zaposlovanje

Rabotaydoma.ru: ocene. Delo na daljavo

Kazalo:

Rabotaydoma.ru: ocene. Delo na daljavo

Video: Preverjanje in ocenjevanje v Teams 2024, Maj

Video: Preverjanje in ocenjevanje v Teams 2024, Maj
Anonim

V dobi interneta je delo na daljavo vse bolj priljubljeno. In to ne preseneča - ima številne prednosti:

  • samostojno načrtovanje vašega urnika dela;
  • udobni delovni pogoji doma;
  • svoboda pred zgodnjim jutranjim vzponom;
  • priložnost, da bodite pozorni na družino in še veliko več.

Ljudje sanjajo, da bi našli delo doma, ki si iz nekega razloga ne morejo privoščiti zaposlitve za polni delovni čas, na primer matere na porodniškem dopustu ali študentke v bolnišnici za krajši delovni čas.

Če so bile pred nekaj desetletji domače naloge redke, so zdaj oddaljeni zaposleni vedno bolj cenjeni. Sodobni delodajalec jasno vidi prednosti takšne organizacije dela:

  • varčevanje materialnih in organizacijskih virov;
  • oprostitev odgovornosti za varstvo dela zaposlenega;
  • ni treba zagotoviti delovnih pogojev;
  • avtomatska motivacija zaposlenih za delo, saj je plačilo za njegovo delo odvisno od rezultata.

Tako zanimanje za delo na daljavo in priljubljenost takih prostih mest rasteta vzajemno: tako od zaposlenega kot od delodajalca.

Delovna iskanja

Kako najti delo doma? Kot veste, povpraševanje ustvarja ponudbo, v internetu lahko najdete primerne možnosti za vsak okus.

Če se odločite za delo na daljavo, je bolje začeti s temeljitim preučevanjem delovnih mest. Skoraj vsak od njih ima naslov "Oddaljeno delo" ali "Delo doma". Zaposlitve vam bodo pomagala pri izbiri vaše niše.

Najpogosteje delo na daljavo ne zahteva posebnega znanja ali izkušenj. Tudi če so zahteve nizke, je smiselno najprej oceniti razmerje dela in ocenjenega dohodka.

Prevara ali resnični zaslužek?

Na žalost se je z naraščajočim povpraševanjem po delu na daljavo povečal tudi pretok goljufov in goljufov vseh trakov, ki ponujajo "dober denar od prvega dne". Previdno preučite razpis za prosto delovno mesto in poiščite vse informacije o delodajalcu na internetu. Izkušeni svobodnjaki praviloma na forumih objavljajo različne sezname in sezname goljufivih ponudb za delo, vključno z izbrisanimi.

Kdor je obveščen, je oborožen. Ko ste predstavili podjetje delodajalca in se odločili, da je objava vredna pozornosti, pretehtajte možna tveganja in koristi in šele nato podajte podatke o sebi.

Delo "tipkanje doma"

Takšno prosto mesto je na internetu mogoče najti precej pogosto. Se zdi tako preprostejše? Celo šolar lahko piše besedila. Vendar na tem trgu ni vse tako brez oblakov - tukaj si lahko preprosto naredite težave, ko se srečujete z prevaranti.

Goljufiji pod pretvezo pisalnih vrst privabljajo ljudi brez posebnih znanj, ki iščejo preprosto in cenovno ugodno delo, nato pa postavijo pogoj za predplačilo za prvo prejeto besedilo. Pravijo, da je jamstvo resnih namenov zaposlenega. Ko iščete zaposlitev na daljavo, si morate zapomniti: vestni delodajalec nikoli ne bo zahteval nobenega plačila! Eno je investirati pod pogojem, da prejemate obresti, in čisto drugo, da najamete.

Pri najemu se razume, da je zaposleni plačan, in ne obratno. Poleg tega je zelo pomembno razumeti, ali je delodajalec pripravljen skleniti pogodbo z zagotavljanjem popolnih informacij o sebi. Bodite pozorni na to, ko se odločite za začetek dela.

Druga možnost goljufije je, ko delo opravite »za zahvalo«, torej da je bilo delo poslano delodajalcu, plačilo pa ni bilo prejeto. Zato natančno preberite, katera jamstva se zagotavljajo zaposlenemu.

ElAr Corporation - delo doma

Pregledi in preverjanje podatkov o delodajalcu ne bodo potrebni, če imate opravka z znanim in velikim podjetjem, ki zaposluje oddaljene delavce. Eden od teh delodajalcev je CJSC Electronic Archive, bolj znan kot ElAr Corporation. Njeni partnerji so velike vladne institucije in projekti.

To je specializirano podjetje na evropski ravni, ki se ukvarja z:

  • ustvarjanje, integrirana oprema in polnjenje elektronskih arhivov;
  • uvedba informacijske tehnologije;
  • dejavnosti spletnega založništva.

Podjetje občasno ponuja delo: pisalni stroj doma je zaposlitev na daljavo za zaposlene v Moskvi in ​​Moskovski regiji, Samari, Permu, Kazanu in drugih ruskih mestih. Nedvomna prednost sodelovanja s korporacijo sta uradna zaposlitev in redno plačilo.

Kako začeti delati v podjetju ElAr?

Za začetek - registrirajte se na spletnem mestu www.rabotaydoma.ru. Pravila so naslednja:

  1. V ustrezna polja registracijskega okna navedite samo dejanske podatke: priimek, ime in patronim; komunikacijska številka; E-naslov

  2. Po registraciji vam bo program ponudil testiranje. Previdno preberite vsa navodila in pravila za vnašanje informacij - to je pomembno!

  3. Če ste test uspešno opravili, se boste čez kakšen dan ali dva obrnili na vas direktor podjetja, s katerim se lahko pogovorite o vseh razpoložljivih vprašanjih o delu.

  4. Če vam vse ustreza in se odločite za delo, boste povabljeni v pisarno podjetja, da podpišete uradno pogodbo.

  5. Če imate težave z registracijo, se obrnite na tehnično podporo. V pismu ne pozabite navesti svoje prijave za spletno mesto rabotaydoma.ru: pregledi v tem primeru pridejo hitreje.

  6. Nekdanjim zaposlenim, ki se bodo odločili za nadaljevanje dela v podjetju ElAr, ni treba ponovno opraviti registracije in testiranja. Če je registracija na spletnem mestu končana, vendar ne morete vstopiti v pisarno, glejte zavihek "Obnovitev gesla".

Pri odločanju o delu doma, tudi na Rabotaydoma.ru, lahko ocene dodajo manjkajoče dotike.

Izvedli projekte korporacije ElAr

  1. Projekt "Podvig ljudi."
  2. Databank "Memorial".
  3. Baza podatkov "Generacije permskega ozemlja".
  4. Internetni bilten "Koledar zmage".
  5. Elektronska knjižnica poimenovana po B. N. Jelcin.

Ali niso znani in obsežni projekti našega časa? Skoraj vsi so slišali za vsaj enega od njih. Da, zaposleni v podjetju pogosto ponosno pravijo, da ne opravljajo le dela, temveč nujno in pomembno zadevo.

Kakšno delo ima operater domačega računalnika v podjetju ElAr?

Odgovornosti oddaljenega operaterja družbe ElAr Corporation vključujejo delo z arhivskim gradivom. Če ste bili sprejeti za to prosto delovno mesto, potem po izpolnitvi pogodbe po elektronski pošti prejmete skenirane kopije dokumentov, ki jih je treba prebrati in vtipkati v predpisani obliki.

Obstajajo zahteve za oblikovanje takšnih datotek, zaposleni prejme vsa potrebna navodila na začetku dela. Plačano ne bo vse natipkano besedilo, ampak samo delo, opravljeno v skladu z izdanimi navodili in zahtevami.

Vsaka skupina ima vodjo, s katerim se lahko posvetujete in razjasnite nerazumljive točke. Kljub temu bo treba glavni del dela opraviti neodvisno, pri čemer se bodo upoštevali roki in upoštevali zastavljene zahteve. Ali so vsi pripravljeni na to?

Katere lastnosti so pomembne za domačega operaterja "ElAr"?

Kakovost vira in optično prebranih kopij je različna, včasih je težko brati, dešifrirati in vnašati arhivska besedila. Prosta delovna mesta domačega operaterja, tako kot vseh drugih, ima delovno mesto, ki vključuje poklicne in osebne lastnosti prosilca. Kakšni so?

Torej mora imeti domači operater osebnih računalnikov, ki dela v elektronskem arhivu ZAO, naslednje lastnosti in spretnosti:

  • pozornost;
  • točnost;
  • vztrajnost;
  • pismenost;
  • imajo hitro hitro klicanje;
  • Tečno ureja urejevalnike besedil in spletne programe.

Delovni pogoji v "ElAr"

ElAr CJSC je eden največjih in najbolj vestnih delodajalcev na daljavo. Seveda so vedno tisti, ki so nezadovoljni, a iz povratnih informacij zaposlenih je enostavno razbrati, da je delo v podjetju organizirano na dobri ravni, obstaja sistem usposabljanja in mentorstva.

Plačilo za delo doma je vredno in stabilno, sistem izplačil delnic je velik plus: z izboljšanjem kvalifikacij zaposlenega, kakovosti in hitrosti dela se povečuje tudi velikost njegovega prejemka.

Izplačilo zasluženega denarja se izvede na bančni kartici, poteka pravočasno in redno, kar je pomembno v nestabilnih gospodarskih razmerah.

Vse informacije o delu zaposlenega so odprte. Statistiko svojega dela lahko spremljate v pisarni na Rabotaydoma.ru: pregledi kažejo, da so tukaj podatki vedno sveži, saj se podatki posodabljajo enkrat na dan.

Slabosti dela

Negativnih povratnih informacij o delu v podjetju je veliko manj, vendar jih tudi najdemo, saj takšno delo ni primerno za vse.

Običajno nezadovoljni zaposleni pišejo, da v korporaciji plačajo malo in trdo delajo. Začetnik v nekaj dneh intenzivnega pokukanja na monitor bo lahko dobil 200-300 rubljev. Skenirane kopije so različnih lastnosti, saj so lahko arhivski viri včasih mlajši od sto let. Shabby dokumente, tudi s kakovostno obdelavo, je težko razbrati. Rezultat je prevelika obremenitev in nizka produktivnost.

Delodajalec je tudi nezadovoljen s strogimi navodili, kako izpolniti obrazce: če pride do napake v pismu, se vrstica sploh ne šteje. Postopek vnosa informacij je treba temeljito preučiti in na prvi stopnji dela to povzroča težave neofitom.

In končno, med nezadovoljnimi so ganljive in družabne narave, ki jih delo s črkami in številkami depresivno in navdihuje melanholijo.

Prednosti zaposlitve na daljavo

Korporacija ElAr (delo doma) prejema pozitivne ocene nekdanjih in sedanjih zaposlenih veliko pogosteje kot negativne.

Zelo zadovoljni so podiplomski študenti in redni študentje, ki si ne morejo privoščiti rednega pisarniškega dela. Delo v korporaciji jim omogoča uspešno kombiniranje dela in študija, neodvisno izbira časa za dokončanje nalog.

To mesto cenijo tudi tisti delavci, ki so se morali naučiti "čarov" nekvalificirane delovne sile ali velikih zamud pri izplačevanju plač. Nekdanji prodajalci blaga, katerih dohodek je bil odvisen od prodaje, se toplo odzivajo tudi na stabilno plačano delo, v katerem je dohodek odvisen le od njihovih lastnih prizadevanj.

Mame na porodniškem dopustu menijo, da je takšno stransko delo darilo usode, saj jim delovni pogoji omogočajo, da izberejo primeren čas za delo, hkrati pa dovolj pozornosti posvetijo otroku in družini.

Tisti, ki ne želijo ali ne morejo delati v pisarni, niso prikrajšani za določeno kariero na daljavo, povečajo svoje prihodke in širijo obseg odgovornosti. Kadrovska politika podjetja omogoča, da na primer kvalificirani zaposleni zrastejo na vodjo skupine. Ta pristop povzroča veliko pozitivnih povratnih informacij.

Očitno je, da je na Rabotaydoma.ru mogoče najti resnično domače delo - pregledi to potrjujejo. Poskusite z roko - morda je to tisto tisto delo, o katerem ste sanjali. Pravijo, da povpraševanje ne zadene v nos. Če ta dejavnost ni za vas, v internetu lahko najdete veliko primernih možnosti, glavna stvar je ne obupati. Vso srečo