intervju

Kaj prinesti s seboj na intervju, poleg smisla za humor

Kazalo:

Kaj prinesti s seboj na intervju, poleg smisla za humor

Video: Week 0, continued 2024, Maj

Video: Week 0, continued 2024, Maj
Anonim

Celo izkušen, visoko kvalificiran iskalec zaposlitve ne bo mogel dobiti zaposlitve, če ne bo dovolj pozoren na ustrezno pripravo na razgovor s kadrovsko službo. Na razgovoru morate vedeti, kaj boste potrebovali. Seveda zdrav smisel za humor vedno pomaga ne le v primeru intervjuja. Toda poleg njega morate s seboj vzeti še kaj drugega. Tu je nekaj predlogov zaposlovanja strokovnjakov.

Najemite kontaktne podatke upravitelja, naslov podjetja in osebno številko

Sploh ne pomislite, da bi odšli od doma brez naslova podjetja, naloženega na Google ali Apple zemljevidih, kjer lahko tudi prejmete posodobitve prometa v realnem času ali zabeležene v prenosni računalnik telefona. In prepričajte se, da točno veste, kje naj parkirate, če za vstop v stavbo potrebujete katerokoli kodo, pa tudi ime in kontaktno številko osebe, ki jo srečate.

Nazadnje preverite, ali imate ustrezen osebni identifikator (na primer vozniško dovoljenje), ki je potreben za varnost.

Imate dovolj razloga, da se znojite. Neuporabne skrbi glede logističnih podrobnosti (in morda zamujajo, ker niste bili pripravljeni) ne bi smeli biti med temi stvarmi.

"Kot strašljiv film." Oboževalci so se nanjušili, ko so videli Voločkove lase

Čokolada, tuna in druga hranljiva hrana, ki takoj nasitijo in zadovoljijo lakotoDeklica je našla križ na cesti in storila pravilno

Svinčniki (množina) in zvezek

Iskalci zaposlitve pogosto sprašujejo, ali naj prinesejo zvezek za beležke. Odgovor je ne, razen če vas posebej zaprosite, da nekaj predstavite ali prinesete s seboj. Zaslon lahko služi kot ovira med vami in vašim anketarjem. Na odtujeno osebo lahko veljate tudi, če ste ves čas pogovora zaposleni s prenosnikom.

Namesto tega prinesite zvezek profesionalnega videza in nekaj novih svinčnikov. Bodite prepričani, da zapišete zanimiva dejstva, ki jih želite orisati ali ki vam bodo po vašem mnenju pomagala naprej. Samo ne ustvarjajte norega stiska kot preiskovalni novinar. Bodite aktivni in pozorni na tisto, kar pišete (verjetno boste morali, ko boste postavljali vprašanja, beležiti le na koncu intervjuja).

Več kopij vašega življenjepisa (in drugih prijavnih gradiv)

Čeprav anketiranci morda že imajo kopijo vašega življenjepisa (in ga hranite pred seboj), zagotovo morate prinesti nekaj izvodov za skupno rabo, če jih nekdo iz ekipe za zaposlovanje ni videl ali bi se moral sklicevati na podatke v njem. Glede na položaj, ki ga zasedate (in kaj se vam ponuja), lahko prikažete tudi vzorce delovnih mest, svoj portfelj ali kakršne koli dodatne informacije, ki bodo ljudem pomagale razumeti, da ste odlični. Potrdili boste tudi, da ste organizirani, pripravljeni in znate slediti navodilom.

Benetke, Las Vegas in druge najslabše destinacije za "zlomljena srca"

Mož se je domislil, kako lahko znova opomni svoje stare občutke v ženi: metodo so predlagali v matičnem uradu

Marina Alexandrova je naročnike razveselila s sliko svojega zrelega sina

Tačke v sili

Lahko se pojavijo različne situacije. Na primer, preden greste na oder v veliki predstavi, se lahko spotaknete na oster predmet in naredite luknjo v novih nogavicah. V tem primeru je bolje imeti rezervne s seboj, saj se lahko zlomijo, puščice lahko gredo do njih itd. To bo preprečilo krizo!

Vnaprej razmislite o nepredvidenih okoliščinah: slab zadah, znojenje pazduh ali pa, da skrijete svoj zelo pozni mozolj, in prinesite nekaj predmetov, ki vas bodo rešili v sili.

Seznam takih elementov lahko (vendar ni nujno) vključuje:

  • polnilec telefona in / ali rezervna baterija;
  • denar;
  • kompaktno ogledalo;
  • deodorant;
  • obliž;
  • nekaj ličil, če ga nosite;
  • bonboni iz poprove mete ali usta (ne žvečilni gumi - ne želite žvečiti, ko odgovarjate na vprašanja o intervjuju);
  • prigrizek (v primeru, da ste lačni ali intervju traja cel dan);
  • zamenljivi čevlji (če ste ves dan na nogah ali greste daleč);
  • lak za nohte ali nove nogavice (če se pojavi puščica);
  • dodatna majica in par nogavic.

Torba ali aktovka

Očitno bo to potrebno, a vseeno velja opozoriti. Vse svoje stvari boste želeli nositi v profesionalnem (vendar ne vidnem ali neprimernem) nahrbtniku ali aktovki. Če imate samo svoj življenjepis, potem potrebujete mapo ali diplomata. Izjemno nezaželeno je brskati po žepih, ki iščejo pisalo, ali pa zmečkan življenjepis predati vodji zaposlitve. Prepričajte se, da torba ni tako obsežna, da je nimate kam postaviti, ko greste na razgovor.

Primeri iz vaše poklicne zgodovine

Če se med intervjujem spomnite vsakega možnega odgovora na katero koli vprašanje, vas lahko pripelje do živčnega stanja. Vaš pogovor se morda zdi zapomnjen, robotiziran. Temu ravnanju sledi neuspeh.

Namesto tega pomislite, kako bi predstavili primere iz zgodovine kariere, tako da bi odgovorili na vprašanja: "Povejte mi o primeru, ko ste razočarali stranko," "Kaj je vaša glavna slabost?" Ali "Opišite stresno situacijo."

Ste ugotovili kršitev? Poročajte o vsebini