodeluje s tujimi partnerji in želite pridobiti računovodski položaj, bi morali imeti vsaj znanje s področja valutne zakonodaje in izkušnje pri delu s tujimi računi in tujimi pogodbami.

Tretjič, če imate takšno priložnost, preberite opis delovnega mesta z neposrednim prikazom dejanj, ki jih predpiše računovodja v tem podjetju.

Ko prejmete navedene podatke, lahko sklepate o svojih prednostih.

Povežite svoje izkušnje z zahtevami za prosto delovno mesto

Po opravljenem študiju si zastavite vprašanje, kako se profesionalno razlikujete od drugih od kandidatov. In če imate resnično prednosti, ki bodo koristile določenemu podjetju, jih formulirajte.

Tjulnji plešejo okoli ledene gore in se zabavajo kot otroci: najboljša podvodna fotografija 2020Privoščila sem prijazno presenečenje, maline in naredila nenavaden in zelo okusen sirarski kolač.Treba je preveriti vse grede za zanesljivost: kaj je treba upoštevati pri rekonstrukciji hiše

Ko vas na razgovoru vprašajo o svojih prednostih, poudarite glavne točke svoje izkušnje, ki so pomembne za položaj, ki ga iščete. V nadaljevanju je primer odgovora kandidata, ki se je prijavil za službo kot vodja odnosov s strankami.

Primer prepričljivega odgovora

Če odgovorite vodji kadrov, podobnemu spodnjemu predlogu, se bodo vaše možnosti za zaposlitev verjetno povečale. Takole izgleda:

"Pomembna točka, ki me loči od drugih kandidatov, je moja velika izkušnja pri delu s strankami. V prejšnji ekipi sem ustvaril standardni operativni postopek in dokumente, ki so prihranili veliko časa. To je omogočilo interakcijo s strankami optimalno.

Ugotovil sem, da praviloma običajen zaposleni v tej vlogi nima veliko izkušenj s storitvami za stranke, ko gre za uporabo tehnologij upravljanja. Če torej pridem v vaše podjetje, lahko prinesem to pozitivno izkušnjo in s tem izboljšam njegovo delo."

Vprašanja ne moti

Tudi če se vestno seznanite s podatki o podjetju, z njegovimi posebnostmi in s posebnostmi položaja, ki ga želite prejeti, ter razkrijete svoje prednosti, morate narediti še en korak. Sestavljen je v pridobivanju zaupanja in prepričljivem pripovedovanju potencialnemu delodajalcu o njihovih prednostih. In za to bi morali vaditi, tako da vnaprej pripravite svoj govor.

Lahko izgovorite njeno izgovorjavo pred ogledalom, lahko se ponudite, da jo poslušate nekdo od sorodnikov ali prijateljev. Obstaja še en način: posneti svojo uspešnost na pametni telefon in jo nato poslušati, ovrednotiti vse prednosti in slabosti ter po potrebi prilagoditi.

Ste ugotovili kršitev? Poročajte o vsebini