karierno upravljanje

Glavne naloge in odgovornosti družbe za upravljanje

Glavne naloge in odgovornosti družbe za upravljanje

Video: Analiza delovnega mesta zakaj je pomembna in kako jo izpolniti 2024, Julij

Video: Analiza delovnega mesta zakaj je pomembna in kako jo izpolniti 2024, Julij
Anonim

Družba za upravljanje je organizacija komercialnega tipa, ki upravlja z različnimi objekti komunalne infrastrukture. Njegova glavna naloga je izvesti potrebne protikrizne ukrepe, povečati vire in družbeno učinkovitost, pa tudi pritegniti zunajproračunske materialne vire za nadomestitev in posodobitev dotrajanih sredstev.

Kot družba za upravljanje se lahko prijavi vsaka posameznica ali pravna oseba, ki je vse izvršila na predpisan način in pridobila potrebne pooblastila. Po tem lahko začnete izvajati prevzete funkcije, povezane z organizacijo in usklajevanjem življenja ene ali več večstanovanjskih stavb. Za začetek izpolnjevanja svojih neposrednih odgovornosti bo družba za upravljanje morala sestaviti ekipo, sestavljeno iz izkušenih strokovnjakov na področju popravila in vzdrževanja stanovanjskega sklada in pridobiti ustrezna državna dovoljenja za opravljanje takšnih storitev. Te in druge nianse njenega dela so podrobno opisane v Stanovanjskem zakoniku Ruske federacije.

Glavne odgovornosti podjetja za upravljanje stanovanjskih in komunalnih storitev so obračunavanje in naknadno pobiranje sredstev (komunalnih računov) od stanovalcev hiše. Njegove naloge vključujejo zagotavljanje potrebnih storitev, popravila in vzdrževanje stanovanjskega sklada. Poleg tega odgovornosti družbe za upravljanje vključujejo vzdrževanje skupne lastnine hiše. Slednji vključuje verande, streho, klet, komunikacije, zunanje stene. Organizacija in izvedba vseh potrebnih del je podrobno opisana v ustreznih določbah.

Poleg vsega zgoraj naštetega odgovornost družb za upravljanje vključuje: zastopanje legitimnih interesov lastnikov stanovanjskih prostorov, spoštovanje njihovih interesov in pravic, tudi v pravnih odnosih s tretjimi osebami, vodenje dokumentacije in računovodstva, pripravo potrebnih poročil in shranjevanje različne tehnične dokumentacije. Ločeno je treba omeniti vodenje osebnih računov stanovalcev hiše, izdajo potrdil iz osebnih računov in potrdil o prebivanju, organizacijo evidenc v hišnih knjigah. Družba za upravljanje je odgovorna tudi za sistematičen nadzor kakovosti opravljenih storitev na kazalnike in merila, ki se odražajo v ruski zakonodaji in sklenjenih sporazumih. Prav tako mora opraviti ustrezno delo z neplačniki in od njih zahtevati čim večjo plačilo. Odgovornosti družbe za upravljanje lahko vključujejo tudi izvajanje številnih drugih nalog, vendar se vse to zabeleži posamično ob sklenitvi pogodbe.

Prednosti dela s takšno organizacijo so predvsem v sposobnosti lastnikov in najemnikov, da rezultat preverijo in nato ovrednotijo ​​glede na rezultate opravljenega dela. Eden najprimernejših trenutkov za stanovalce hiše je dejstvo, da se v tem primeru ukvarjajo z enim podjetjem, ki je v celoti odgovorno za vse opravljene komunalne storitve.