karierno upravljanje

Kako se hitro pridružiti ekipi

Kako se hitro pridružiti ekipi

Video: Iščemo skrbnico ali skrbnika ključnih strank! 2024, Maj

Video: Iščemo skrbnico ali skrbnika ključnih strank! 2024, Maj
Anonim

Novo delovno mesto niso samo nove odgovornosti, rutine in vodenje, temveč tudi novi sodelavci, s katerimi boste morali preživeti ogromno časa in s katerimi boste morali najti skupni jezik. Zato skoraj vsak začetnik razmišlja o tem, kako se hitro pridružiti ekipi.

Prvi delovni dan nikakor ne bi smeli zamujati z delom, saj bo začetniku namenjena vsa pozornost njegovih novih sodelavcev. Ne smete takoj dati razloga, da nepristransko spregovorite o sebi. Velja spomniti, da bo v obstoječem timu vedno nekoliko pristranski odnos do novih zaposlenih, ker ga preprosto še ne poznajo. Takšno vedenje starodobnikov podjetja je pravilo, saj so ljudje ponavadi previdni pri vsem novem in vidijo določeno mero negativnosti.

Najprej morate pozorno prisluhniti, o čem govorijo zaposleni, saj se z ekipo lažje sprijaznite, ko razumete vso njeno korporacijsko politiko. Priročnik je najbolje naslovljen po imenu in imenu, ne glede na to, kako to počnejo drugi. Samo če vodja sam dopusti manj formalno pritožbo, potem si lahko v tem smislu dovolite nekaj svobode, vendar brez preseganja meja tistega, kar je dovoljeno.

Bolje je, da pri razgovoru z delodajalcem preverite oblačilno kodo v tej organizaciji. Vsaj prvič ga je treba dosledno upoštevati, saj se je moštvu hitro mogoče pridružiti le, ko kolegi v novem zaposlenem vidijo takšno, kot so. Sledi uporaba dobro znane psihološke tehnike - kopiranje dejanj ljudi okoli njih z vidika njihove lokacije. Temelji na takem načelu človeškega vedenja kot nenamerno ponavljanje vedenja predmeta, ki na začetku stori isto. Z drugimi besedami, če boste človeka ponovili dejanja, bo sam nato začel nehote ponavljati vse za vami.

Vodja praviloma v ekipo uvede novega zaposlenega, če pa se to ne zgodi, potem to storite sami. Potreben je le prijazen in odprt človek, saj zaposleni, ki si ne bo prizadeval pokazati svoje premoč nad osebjem, v ekipi ne bo mogel postati črna ovca. Ne bojte se vprašati starodobnikov urada o zanimivih vprašanjih. Edino pravilo je, da bi moralo biti vprašanje v bistvu, torej tisto, na katerega ni mogoče odgovoriti neodvisno. Neumno "zakaj in zakaj?" od novega zaposlenega le motijo ​​celotno ekipo in dvomijo v njihovo usposobljenost.

Da bi razumeli, kako se hitro pridružiti timu, morate skrbno pogledati obnašanje osebja, njegove značilnosti. Morda tukaj ni običajno razpravljati o nobeni temi ali piti čaja na delovnem mestu in podobno. Ni potrebe, da zaposlenim vsiljujete lastne standarde ravnanja. V nobenem primeru ne smete nobenega ogovarjati o nikogar, ker lahko to povzroči pomanjkanje zaupanja pri novincu med sodelavci. Morate postati odprti za nove informacije, pokazati željo, da se v poklicu nekaj naučite, povejte malo o sebi.

Na začetku kariere v tej organizaciji ne smete biti pozorni na majhne težave, saj se lahko ekipi hitro pridružite le, če novinec opravi nekaj neizrečenih pregledov zaposlenih v podjetju. To so lahko številne naloge, možnost sprejemanja odločitev brez zunanje pomoči in številni testi hitrih modrih s strani osebja. Vse to je treba obravnavati ustrezno in z deležem humorja, kajti sprejetje nove osebe v vaši ustaljeni ekipi ni nič manj stresa kot pridobivanje samega sebe od sodelavcev. Ljudje se ponavadi bojijo vsega novega in neznanega. To velja tudi za odnose znotraj podjetja, zato se ne smete osredotočati na nekaj nezaupanja do lastne osebe med osebjem.