karierno upravljanje

Slinger - kdo je to? Odgovornosti slingerja in njegovo certificiranje

Kazalo:

Slinger - kdo je to? Odgovornosti slingerja in njegovo certificiranje
Anonim

Slinger - kdo je to? To je oseba, ki izvaja vezanje blaga (ki mu pravimo tudi drsenje) blaga ali različnih pomožnih posebnih naprav. Ta dejavnost se izvaja med nakladanjem in razkladanjem z dvižnim mehanizmom - žerjavom.

Poklic

Nenavadno ime poklica pogosto vodi k vprašanju: "Slinger - kdo je to?" Beseda izhaja iz nizozemske strop - zanka. In oseba, ki ima zadevno posebnost, je slepar. Odgovoren je za zavarovanje blaga, ki se pripravlja na prevoz ali gibanje. To poteka po določenih pravilih.

Ampak ne mislite, da je takšna posebnost tako enostavna - slinger. Kdo je? To je usposobljena oseba, ki dobro ve ne le na tovorih in načinih njihovega zavarovanja, temveč ima tudi posebne veščine in usposobljenost za delo z njimi. Slinger potrebuje dobro pripravo. To je posledica servisiranja velike količine tovora in to je resna odgovornost. Če delavec ne deluje neskladno, se lahko resno poškoduje. Na primer, slabo zavarovan tovor lahko prevrne celo žerjav. Grozno si je predstavljati, do katerih posledic lahko pride to. Poleg tega lahko močne vetra raztrgajo močan veter. In za drče, za druge pa so delovni deli strojev in mehanizmov nevarni.

Zato morajo strokovnjaki tega poklica vsako leto opraviti ponovno certificiranje, če pa njihova strokovnost ni dovolj, se izvaja prekvalifikacija, ki vključuje opravljanje izpitov. Izvaja se tudi s prihodom novih tehnologij ali opreme.

Certificiranje

Stroka slingerja zahteva obvezno potrjevanje, katerega rezultati določajo stopnjo specialistične usposobljenosti. Po njem je človeku dovoljeno delati. Planirano certificiranje se izvaja vsako leto. Poleg tega se izvaja med prehodom v drugo podjetje, med dolgim ​​odmorom pri delu na zahtevo inženirskih in tehničnih delavcev.

Certifikat slingerjev je zasnovan za preverjanje naslednjih znanj in veščin:

  • poznavanje signalov, ki jih ti strokovnjaki izmenjujejo z upravljavci žerjavov;
  • varne metode pritrjevanja in pritrditve tovora;
  • sposobnost ugotavljanja, ali so vrvi, kljuke, zabojniki in dvižne naprave primerne za delo;
  • pravila za varen pretok različnega blaga;
  • tehnike, s katerimi lahko osvobodite ljudi, ki so pod stresom, in zmožnost nudenja prve pomoči;
  • poznavanje naprave žerjava in njegove nosilnosti;
  • možnost izbire pramenov in drugih dvižnih naprav;
  • pravilno snop (morate obesiti zabojnike);
  • norme pri polnjenju posod;
  • postopek skladiščenja tovora;
  • varnostna pravila v bližini žerjava in daljnovodov.

Izpusti

Kategorije copati so oznaka kvalifikacije. Specialist mora nenehno izpopolnjevati svoje znanje in spretnosti, izboljšati svoje sposobnosti. Vse kategorije imajo svoje posamezne usmeritve, zmogljivosti in zahteve. Torej, specialist tretje kategorije bo opravil režo tovora, katere dimenzije ne presegajo petindvajset kilogramov, specialist z zgornjim izpustom pa bo lahko opravljal bolj zapletena dela.

Vsa državna podjetja ali zasebna podjetja zaposlujejo visoko usposobljene strokovnjake s poudarkom na njihovih certifikatih, ki kažejo na stopnjo usposobljenosti sledilca. Obstaja veliko del, ki jih lahko izvede samo strokovnjak, saj so zelo zapletena in odgovorna. Zato podjetja raje najamejo ljudi z visokimi položaji, ki jih odlikujejo vestnost, potrebna teoretična in praktična znanja, strokovnost, delovne izkušnje in prizadevnost.

V poklicu slingerja obstaja več kot 5 kategorij. Prva je dana nekomu, ki šele začne delati na posebnosti. Izda se potrdilo, ki se posodobi, ko zaposleni izboljša svojo kvalifikacijo. Višji kot je, bolj dostopna je bolj zapletena raven dela, višja je plača.

Če ni časa za usposabljanje (na primer natrpan urnik ne dopušča), lahko kvalifikacije izboljšate neposredno na delovnem mestu. In veliko podjetij usposabljanje svojih zaposlenih na delovnem mestu. Tako je pridobivanje bolj visoko kvalificiranega specialista neposredno med kariero.

Dolžnosti

Odgovornosti vozičarja vključujejo jasno opredelitev nosilnosti žerjava, odvisno od opore in njihovega odhoda. Mora biti sposoben uporabljati različne tovore in njihov kavelj, pa tudi pravilno postaviti v pravi položaj za prevoz. In profesionalno lahko odklopite napravo za prijemanje tovora. Specialist mora uporabiti jermen ob upoštevanju velikosti in teže tovora, določiti uporabnost zabojnikov in mehanizmov ter jih uporabiti po predvidenem namenu. V primeru okvare lahko odklopite žerjave iz elektrike in pridobite znanje za uporabo gasilnika.

Poklicne značilnosti

Beseda "pramen" je bila prvotno označena kot pomorska terminologija: pomenila je konstrukcijo, zaradi katere je bilo mogoče obesiti različne obremenitve na nosilce, križišča in kljuke. Te značilnosti stroke so se ohranile do danes.

Slinger sam priveže tovor, ga pritrdi in spremlja varnost. Ko je breme postavljeno, potem tudi odpenja vrvice. Ta postopek se imenuje sling, čeprav ima na morskih privezih nekoliko drugačno ime - sling, in pogosto - samo privez.

Ljudje, ki se odločijo za poklic slingerja, ki to zagotovo poznajo. Vnaprej morajo razumeti, da bodo za to specialnost potrebne nekatere lastnosti in spretnosti. Takšni delavci bi morali biti zdravega zdravja, z natančnim očesom in odlično koordinacijo.

Trening sling

Ta poklic lahko izučite v šolah, tovarnah za usposabljanje ali v industrijskih in tehničnih šolah. Včasih je mogoče specialnost obvladati neposredno v sami proizvodnji, običajno pa je ta priložnost zagotovljena, da bo oseba še naprej delala v istem podjetju, pogosto za določeno obdobje.