povzetek

Življenjski pregled vodje nabave: vzorec, primer. Odgovornosti in dosežki vodje javnih naročil za življenjepis

Kazalo:

Življenjski pregled vodje nabave: vzorec, primer. Odgovornosti in dosežki vodje javnih naročil za življenjepis

Video: 101 odlični odgovori na najtežja vprašanja na razgovoru 2024, Maj

Video: 101 odlični odgovori na najtežja vprašanja na razgovoru 2024, Maj
Anonim

Če želite dobiti položaj vodje nabave v uglednem podjetju, morate imeti številne poklicne prednosti. Toda prva stvar, na katero so potencialni delodajalci pozorni, je življenjepis. Vodje javnih naročil v velikih podjetjih so izbrani s posebno skrbnostjo. To pomeni, da bomo z izpolnjevanjem dokumenta, ki predstavlja novega kandidata, obravnavani zelo skrbno.

Za tiste, ki želite najti dostojno službo, vam bomo v članku povedali, kaj morate upoštevati pri izpolnjevanju življenjepisa za vodjo javnih naročil in kako je koristno predstaviti svoje poklicne talente.

Vodja javnih naročil

Vodja javnih naročil v kateri koli organizaciji je dokaj odgovorno delo. Skušajo k izbiri tega strokovnjaka pristopiti s posebno pozornostjo. Od njega so odvisni odnosi z dobavitelji blaga, materialnih dobrin, potrošnega materiala, surovin in tako naprej. Prav on mora iskati najbolj donosne možnosti sodelovanja in organizirati ustrezno dokumentacijo po vseh pravilih računovodstva in finančnega poročanja.

Poleg tega se mora imenovani strokovnjak pogajati, uveljaviti različne popuste in bonuse za svojo organizacijo, pravočasno zagotoviti vse potrebne strukturne enote organizacije in tudi spremljati kakovost prejetih izdelkov. Torej naj življenjepis vodje javnih naročil vsebuje veliko informacij o kandidatu za delovno mesto.

Pomen pravilnega polnjenja

Ko kadrovski oddelek organizacije začne iskati potencialnega zaposlenega, običajno poišče najbolj popolne podatke o tej osebi. To pomeni, da čim manj podatkov vsebuje življenjepis voditelja javnih naročil, manj je možnosti, da bo povabljen na razgovor.

Mimogrede, v mnogih organizacijah napol prazne obrazce preprosto vržemo brez premisleka. Poleg tega ima lahko vsako podjetje svoj ključni dejavnik, za katerega izbere kandidata za to delovno mesto. Zato bi morala biti popolnost tega dokumenta na najvišji ravni.

izkušnje

Najpomembnejši del življenjepisa za katero koli kadrovsko službo so delovne izkušnje kandidata. Večji kot je, bolje je. Podrobno opišite vsa delovna mesta, povezana s tem položajem, in pogoje zaposlitve v teh organizacijah.

Priporočljivo je, da navedete polno ime podjetij ter njihov pravni naslov in telefonsko številko. Nekateri naborniki raje pokličejo nekdanja delovna mesta in poizvedojo o svojih kandidatih. Pozitiven odziv prejšnjega delodajalca bi bil zelo dobra pomoč. Priporočljivo je tudi razložiti razlog za odhod iz prejšnjega dela. Vendar morate to razložiti razumljivo - ne spuščajte se v podrobnosti, če ste bili odpuščeni s škandalom v vsaki organizaciji.

V tem razdelku ne pišite o delovnih mestih in delovnih mestih, ki niso povezana z življenjepisom vodje javnih naročil. Primer: če ste šest mesecev delali kot fitnes trener. Za to mesto dela takšna izkušnja verjetno ne bo informativno pomembna.

Ne bi smeli podrobno opisovati krajev, v katerih ste delali kratek čas. To še posebej velja za primere, ko je oseba v šestih mesecih zamenjala ducat podjetij.

Človeške lastnosti in osebnostne značilnosti

Ta razdelek ne bi smel podrobno opisati vaših osebnih podatkov. Dovolj je nekaj izrazitih značilnosti. Družabnost in točnost najdete v katerem koli življenjepisu. To besedilo je že dolgo motilo kadrovanje. Podrobno opišite svoje dosežke.

Izobraževanje

Vzorčni življenjepis vodje javnih naročil mora vsebovati podatke o izobraževanju. Tu pa je pomembna predvsem njegova stopnja. Ljudje s specializirano smerjo ne hodijo vedno na tak položaj. Pogosto se izobraževanje nanaša na popolnoma različne življenjske sfere, zato je bolje opisati vse tečaje, ki ste jih opravili na tem področju. Nadaljnje usposabljanje, poslušani seminarji in usposabljanje za vodje so najbolj koristne informacije za tovrstnega strokovnjaka.

Spretnosti in dosežki

Naborniki preberejo ta oddelek še posebej natančno. Vzorčni življenjepis vodje javnih naročil mora vsebovati podrobno oceno vaših spretnosti in dosežkov. Ne bojte se opisati svojih pozitivnih veščin in tistega, kar ste se naučili iz preteklih delovnih izkušenj.

Podrobno opišite vse svoje odgovornosti vodje nabave. Za takšen življenjepis je pomembno, da se spomnite vsega, kar ste storili in za kaj ste bili odgovorni v drugih organizacijah. Delodajalec mora razumeti, kakšno stopnjo odgovornosti ste nosili pred tem, koliko dela lahko opravite.

Opišite tudi vsa dejanja, ki ste jih opravili v dobro svojega preteklega dela. Morda je med vašimi dosežki bilo kakšnih koristnih idej za izboljšanje dela podjetja, morda ste zanj prinesli veliko koristnih in aktivnih rešitev.

Fotografija kandidata

Številni življenjepisi za mesto vodje nabave ostanejo brez fotografije. Prosilci zaradi nekega razloga ne vidijo smisla v objavljanju svojih fotografij ali izbiranju kopij, ki so popolnoma neprimerne za poslovno dopisovanje.

A dejstvo je, da je opisano stališče precej javno. Stik organizacije z dobavitelji, njihova zvestoba, kakovost in stroški nabavljenih materialov so odvisni od te osebe. Torej so sposobnost, da ostanejo v javnosti, nastop kandidata, urejenost, poslovni slog, pomembni dosežki vodje javnih naročil.

Za življenjepis te vrste je zelo pomembna uradna fotografija v poslovni obleki z ustreznim izrazom obraza in resno pozi. Fotografija pogosto postane odločilni dejavnik za osebje in nadrejene pri odločanju, ali povabiti kandidata na razgovor. Da bi se v tem trenutku na trgu dela spopadli s prašičem v poku, se le redki strinjajo. Izgubiti čas za pogovore z iskalci zaposlitve, ki so za položaj popolnoma neprimerni, je neracionalno.

Točke, ki jih je treba upoštevati

Povzetek naj vključuje podatke o kraju bivanja, pripravljenosti na selitev in službena potovanja. Prav tako je treba navesti prisotnost otrok in zakonca. Informacije o prisotnosti osebnega avtomobila bodo koristne, saj je delo oskrbnika pogosto povezano s potovanjem po mestu ali celo regionalnih regijah.

Navedite pričakovanja plač. V tem primeru vas organizacije, ki nudijo nižje plače, ne bodo motile. Tudi sami ne podcenjujte. Če ste res dober specialist, napišite v to polje številko, ki je enaka povprečnemu trgu dela v tej panogi. Delodajalci se ne marajo ukvarjati z ljudmi, ki jim je plačni prag postavljen prenizko. Verjame se, da je oseba, ki je to storila, bodisi resnično obupala pri iskanju zaposlitve (kar se redko zgodi pri dobrih strokovnjakih), ali pa je precej šibkega značaja in ne drzna, kar je za ta položaj nesprejemljivo.