karierno upravljanje

Rive Gauche: ocene zaposlenih. Delo v podjetju Rive Gauche: pregledi zaposlenih v Sankt Peterburgu, Samara, Moskva

Kazalo:

Rive Gauche: ocene zaposlenih. Delo v podjetju Rive Gauche: pregledi zaposlenih v Sankt Peterburgu, Samara, Moskva
Anonim

Rive Gauche se že dolgo pozicionira kot trgovina s kozmetiko. In še zdaleč ni najslabši. Zato ljudje ponavadi pridejo na delo. To še posebej velja za žensko polovico človeštva. Poskusimo ugotoviti, kaj je delo v podjetju Rive Gauche. Pri tej težki zadevi bodo pomagali pregledi zaposlenih o tej organizaciji.

Dejavnosti

Mogoče bomo začeli z dejstvom, da bomo razumeli glavno dejavnost podjetja. Potem postane jasno, zakaj se ženske trudijo dobiti službo v njej. Rive Gauche ni nič drugega kot priljubljena trgovina s parfumerijo in kozmetiko. Do neke mere je blagovno znamko. Tukaj ni le ogromen asortiman blaga, ampak tudi cene precej ugodne.

Morda zdaj ne bi smeli razmišljati, zakaj se ženske trudijo priti v Rive Gauche. Ocene zaposlenih o trgovini so večinoma pozitivne, vendar je konkurenca na takšnih butikih velika. Zakaj se boste morali zelo potruditi, da bodo kupci prišli v trgovino. In v osnovi to poteka s pomočjo spodbuditve zaposlenih, da naloge opravljajo kakovostno.

Službe

No, zdaj je čas, da podrobneje preučimo ocene "Rive Gauche" zaposlenih. Samara, ali bo to katero koli drugo mesto, ni pomembno. Povsod so mnenja o trgovinski mreži približno enaka. Začeli bomo z obravnavanjem prostih delovnih mest, ki so na voljo za zaposlitev.

Najpogostejša objava tukaj je vodja prodaje. Morda se mnogim zdi to prosto delovno mesto ponižujoče. Ampak ne v Rive Gaucheju. Ocene zaposlenih (Moskva, Sankt Peterburg in druga mesta) o tem delovnem mestu so več kot pozitivne. In malo kasneje bomo ugotovili, zakaj se prav to dogaja.

Sledijo višji vodje. To je že bolj prestižno prosto delovno mesto med drugimi trgovskimi verigami. Vendar pa je praviloma višji vodja zaposleni v mreži Rive Gauche, ki se je izkazal za dobro stran, neke vrste korak za napredovanje. In neposredno višji menedžerji se redko zaposlujejo.

Poleg tega, če vas zanimajo mnenja moških zaposlenih v podjetju "Rive Gauche" (Novosibirsk), potem je vredno paziti, da prodajna mreža pridobiva tudi varnostnike za delo. Ne glede na to, kako čudno se morda sliši, želja po tem prostem mestu pridobiva na veljavi. In to se dogaja ne le v Novosibirsku, ampak tudi v drugih mestih. In to kljub temu, da se delo varnostnika samo po sebi ne šteje za prestižno ali visoko plačano. Torej, za to obstajajo razlogi.

Seveda morajo odvetniki, računovodje in nadrejeni delati tudi v naši trenutni trgovinski mreži. Res je, takšnih prostih mest je težko najti. Ali nekoga imenujejo "svojega" ali preprosto dodelijo najboljše od navadnih zaposlenih v trgovini in izvedejo njihovo promocijo.

Plača

Ko govorimo o nekaterih prostih delovnih mestih, je vredno začeti z besedami o plačah. Navsezadnje ljudje zelo redko delajo v užitek. V bistvu moraš to storiti, da imaš dobiček. Večji kot je, boljši za zaposlene in več pozitivnih mnenj o podjetju.

Toda kaj v zvezi s tem ocenjujejo zaposleni podjetja Rive Gauche? Sankt Peterburg, Moskva, Kalinjingrad, Samara - vseeno, o kakšnem mestu govorimo. Plače in pogoji so povsod približno enaki. Naj torej ugotovimo, kaj si ljudje mislijo o zaslužku v današnji mreži parfumov in kozmetike.

Mnogi trdijo, da boste v tej organizaciji prejeli velik dohodek. Seveda takšne obljube vodstvo da na razgovoru. Načeloma je kriviti njih težko, saj to počnejo vsi. V nasprotnem primeru nihče ne bi šel po službo. Toda ali je danes v naši trgovini res mogoče zaslužiti velik denar? Ali pa so to običajne zgodbe?

Tu so zaslužki relativni pojem. Seveda je najprej treba opozoriti, da delo v podjetju Rive Gauche v zvezi s tem dobiva različne ocene zaposlenih. Vendar njihov značaj v bistvu ni najboljši, a kljub temu ni grozen, kot v večini takšnih organizacij.

Stvar je v tem, da imajo menedžerji majhno plačo, odkrito povedano. Navadni zaposleni - približno 7.000 rubljev, starejši - 10.000, plus dodatki in dodatni stroški. Ti stimulansi so sestavljeni iz enega zelo zanimivega prodajnega sistema, o katerem bomo govorili malo kasneje. Vendar je praviloma poleg plače izjemno težko dobiti dodatnih 5000 rubljev na mesec.

Mreža Rive Gauche ima dobre ocene varnostnega osebja glede plač. Navsezadnje dobijo stabilno plačo približno 15.000 rubljev. Da, to za Moskvo ni dovolj. Povrh tega pa lahko dobijo bonuse. In to je pogosto več kot to, kar druge organizacije ponujajo za storitve varnostnika.

Seveda vodstvo prejema zelo visoke zaslužke. Torej za njih je nedvomno donosno delo v podjetju Rive Gauche. Ocene zaposlenih (Moskva, Sankt Peterburg in druga mesta) to potrjujejo. Natančnega dohodka "vrha" nikomur ni znano. Lahko rečemo eno: za dobro življenje v prestolnici je dovolj in še več od tega.

Način delovanja

Druga pomembna točka je urnik delovnega dne. Potencialni zaposleni se usmerijo nanj (in tudi na njegovo skladnost s plačo). Delo v ocenah zaposlenih v podjetju Rive Gauche (SPB in druga mesta Rusije) v tej kategoriji je nevtralno. Vse, kot je bilo že omenjeno, je odvisno od položaja.

Nedvomno vodstvo daje le pozitivne lastnosti svoje organizacije. Praviloma imajo v praksi nekaj takega, kot je prosti urnik, na papirju pa celoten 5-dnevni teden. Tako veliko zaposlenih lahko o takšnem režimu samo sanja. Zaradi tega so mnenja o organizaciji pozitivna.

Če pa se "spustite" k upravnikom in varnostnikom, lahko vidite, da se pregledi močno spreminjajo. In so bolj negativni. Navsezadnje imajo ti zaposleni ne le nepravilen urnik, ampak tudi plavajoči vikend. In v pogodbi je, tako kot v prejšnjem primeru, predpisana 2/2 ali 5/2. Odpiralni čas "na nogah" je približno 12 ur - od odprtja do zapiranja trgovine. Pazniki se, kot opažajo zaposleni, vsaj takšni urniki pritožujejo. Dejansko je na takšnih prostih mestih pogosto potrebno delati tudi ponoči. Toda vodje prodaje ostajajo izredno nezadovoljni z razporedom dela. Dejansko so plače za takšne razmere razmeroma majhne, ​​časa na delovnem mestu pa ogromno.

Pogoji

Delovni pogoji, kot pravijo zaposleni (navadni) o Riveu Gaucheju, še zdaleč niso najboljši. Vodje prodaje izražajo posebno nezadovoljstvo. Navsezadnje je na njihovih ramenih glavno delo - izvajanje transakcij s strankami.

Dekleta delajo v nagačenih sobah, včasih slabo prezračenih. Zaradi tega se vonji parfumov pogosto mešajo v paviljone in to v takšni kombinaciji, da se lahko dobesedno zadušite. In to niso najboljši pogoji na delovnem mestu.

Poleg tega ni časa za sedenje. Vodje s krajšim delovnim časom in svetovalci so prisiljeni stati na nogah 12 ur. Ob vsem tem se morajo obiskovalcem nasmehniti. In obrazca nihče ni preklical. To je še en razlog, da delo v podjetju Rive Gauche ne dobiva najboljših ocen zaposlenih (Sankt Peterburg in druga mesta). Konec koncev moraš stati v petah. In to ni tako lahka naloga, še posebej če upoštevamo dejstvo, da se morate tudi sladko nasmejati, svetovati in pomagati strankam pri izbiri in iskanju pravega izdelka. Peklenska delovna sila, ki je nizko plačana.

Odnos do poslovodstva

Med drugim morate biti pozorni tudi na takšno dejstvo, kot je odnos med najnižjo stopnjo organizacije in najvišjo. Pogosto je ta poseben trenutek lahko pritegniti nove prijavitelje ali, nasprotno, odriniti jih.

Mnenja zaposlenih o Riveju Gaucheju v zvezi s tem so dobra. A le, če se odnos nanaša na managerje in starejše prodajalce. V nasprotnem primeru so, tako kot v drugih organizacijah, odnosi z vodstvom napeti. Malo, seveda, vendar je nekaj napetosti.

Morda vas bodo prosili za nadure. In ob vsem tem se čas, preživet v službi, ne bo izplačal. Ali včasih pokličejo nadomestnega zaposlenega, vendar dodatna plačila niso zagotovljena. Poleg tega so v nekaterih mestih voditelji, ki svojih podrejenih ne obravnavajo kot ljudi. In to seveda pušča svoj pečat na ugledu trgovine. Umazane kolibe se trudijo, da ne bi odnesli, saj lahko delodajalec svojim zaposlenim zagotovi takšen ugled, da jih ne bodo odpeljali nikamor drugam. In to ni najboljši primer.

Usposabljanje

Skoraj vsakemu zaposlenemu je na voljo brezplačen tečaj usposabljanja pred zaposlitvijo. Tam boste dobili znanje, potrebno za gradnjo kariere v organizaciji. In tu Rive Gauche dobi izredno dobre ocene zaposlenih.

Kot kaže praksa, se vsi naučijo res potrebnih stvari. Poleg tega, če prodajate novo blagovno znamko, bo za vas organiziran ločen trening. V teh tečajih govorijo o pretankah prodaje. V prihodnosti bodo morda koristni.

Trening traja največ 2 dni. Po opravljenem testu se lahko lotite dela. To pomeni, da vas bodo usposobili za zaposlenega. Vsekakor tako pravijo vodje prodaje, ki delajo v podjetju Rive Gauche. In prav ti ljudje si najpogosteje zaupajo.

Prestiž

Glede Rivea Gaucheja so ocene zaposlenih pogosto precej dobre, saj ta organizacija velja za prestižno. In ugled delodajalca pogosto spreminja mnenje prosilcev v eno ali drugo smer.

V našem primeru je treba biti pozoren na dejstvo, da je "Rive Gauche" v zadnjih nekaj letih povsod pokazal in pokazal svoje najboljše povsod. Torej, lahko temu rečete dobra organizacija. Poleg tega mreža nima težav z zakonom.

Videz

Delovna oblika je še ena točka, zaradi katere si premislite o podjetju. Rive Gauche ima tako imenovani kodeks oblačenja. Spoštovati bi ga morali vsi - navadni zaposleni in vodstvo. Za to zaposleni in kupci puščajo pozitivna mnenja o organizaciji.

Toda dekleta niso vedno zadovoljna s svojimi delovnimi uniformami, še posebej, če morajo stati na nogah 12 ur na dan. In pete naredijo negativno opombo v "kodeksu oblačenja". Ne ravno visoki, vendar bi morali biti. Včasih je preprosto neprijetno in težko stati celo pol dneva v tej obliki.

Stimulacija

Spodbujanje zaposlenih je ključni dejavnik, ki vpliva na oceno organizacije. Rive Gauche ima v tem smislu precej zanimiv sistem, ki ga ni mogoče najti nikjer. To so bonusi organizacije v obliki vzorčevalcev izdelkov, ki jih prodaja.

Če sem iskren, ta tehnika privlači tako dekleta kot tudi fantje. Seveda je res hudo, če dobite vzorčnik priljubljenih in novih parfumov ali kolonjske vode? Seveda ne. Takšna stimulacija se izvaja enkrat mesečno. Poleg vsega pa boste za praznike poleg nagrade podarili še enega vzorčevalca. Ta Rive Gauche vabi.

Nagrade

Bila je zadnja točka, ki vpliva na povratne informacije zaposlenih v trgovini. Gre za bonuse. Kot smo že omenili, so njihovi stroški nestandardni in rahlo zmedeni. Zaradi tega je Rive Gauche deležen daleč od najbolj odličnih pregledov zaposlenih.

Težava je v tem, da vam vsak teden (ali mesec) dajo tako imenovani delovni načrt. V njem bo napisano, katere izdelke je vredno prodati. Zgodilo se je? Potem dobite odstotek od prodaje. Če ne, ne pričakujte nobenih povečanj bonusov. Premije se oblikujejo izključno po tem sistemu "prodajnih načrtov". Ni najuspešnejša metoda, vendar pogosto pomaga pri promociji določene blagovne znamke kozmetike in parfumov, čeprav na račun plač zaposlenih.