povzetek

Sedem nasvetov, kako se obnašati v intervjuju

Sedem nasvetov, kako se obnašati v intervjuju

Video: LUSKAVICA: nasveti | moja zgodba 2024, Maj

Video: LUSKAVICA: nasveti | moja zgodba 2024, Maj
Anonim

Prej ali slej v življenju katere koli osebe pride faza, ko morate zamenjati službo, in razgovor je njen sestavni del. Najpomembneje je, da med intervjujem predstavite vse svoje poklicne lastnosti in vam je všeč kadrovski vodja. Prosilci to poskušajo doseči na različne načine, vendar to ne uspe vedno. Če v intervjuju ne veste, kako se pravilno obnašati, vam bodo nasveti, navedeni v tem članku, v veliko pomoč.

1. Videz

Seveda bi morala biti oblačila primerna. Poslovna obleka je primerna za moške, za ženske pa bluzo in strogo krilo ali hlače. Pozabite na ekstravaganco, pretencioznost, kozmetiko, pričesko, dodatke in celo parfume. Navdušujejo le tisti, ki se med intervjujem ne vedo pravilno obnašati. Izražanje lastne osebnosti je dovoljeno samo ljudem ustvarjalnih poklicev: umetnikom, oblikovalcem, umetnikom itd.

2. Prihod na razgovor

Ne poskušajte zamujati! Točnost bo dodaten adut. Poleg tega bo zamuda negativno vplivala na razpoloženje anketarja, ki ve, kako opraviti intervju, in ceni svoj in svoj čas ljudi. Če nimate časa, pokličite osebo, ki vas čaka, in jo opozorite. Zelo koristno bo priti pol ure prej in pogledati razmere v pisarni. Tako bolje prepoznate podjetje, ki se mu nameravate pridružiti.

3. Izklopite mobilni telefon

Če čakate na pomembne klice, postavite odzivnik. Odgovor na klic med intervjujem, kaj šele na pogovor z drugimi delodajalci, velja za višino neprimernosti.

4. Dokumenti s seboj

Običajno vodja človekovih pravic že ima izpis vašega življenjepisa, za vsak slučaj pa vzemite nekaj kopij. To bo anketarju pokazalo, da ste visoko organizirani in znate pravilno obnašati med intervjujem. Poleg tega vzemite dokumente o izobraževanju in potrdila o opravljenem usposabljanju.

5. Vprašanje-odgovor

Poskusite zelo pozorno prisluhniti zastavljenim vprašanjem in nanje jasno odgovorite. Ne spuščajte se v dolgotrajno sklepanje. To bo samo pokazalo vašo neprofesionalnost. Odgovori na intervju morajo trajati največ 2 minuti. Upoštevajte povratne informacije anketarja. Če posluša brez zanimanja, prekinite in vprašajte, ali ste odgovorili na vprašanje.

6. Podatki o podjetju

Poskusite izvedeti čim več informacij o podjetju, v katerega obiščete. Na primer prek svojega spletnega mesta podjetja. Zahvaljujoč vašemu znanju boste znali pravilno ravnati v intervjuju in pridobili boste prednost pred drugimi iskalci zaposlitve.

7. Priporočila

Pripravite se na vprašanja o priporočilih. Obstajata dve možnosti. Bodisi navedite telefonsko številko svojega svetovalca (samo ga opozorite, da klic vašega potencialnega delodajalca ne bo presenečenje) ali pa poskrbite, da vnaprej napišete priporočilno pismo in ga vzemite s seboj.

In še več …

Po končanem razgovoru se ne pozabite zahvaliti vodji za kadre za vaš čas. Tudi če ne boste opravili natečaja za prosto delovno mesto, vam bodo izkušnje koristile na srečanjih z drugimi delodajalci. Lep razgovor za službo!