zaposlovanje

Delaj kot natakarica. Prednosti in slabosti

Delaj kot natakarica. Prednosti in slabosti

Video: Borut Jeglič - "Če ne poznaš in znaš voditi sam sebe, ne moreš vrhunsko voditi drugih." 2024, Maj

Video: Borut Jeglič - "Če ne poznaš in znaš voditi sam sebe, ne moreš vrhunsko voditi drugih." 2024, Maj
Anonim

Zagotovo je vsak človek vsaj enkrat v življenju pomislil na odprtje kavarne, restavracije ali gostilne. Danes je že ogromno ljudi

raje se ukvarja z gostinstvom, saj ta vrsta dejavnosti prinaša dokaj soliden dobiček. Za izvedbo te poslovne ideje se je potrebno potruditi, na primer najti sobo, ustvariti prijetno in prijetno vzdušje v njej, razviti izviren jedilnik, najeti izkušenega kuharja. No, in kako brez ekipe natakarjev, katere delo je izjemno pomembno za kateri koli gostinski obrat! In res je. Konec koncev, če je stranka nezadovoljna s storitvijo, lahko preprosto izbere drugo restavracijo zase. Zaradi tega lastniki lokalov in barov iščejo visoko usposobljene delavce, natakar na njihovem seznamu pa je daleč na zadnjem mestu.

Delo natakarice se v množični zavesti ne šteje za prestižno, čeprav jo v evropskih državah skupaj z drugimi poklici cenijo precej visoko. V Rusiji ima povsem specifičen odnos. Pri nas velja, da je delo natakarice eden od načinov preživetja, če ni ničesar boljšega. Treba je opozoriti, da je za zgoraj omenjeno področje dejavnosti značilna tudi visoka pretočnost osebja. Hkrati pa delo natakarice zahteva profesionalen pristop k poslovanju, pri nekaterih pa se to oblikuje - posledično se stranka, ko je v restavraciji in kavarni, počuti čim bolj udobno in sproščeno.

Praviloma je ta vrsta dejavnosti študentom dovolj dober način zaslužka. Poleg tega je delo natakarice primerno za dekleta izrednega in rednega študija. Plačilo za njihovo delo je odvisno od tega, kako namig dodeli skrbnik sobe. Nekateri delodajalci uvedejo dodaten sistem prejemkov za svoje osebje, ko natakarji dobijo določen odstotek od prodaje določenih jedi in alkohola. Tako ali drugače lahko delo v kavarni kot natakarica v prvih mesecih dejavnosti na tem položaju prinese dohodek v višini od dvesto do tristo dolarjev na mesec. Hkrati, če ima zaposleni diplomo, ima izkušnje v drugih gostinskih lokalih, ima privlačen videz in ima informacije o tem, kako samodejno pripraviti naročilo in prejeti plačilo stranke s posebnim programom, potem lahko njen zaslužek znaša do petsto dolarjev na mesec.

Dokaj pogosto lahko najdete oglas: »Natakarica je potrebna. Delo za študente. " Običajno ta delovna mesta potrebujejo mlade, stare od 18 do 25 let.

V nekaterih primerih delodajalci zahtevajo, da imajo v kraju bivanja rusko državljanstvo in registracijo. Poleg tega lastniki restavracij in lokalov ob upoštevanju kandidature za položaj natakarja človeka povprašajo o njegovih izkušnjah. Prednost imajo kandidati, ki so družabni in se želijo naučiti novega poklica.