karierno upravljanje

Visoko plačani poklici

Visoko plačani poklici

Video: 7 najbolje plačanih delovnih mest brez fakultete v letu 2020 2024, Maj

Video: 7 najbolje plačanih delovnih mest brez fakultete v letu 2020 2024, Maj
Anonim

Danes mnogi maturantje vedno bolj razmišljajo, kam bi se odpravili na študij. Visoko plačani poklici privabljajo sodobno mladino s svojim prestižem in zmožnostjo pridobitve visokega socialnega statusa. Ena priljubljena ruska revija je objavila seznam najbolj priljubljenih in najdražjih poklicev. Kaj natančno je vključeno na ta seznam?

Visoko plačani poklici, ruski seznam:

Na prvem mestu je direktor (poslovodja) investicijske banke. Takšen ruski državljan v povprečju zasluži tri milijone dolarjev na leto, pri čemer ne upošteva dohodnine. Takšni bankirji si delijo častno mesto z naftnimi delavci, ki imajo približno dva milijona in pol "zelenja".

V Rusiji so visoko plačani poklici tudi predsedniki upravnih bank. Mirno in premišljeno zaslužijo približno dva milijona "dolarjev", zlasti za predstavnike bančnega sistema MDM in VTB.

Naslednji na seznamu so: direktor oddelka (analitične) katere koli investicijske banke, generalni direktor različnih podjetij težke industrije ter vodja katerega koli oddelka investicijske banke ali naftne družbe. Ti tovariši imajo milijon dolarjev na leto ali več.

Drugi visoko plačani poklici z odličnimi plačami so vsi vrhunski menedžerji: tržniki, odvetniki, računovodje, zavarovalnice ali vodje gradbeništva in oglaševanja.

Med pripadniki nežnejšega spola pri nas vodijo pametni pravniki, strogi glavni računovodje in prijazni delavci v bančnem sektorju in zavarovalniške storitve. Na tem začeljenem seznamu so tudi igralke, pevke in televizijske voditeljice.

In kateri so danes najbolj iskani in najbolj plačani poklici v Ameriki? Na prvem mestu so kirurgi, ki zaslužijo 165.720 - 225.390 dolarjev na leto. Anesteziologi so nekoliko slabši od kirurgov in jih prejmejo približno sto sedeminpetdeset tisoč na leto. Zobozdravniki se »pokažejo« na tretjem mestu, sledijo piloti civilnega letalstva (zavarovalnice v Rusiji), pametni naravoslovci so na petem mestu, naftni inženirji (industrija nafte) so na šestem mestu, gradbeni delavci v Rusiji pa so z njimi enačeni. Po naftni industriji v ZDA so arhitekturni inženirji. Osmo mesto so častno zasedli strokovnjaki za informacijske in računalniške sisteme z dohodkom približno sto triindvajset tisoč "zelenih" na leto. Drugi visoko plačani poklici v ZDA so marketinški strokovnjaki in finančni menedžerji. Pri nas je skupaj z njimi tudi administrativno osebje, menedžerji na različnih ravneh.

Kot lahko vidite s seznama, imajo v Ameriki največ dohodka predstavniki medicine, ki zasedajo prve tri najvišje plačane poklice. Seveda je povsem drugačna miselnost in vrednote, zato so na prvem mestu lepota, estetski videz in zdravi zobje.

Visoko plačani poklici v bližnji prihodnosti

Po statističnih podatkih bodo v svetu čez približno deset let vodilni predstavniki medicine (terapevti, oftalmologi, zobozdravniki, veterinarji, specialisti za ultrazvok itd.). Tržniki se ne bodo odpovedali svojim položajem in bodo tudi ostali na vodi.

Toda to velja bolj za države daleč in blizu tujine in kako bo to vprašanje v domovini Rusiji? Vodilni trije najdražji poklici bodo vodili strokovnjaki s področja inovacij, znanstveniki, ki preučujejo človeške možgane, in strokovnjaki za IT. Predstavili bodo predstavnike različnih intelektualnih posebnosti, ki nakazujejo na veliko ustvarjalno komponento človeka, pa tudi na hitro odzivanje v dobi trenutnih sprememb in inovacij.