povzetek

Vzorčni življenjepis v banki: podroben opis in primer

Kazalo:

Vzorčni življenjepis v banki: podroben opis in primer

Video: 101 odlični odgovori na najtežja vprašanja na razgovoru 2024, Maj

Video: 101 odlični odgovori na najtežja vprašanja na razgovoru 2024, Maj
Anonim

Zdaj so za zaposlitev v bančnem sektorju najpogosteje potrebne delovne izkušnje. Če pa prosilec dobro pozna strukturo organizacije, ve, kako se podrejeni organi razlikujejo od organov vodenja, potem ima priložnost, da brez izkušenj dobi prestižno službo. Preden greste na kadrovski oddelek, je priporočljivo preučiti vzorčni življenjepis v banki.

Kaj je dober bančni uslužbenec

To je človek, ki jedrnato in jasno izrazi svoje misli. Ta spretnost zagotavlja uspešno delo s strankami. To je takšna lastnost, ki jo morate najprej pokazati na razgovoru. Vsak vzorčni življenjepis bančnega uslužbenca je postavljen na eno stran. To ni naključje. Takšna jedrnata in jasna predstavitev sebe v življenjepisu bo le potrdila zmožnost, da se kratko in jasno izrazi.

Ne govorite o svojih dosežkih na drugem področju. Bolje se je osredotočiti na znanje in izkušnje, pridobljene med delom v finančnih institucijah. Takšni podatki so osnova vsakega nadaljevanja vzorcev v banki.

Kje začeti

Najprej so navedeni priimek, ime, priimek in kontaktni podatki. Zdaj je poleg telefona in naslova običajno pustiti e-poštni naslov. Vsak življenjepis se začne s temi podatki. Bolje je, da se zaposlite v banki, in že veste, kakšno delovno mesto želite zasesti. Popolnoma nesprejemljivo je, da se odpravite in ponudite za prosto delovno mesto.

Druga pomembna točka: ne govorite nejasno, na primer: "Rad bi sodeloval s strankami" ali "Rad bi delal z denarjem in ne sekal s strankami". Jasno je treba določiti, kateri položaj želite zasesti. To bo še enkrat pokazalo vaše razumevanje področja dejavnosti.

Informacije o izobraževanju

Te podatke je najbolje predložiti v celoti. Tu morate opisati, v kateri izobraževalni ustanovi je bila izobrazba prejeta, v katerem letu ste prejeli diplomo, ne pozabite navesti poklica in poklicne stopnje. O morebitnih tečajih ni vredno omenjati le, če ni potrdila o njihovem zaključku.

izkušnje

Temu stolpcu je treba nameniti največ pozornosti. Če pogledate vzorčni življenjepis v banki, boste opazili, da so v tem odstavku informacije predstavljene na najbolj podroben način. Če delovnih izkušenj ni in se morate zaposliti takoj po univerzi, bi bila idealna možnost, da bi na posebnem mestu navedli kraj praktičnega usposabljanja. V tem primeru ne bi smeli prikrivati ​​svojih dosežkov. Običajno so priporočila navedena v ločenem pismu, če pa je vaš povzetek stolpca "Delovne izkušnje" skoraj prazen, lahko navedete stike tistih oseb, ki vas po potrebi označujejo kot odličnega zaposlenega.

Druga stvar je, če so izkušnje iskalca zaposlitve dovolj bogate. Tukaj morate samo razmisliti o tem, katere veščine in prejšnje položaje lahko pustite v senci in katere je treba poudariti. Če je podobno stališče že na tekočem, je treba nove delodajalce posvetiti njihovim uspehom in dosežkom na tem delovnem mestu.

Osebne kvalitete

V besedilo se ni treba spuščati - zelo jedrnat in samo v bistvu. Družabnost, aktivnost in v tem duhu. Ni treba opisovati življenjskih zgodb, ki potrjujejo te lastnosti.

Dogaja se, da iščejo kandidata za položaj z osebnim avtomobilom. V tem primeru bo treba potrditi, da stroj resnično obstaja in da so pravice tudi na voljo.

Vzorec življenjepisa banki

Savčenko Olga Ivanovna

Naslov: Belgorod, st. S. Gritseva, hiša 33, apt. 131.

Tel: +79103568343

Namen: zaposlitev glavnega specialista analitičnega oddelka.

Leto rojstva: 1983.

Izobraževanje: 2000-2005 Belgorodska finančna univerza. Posebnost: "Finance in kreditiranje".

Izkušnje:

2010 - sedanjost čas CB "Banka 15".

Položaj: finančni strokovnjak.

Odgovornosti: Analiza finančnega položaja institucije v času spremembe lastništva. Popravek zaključka oddanih projektov, in sicer njihovega finančnega dela. Nadzor nad vso dokumentacijo, ki jo bodo finančni organi pregledali v primeru finančne podpore države. Večina projektov je bila uspešna.

2006–2010 CB "Banka 12".

Položaj: višji ekonomist.

Odgovornosti: Delo s pravnimi oseb. Nadzor posojilnih pogodb. Izračun finančnih tokov. Nadzor plačilne sposobnosti stranke.

Osebne lastnosti: odločnost, družabnost, vztrajnost, spodobnost.

Dodatne informacije:

Angleščina je uradni poslovni jezik.

PC je izkušen uporabnik.

Registracija mesta Belgorod.

Točno tako izgleda vzorčni življenjepis v banki.

Kako dobiti prosto delovno mesto brez delovnih izkušenj

Najtežje je najti prvo službo. Čeprav se vzorec nadaljuje v banki brez delovnih izkušenj, je skoraj enak zgornjemu primeru. Lahko določite kraj prakse.

Strah, ki ga mladi specialist izkusi med intervjujem, najpogosteje povzroča težave.

Z delom lahko začnete v kateri koli starosti. Toda starejša generacija je v večini primerov že vsaj nekje delala. In prvo mesto za delo iščejo predvsem včerajšnji študentje. V takšnih razmerah morate vsekakor uporabiti vzorčni življenjepis za banko. Da se nikjer ne zmotiš.

Na to morate biti pripravljeni, da takoj po univerzi ne boste uspeli priti na vodilni položaj. Najverjetneje bodo to prosta delovna mesta, kot so pripravnik, asistent, mlajši zaposleni. A prav s takšnimi objavami se običajno začne dolga poklicna pot. Le od osebe, ki je prešla iz pomočnika v višji vodja, boste dobili šefa prve stopnje. Ker taka oseba pozna celotno strukturo finančne institucije od znotraj. To je tak specialist, ki se zaveda vseh podrobnosti in odtenkov sistemske naprave.

Glavna stvar je, da se spomnite, da če je bilo delovno mesto enkrat zavrnjeno, to ne pomeni, da se morate ustaviti. V državi je veliko bank: ene niso vzele, v drugo bodo vzele.