zaposlovanje

Shift metoda dela (izmena). "Stakhanov": povratne informacije o delodajalcu, ki opravlja izmensko delo

Kazalo:

Shift metoda dela (izmena). "Stakhanov": povratne informacije o delodajalcu, ki opravlja izmensko delo
Anonim

Ko je še posebej težko najti zaposlitev, mnogi strokovnjaki raziskujejo alternativne možnosti zaposlitve. Moški in ženske s fizično močjo in vzdržljivostjo se vse bolj zanimajo odpiranja delovnih mest, ki vključujejo izmensko delo. Pogoji, ki jih navajajo podjetja, so ponavadi videti zelo zapeljivo. Metoda premika je posebna oblika delovnega procesa, ki se pojavi zunaj kraja stalnega prebivališča zaposlenih, kadar ni mogoče zagotoviti njihovega dnevnega vračanja v stalno prebivališče. Zaposlenim se plača nastanitev in pot do kraja dela.

Številni so seznanjeni z zunanjim podjetjem, ki na prvi pogled ponuja zelo donosen premik - "Stakhanov". O podjetju obstajajo različni pregledi, vendar lahko dobite dokaj jasno predstavo o pogojih sodelovanja.

O podjetju

LLC "Stakhanov" izvaja različne dejavnosti za pravne osebe s pomočjo svojih zaposlenih, povezanih z upravljanjem proizvodnje, gradnje in skladiščenja. Glavni cilj podjetja ni le iskanje kvalificiranega osebja za izvedbo naročila. Podjetje se pozicionira kot dobavitelj poslovnih rešitev na ključ.

Strokovnjaki podjetja "Stakhanov" brez napak hodijo v proizvodne in trgovske baze strank. Skrbno preučujejo tankosti poslovnih procesov v podjetju, da bi razumeli:

  • Kako dobro ima podjetje sistem oskrbe s surovinami.
  • Ali je proizvodni postopek učinkovito odpravljen napak?
  • Ali se sredstva, s katerimi razpolaga podjetje, racionalno porabljajo?
  • Ali je podjetje za stranke na voljo s kvalificiranim osebjem.
  • Ali je mogoče s pomočjo pristojne organizacije prodajnega postopka zmanjšati neproduktivne stroške ali pridobiti dodaten dobiček.

Inženirji podjetja Stakhanov LLC poskušajo razumeti, katere naloge si stranka zastavi in ​​kako jih doseči na najbolj optimalen način. Na primer, če stranka za gradnjo hiše potrebuje strokovnjake, je zunanje podjetje pripravljeno, da ne bo samo prevzelo monterjev, inženirjev, motorjev. Na zahtevo naročnika organizira celoten postopek gradnje.

Namesto da bi najel in nadziral nove nakladalce za delo v skladišču, bo Stakhanov LLC ponudil pregled celotne logistike in organiziral procese skladiščenja materialov, njihovo gibanje, računovodstvo. Kot rezultat, so izgube, škoda in pomanjkanje blaga čim manjše, material se prevaža v najkrajšem možnem času.

Seznam storitev podjetja vključuje tudi:

  • priprava predpisov, njihovo izvajanje, podpora delovnemu stanju;
  • razvoj opisov delovnih mest za osebje;
  • ustvarjanje zemljevidov območij odgovornosti.

Zgodovina podjetja

Glavna metoda zaposlovanja, ki jo je sprejel Stakhanov, je premik. Pregledi številnih iskalcev zaposlitve kažejo, da tako moški kot ženske zelo previdno gledajo mladost zunanjega izvajalca. Pet let se zdi prekratek, da bi se uveljavil na trgu. Vendar veliko velikih in znanih podjetij z lahkoto uporablja storitve Stakhanova. Med njimi:

  • petrokemično gospodarstvo "Sibur";
  • Isomag
  • GK Magistral;
  • veriga hipermarketa O'key;
  • Podjetje Mondi;
  • Veriga trgovin z oblačili Gloria Geans;
  • Podjetje s fiksnimi cenami;
  • Symrise Rogovo
  • Skupina Ilim;
  • Loreal Corporation.

Kot je znano, je bilo zunanje podjetje, ustanovljeno leta 2010. Leta 2011 je podjetje začelo izvajati obsežne gradbene projekte v Syktyvkarju in Nevinnomyssku. Od leta 2012 podjetje Stakhanov LLC aktivno sodeluje na mnogih razpisih, s katerimi podjetjem zagotavlja kadre. Trenutno ima podjetje podružnice v 100 mestih Rusije. V vsakem od njih so ustvarjeni potrebni pogoji za delo na rotaciji. Po ocenah kadrovske službe Stakhanov LLC je podjetje od ustanovitve zaposlilo več kot 5000 strokovnjakov.

Shema storitev za stranke

Podjetje, ki izvaja zunanje izvajanje, ko ugotovi potrebe stranke, poišče in najame strokovnjake za svoje osebje, ki bodo opravljali določene vrste dela. Odgovorna stranka v delovnem razmerju je Stakhanov LLC. Podjetje stranke uporablja storitve osebja, vendar z njim ne sklepa delovnih razmerij. V skladu s tem je stranka prihranjena od dodatnega davčnega bremena. Povečuje obseg dejavnosti, kupec podjetja "Stakhanov" ne širi osebja in ne poveča bremena za računovodje in kadrovske storitve.

Službe

Na internetu lahko pogosto najdete preglede podjetja Stakhanov. Gledanje kot metoda dela zdaj postaja še posebej priljubljena, strokovnjaki so pripravljeni izmenjati mnenja. Sodeč po tem, kako aktivno razpravlja o zunanjem podjetju, podjetje "Stakhanov" zelo pogosto išče in najame nove zaposlene. Je res?

Če pogledate na delovna mesta, boste morda ugotovili, da je veliko delovnih mest že zaprtih. V Rusiji je le 30-40 aktivnih ponudb za zaposlitev. Seznam prostih delovnih mest pa se stalno posodablja. Kadrovska služba podjetja v bazo informacij zabeleži podatke vseh prosilcev in jih po potrebi vzpostavi v stik.

Trenutno obstaja napredovanje: zaposleni v podjetju, ki v Stakhanov osebje pripelje prijatelje, prejme bonus v višini 2000 rubljev. za vsakega specialista, angažiranega na njegovo priporočilo. Vendar je izbor tesen. Številni kandidati za intervju so zavrnjeni.

Kaj je pomembno vedeti, ko greš na sestanek z naborniki podjetja Stakhanov LLC? Delo na izmeni (pregledi to potrjujejo) zahteva veliko fizične moči, zdravja in vzdržljivosti. Zato podjetje daje prednost kandidatom s temi lastnostmi. Iz istega razloga osebje podjetja Stakhanov LLC pogosteje sprejema moške kot ženske.

Naslednji strokovnjaki so najbolj povprašeni:

  • monterji;
  • nabiralci;
  • Nalepke
  • markerji;
  • motorji;
  • čistila;
  • vozniki.

V vsakem primeru bodo zavrnili sprejem zaposlitve, če ima kandidat predhodno kazensko evidenco, vključno z odpovedjo.

Uporabljeni aparati

Sprva marsikoga ne privlači storitev, na katero vabi podjetje Stakhanov. Sprememba ima različne ocene, vključno s komentarji, da dolgo živeti stran od doma ni enostavno. Mnogi pogrešajo družino. V vsakodnevnem življenju primanjkuje tudi udobja.

Vendar obstajajo strokovnjaki, ki zelo uspešno zaposlujejo novo osebje. Za tiste, ki prej niso sodelovali z zunanjimi podjetji, se na koncu zdi zelo donosen poslovni premik. "Stakhanov", katerega pregledi so predstavljeni v članku, meni, da je njegova naloga za stranko boljša, kot bi jo stranka lahko naredila zase. Kadrovski menedžerji uspešno oglašujejo "topla" delovna mesta. Po mnenju vlagateljev zaposlovalci prejemajo bonuse za vsakega najetega specialista, prav tako pa morajo izpolniti načrt, kako privabiti novince v osebje podjetja.

Če natančno preučite prosta delovna mesta, ki jih ponuja podjetje "Stakhanov", lahko med drugim najdete ponudbe za najem managerjev za množično zaposlovanje. Naloge specialista vključujejo:

  • sprejemanje dohodnih in odhodnih klicev;
  • množično zaposlovanje;
  • dajanje oglasov na izbor strokovnjakov v medijih;
  • vodenje skupinskih in individualnih razgovorov.

Plača zaposlovalcev, kot je navedeno v oglasih, znaša od 25 tisoč rubljev, vključuje plačo in obresti. V skladu s tem lahko sklepamo, da je neposredno v osebju "Stakhanove" skupina strokovnjakov, odgovorna za iskanje in izbiro osebja.

Zanimivo je tudi izvedeti od prebivalcev mest, v katerih izmensko delo in preglede sta v podjetju Stakhanov pomembna. Jekaterinburg je eno največjih središč proizvodnje in trgovine v Rusiji. V poslovalnici Stakhanov v tem mestu so precej pogosto prosta delovna mesta, povezana z iskanjem in izbiro osebja. Kar je še posebej zanimivo, v Jekaterinburgu so občasno potrebni tudi pomočniki, ki pomagajo zaposlovalcem. Njihove odgovornosti vključujejo:

  • nadaljuj iskanje;
  • vzdrževanje baz podatkov, izpolnjevanje poročil;
  • organizacija razgovorov;
  • oglaševanje v medijih.

Prošnja za delo

Prijava na delo, kot je navedeno na uradni spletni strani podjetja in v opisih delovnih mest, poteka dan po razgovoru v podjetju Stakhanov LLC. Premik (ocene kažejo na to) se res lahko začne takoj po srečanju z delodajalcem. Strokovnjake pošljejo v enega od prostorov podjetja in se nastanijo v hostlu. Vendar se lahko podpis dokumentov o zaposlitvi zavleče. Kot pravijo pregledi številnih zaposlenih, jim pogodba o zaposlitvi ni bila izdana ali pa so ob koncu izmene prejeli pomemben dokument. Delavci so ogorčeni, saj je s strani delodajalca to očitno kršitev njihovih pravic.

Mnenje zaposlenih o delu v podjetju

Skoraj vsi člani velikega osebja podjetja "Stakhanov" priznavajo, da morajo zaradi dolgega premika (do 60 dni) predolgo živeti zunaj. Po eni strani obstaja možnost obiska različnih mest. Po drugi strani pa vsi zaposleni ne zdržijo takšnega ritma. Mnogi pogrešajo svoje družine in trpijo zaradi frustracij v življenju.

Kaj se dogaja v izmenskem delu in pregledih pri podjetju Stakhanov LLC? Sankt Peterburg je mesto, kjer se ponuja večina prostih delovnih mest pri zunanjem izvajalcu. Poleg motornih vozil in nabiralcev v severni prestolnici Rusije so pogosto potrebni upravljavci prodajnih salonov. V Sankt Peterburgu je veliko ljudi, ki bi radi zamenjali premike. Vendar zaposleni v podjetju Stakhanov delijo svoje izkušnje, da imajo na razpolago en dan na teden, običajno ga porabijo za gospodarske skrbi. Za ogled atrakcij praviloma ni dovolj časa in financ. Kljub temu je Sankt Peterburg za večino kandidatov eno najljubših mest dela.

V podjetju Stakhanov najdete zelo raznolike, kako delujejo izmensko delo in pregledi. Voronjež, na primer, je tudi kraj prisotnosti podjetja. Praviloma so tukaj potrebni gradbeni strokovnjaki. Delovni dan traja 12 ur in dlje. Prostega časa za počitek in okrevanje praktično ni.

Za mnoge prosilce se zdi, da je glavno mesto, kjer delajo v podjetju Stakhanov, izmensko delo, Moskva. Mnenja so precej razočarana, ko se izkaže, da se morate pogosto seliti na dežurstvo. V Moskvi so pogosto imenovani premiki. Vendar v nasprotju s pričakovanji zaposlenih zaslužek tu ni višji kot v drugih mestih.

Plača

Kako dobro plačano je delo v zunanjem podjetju? Stroški dela se v različnih mestih nekoliko razlikujejo. S tega vidika je privlačna naselitev za delo v podjetju LLC Stakhanov Samara. Premik, katerega pregledi, čeprav niso preveč dobri, se plačujejo s plačilom v višini 40 tisoč rubljev. na mesec in več. Takšni zneski pritegnejo mlade strokovnjake. Zato si mnogi med njimi prizadevajo, da bi se čim prej pridružili vrstam zaposlenih v podjetju Stakhanov. V Samari so še posebej v povpraševanju nakladalci, nabiralniki, skladišča, skladišča.

V sosednjih mestih imajo približno enake pogoje, kot je poročal Stakhanov. Tolyatti je tudi eno od naselij, kjer zunanje podjetje aktivno ponuja svoje storitve. Pogosto zahteva nabiralce, motorje, voznike.

Sodeč po napovedih je plača pri Stahanovem visoka. Lahko zaslužite od 20 tisoč rubljev. za 45 izmen ali več, odvisno od načina delovanja. Izračun se opravi na koncu izmene. Akontacije v znesku 1000-1500 rubljev se izplačajo tedensko. Ta denar zaposleni praviloma porabijo za vsakdanje potrebe - hrano in zagotavljanje lastnega življenja. Glede na preglede delavcev je teh zneskov povsem dovolj, če z njimi varčujete zmerno.

Preveč zaposlenih v podjetju "Stakhanov" trdi, da podjetje ne izpolnjuje svojih obljub o prejemkih. Kljub dejstvu, da opisi številnih prostih mest kažejo velikost mesečnih "honorarjev" od 30 do 60 tisoč rubljev, povprečna plača zaposlenega v podjetju znaša le 10-15 tisoč rubljev. Zakaj je tako? Glede na preglede podjetje postavlja zelo stroge kazalnike za obseg dela. Dosegati jih je skoraj nemogoče. Praviloma zaposleni izpolnijo 40-50% načrta. Na podlagi tega podjetje "Stakhanov" znižuje plače. Mesečni dohodek 20-25 tisoč rubljev. za zaposlenega v podjetju velja za rekordno veliko.

Nekaj ​​več lahko zaslužite z udeležbo v delnicah podjetja. Na primer, podjetje Stakhanov LLC plača zaposlenemu v višini 1-2 tisoč rubljev, če pripelje prijatelja v ekipo podjetja.

Pomembno je omeniti tudi potrebne stroške, povezane z zaposlitvijo. Iz svojega žepa boste morali plačati za oblikovanje medicinske knjige (3500 rubljev) in kombinezona (2000 rubljev).

Globe

Družba ima strog sistem glob v obliki odbitkov od plač. Vsaka napaka ali napačno ravnanje vodi v dejstvo, da se plača znižuje. Kakšne so velikosti kazni?

  • Povprečna globa za napake / škodo je 3.000 rubljev.
  • Pristojbina za nered na delovnem mestu (ki se vedno ne pojavi zaradi krivde določenega zaposlenega) znaša 5.000 rubljev.
  • Globa za nered v stanovanjskem območju (kjer živi 10 ali več ljudi) znaša 5.000 rubljev.
  • Pristojbina za odsotnost - 5000 rubljev.

Kdo natančno ugotavlja in odpravlja dejstvo kršitve? Seveda je podjetje, kjer se praksa izvaja, Stakhanov. Pregledi zaposlenih so enotni, da ni jasno, kdaj so se kršitve pojavile in kako so bile zabeležene. Razlogi, zakaj se delavcem izterja dokaj veliko denarja, se mnogim zdijo navidezni. Na primer, če voziček z blagom pade, je blago po krivdi zaposlenih označeno kot pokvarjeno.

Prehrana

Kosilo zaposlenih hrani podjetje Stakhanov v proizvodnih menzah. Večerja in zajtrk sta na lastne stroške. V bližini stanovanj se sodelavci odlagajo na hrano in skupaj kuhajo hrano. Glede na preglede se za hrano porabi približno 300-500 rubljev. na osebo na teden. Izkušeni zaposleni bodočim sodelavcem priporočajo, naj s seboj prinesejo nekaj tisoč rubljev, saj v prvem delovnem tednu ne plačajo akontacije. Novinci morajo izdelke kupiti na svoje stroške.

V kuhinjah v spalnicah resno primanjkuje pripomočkov. Pogosto morate v isti ponvi kuhati hrano in za pijačo vreti vodo. Izkušeni "stahanovci" priporočajo, da s seboj vzamete električni kotliček.

Nastanitev

V vsakem mestu podjetje zaposlenim zagotavlja stanovanja. Najpogosteje "Stakhanov" najema prostore v spalnicah. Zaposleni v zunanjem izvajalcu živijo drug ob drugem z delavci drugih podjetij. Obstajajo mesta, v katerih so stanovanja zagotovljena za bivanje, redkeje - majhne koče. Pomembno je biti pripravljen živeti v isti sobi z velikim številom ljudi (do 20 ljudi).

Nepopisano pravilo, ki se vzpostavi med zaposlenimi: tisti, ki ima prost dan, opravlja gospodinjska dela - pospravlja sobo, pripravlja hrano.

Življenjske razmere so slabe. Številni zaposleni se pritožujejo, da jim ni zagotovljena postelja. Ponudite, da delite postelje za dva ali pojdite spat na tla. Nekateri zaposleni v brezupnem položaju kupijo zložljive postelje na lastne stroške. V prostorih, kot so poročali v pregledih, je neprijeten vonj.

Številne spalnice imajo slabo oskrbo z vodo. Vroče vode ni, a hladno teče zarjavelo. Počitnice ne delujejo. V krajih bivanja so žuželke (hrošči, ščurki). Posteljnina ni zagotovljena, jo je treba vzeti s seboj.

Način delovanja

Obstaja več možnosti za razpored dela s trajanjem izmene 30, 45, 60 dni. Čim dlje ostane zaposleni na lastni volji, toliko bolj so plačane njegove storitve.

Delovni dan običajno traja 12 ur ali več. Odsotnost iz katerega koli razloga je strogo kaznovana. V 45 dni ne morete priti na delo samo enkrat. Če pride sekunda, se poslovita od zaposlenega. Podjetje plačuje bolnišnico neradi.

V času straže je prosti dan običajno 1 čas na teden. Odmor med odmiki je največ 2 tedna. Za družinske ljudi je to premalo.

Zdaj veste, kaj je zunanje podjetje, v katerem je glavni način dela izmensko delo - Stakhanov. Pregledi vam bodo pomagali sprejeti odločitev o tem, ali boste sodelovali pri tem delodajalcu.