karierno upravljanje

Vodja garaže: opis delovnega mesta, delovne izkušnje in izobraževanje

Kazalo:

Vodja garaže: opis delovnega mesta, delovne izkušnje in izobraževanje

Video: Spletni seminar ABC O MLADEM PREVZEMNIKU- JANA ŽIBERNA 2024, Julij

Video: Spletni seminar ABC O MLADEM PREVZEMNIKU- JANA ŽIBERNA 2024, Julij
Anonim

Opis delovnega mesta vodje garaže je potreben vodilni dokument, s katerim lahko uredite dejavnosti zaposlenega in določite, kakšni odnosi naj se razvijejo med njim in podjetjem, kjer je zaposlen.

Njegovi predmeti lahko vsebujejo različne podatke o njegovih pravicah, dolžnostih, odgovornosti, izobrazbi in zahtevah, odvisno od obsega podjetja in posameznih preferenc vodstva. Hkrati ga je treba sestaviti v skladu s standardi delovne zakonodaje in dogovoriti zaposlenega in šefa, preden začne opravljati delo.

Splošne določbe

Po opisu delovnega mesta vodje garaže podjetja je ta položaj vodilni, zato je generalni direktor odgovoren za odpuščanje in najem zaposlenega. Vsa gibanja zaposlenega morajo biti podprta s pisnimi nalogi višjega vodstva. Upravljavec garaže je neposredno podrejen glavnemu inženirju.

Kvalifikacijske zahteve

To delovno mesto, kot je navedeno v delovnem opisu vodje garaže v izobraževalni ustanovi ali podjetju, se lahko uporablja samo za zaposlenega, ki je dobil osnovno ali popolno visokošolsko izobrazbo. Imeti mora ustrezno usposobljenost, kar pomeni, da je diplomiral ali specialist. Po diplomi bi moral dobiti izobrazbo za smer vodstvena dejavnost. Delodajalci zahtevajo tudi najmanj dve leti delovnih izkušenj v poklicu v cestnem prometu.

Znanje

Pred začetkom opravljanja svojih nalog se mora zaposleni v opisu delovnega mesta vodje garaže stanovanjsko-komunalnih storitev, izobraževalne ustanove ali podjetja seznaniti z vsemi ukazi, odločitvami, odredbami vodstva. Preučiti regulativne, metodološke in druge smernice, ki se nanašajo na dejavnosti podjetja, kjer je zaposlen.

Njegovo znanje bi moralo vključevati informacije o tem, kako je zgrajena, čemu je namenjena, katere oblikovne značilnosti, tehnične in operativne podatke ima vozni park organizacije. Dolžan je poznati pravila za tehnično in varno uporabo vozil, ki so mu zaupana.

Drugo znanje

Kot je navedeno v opisu dela vodje garaže tovornega vozila, mora pred začetkom dela preučiti, kakšno tehnologijo in kako poteka tehnično vzdrževanje transportnih in popravljalnih del. Pomembno znanje s področja ekonomije in organizacije dela, metode upravljanja. Med drugim mora zaposleni razumeti določbe o plačah in tudi znati pravilno spodbuditi garažne delavce.

Njegovo znanje bi moralo vključevati informacije o vzdrževanju računovodske in poročilne dokumentacije, ki vplivajo na vozni park podjetja in njegove poslovne materiale. Zaposlenega je pomembno, da preuči vsa pravila ceste, osnove delovnega kodeksa in druge standarde in norme, ki jih določi organizacija.

Funkcije

Opis delovnega mesta vodje garaže bolnišnice in drugih zavodov, na podlagi katerih so navedena vozila, nakazuje, da bo zagotovil, da bodo vsa zaupana vozila vzdrževana v ustreznem delovnem stanju in po potrebi zagotovil tehnično pomoč voznikom na progi.

Zaposleni nadzoruje zaposlene, ki so mu podrejeni, ali izpolnjujejo pravila tehničnega delovanja in ali ohranjajo dodeljeni prevoz v dobrem stanju. Ukvarjati se mora s popravilom industrijskih prostorov in opreme garaže, razviti in izvesti ukrepe za izboljšanje, urejanje okolice in čiščenje zaprtega območja. Nadzira, ali zaposleni upoštevajo pravila in predpise, ki jih je določil podjetje.

Odgovornosti zaposlenih

Opis delovnega mesta vodje garaže vključuje klavzulo o njegovih odgovornostih v podjetju. Zlasti upošteva sprostitev cestnega prometa na progi po prijavljenem urniku in preverjanje njegove uporabnosti. Zaposleni mora zagotoviti, da je v garaži zadostna količina gorljivih in mazivnih materialov, vsa vozila pravočasno vzdržujejo vzdrževanje in upoštevajo pravila skladiščenja.

Njegove naloge vključujejo neposredno spremljanje skladnosti s prometno varnostjo na cesti, poleg tega pa mora zagotoviti, da vsi delavci pod njegovim vodstvom izpolnjujejo navodila in odgovornosti za zagotavljanje nemotenega upravljanja cestnega prometa. Poučuje osebje, voznikom zagotavlja potrebno tehnično dokumentacijo, opravi pogovore in spremlja stanje prevoza, preden ga sprostijo na let.

Funkcije

Kot je navedeno v opisu dela garažnega nadzornika, mora ta nadzornik podrejenim zagotoviti zdravstveni pregled pred in po letu. Včasih je njegova odgovornost, da osebno preveri vse dokumente v voznikovi garaži, in tako zagotovi, da prevoz izkušenj vozijo le izkušeni delavci, ki imajo vozne kategorije „C“ in „D“.

Vodja tudi nadzoruje, da vozniki ne kršijo predpisov o delovnem času in si dobro privoščijo, da svoje delo opravljajo v skladu z delovno zakonodajo. Njegove naloge lahko vključujejo prepoved uporabe vozil v nevarnih vremenskih razmerah. Odstraniti mora zaposlene z dela, če njihova dejanja ali stanje lahko negativno vplivajo na njihovo delo.

Druge dolžnosti zaposlenega

Opis delovnega mesta upravljavca garaže lahko vključuje seznam odgovornosti, ki vključujejo privabljanje novih zaposlenih za pripravništvo, najemanje osebja in dodeljevanje mentorjev z njimi s pisno navedbo trajanja usposabljanja.

Ukvarja se s terenskimi obiski prometnih nesreč, z razjasnitvijo okoliščin, v katerih so se zgodile, in z razvojem ukrepov za preprečevanje podobnih težav v prihodnosti. Zaposleni mora vozniku ne le dodeliti vozila, temveč mu tudi razložiti vse značilnosti delovanja in vzdrževanja tega vozila. Po potrebi izvedite celovito informacijo o vožnji vozila z navedbo vseh podrobnosti in odtenkov.

Naloge

Pred podpisom dokumenta naj zaposleni natančno preuči vzorčni opis dela upravljavca garaže. Poleg navedenega je vanj lahko vključen tudi seznam pomembnih nalog, in sicer priprava poročevalske in računovodske dokumentacije v zvezi z vozili, materiali, zalogami in opravljenimi deli.

Lahko se tudi navede, da je odgovorna za obveščanje vodstva o vseh kršitvah, ki so jih zagrešili njegovi podrejeni, in predlaganih načinih kaznovanja in preprečevanja podobnih situacij v prihodnosti. Zagotoviti mora, da ima garaža vse potrebno za vzdrževanje, vzdrževanje in popravila vozil, vključno z opremo, inventarjem in materialom.

Pravice

Po opisu delovnega mesta vodje garaže ima glava pravico odstraniti podrejene z dela, če kršijo varnostna pravila za uporabo avtomobilov ali njihovo tehnično delovanje. Ima pravico prepovedati uporabo vozil v težkih vremenskih razmerah, razen v nujnih primerih ali kakršnih koli drugih potrebah, ki jih odobri višje vodstvo. Voznike prekinite z delom, če njihovo ravnanje ali stanje ogroža varno uporabo vozil. Prav tako ima pravico, da poslovodstvu ponudi spodbudo ali kaznovanje zaposlenih, ki so mu neposredno podrejeni.

Odgovornost

Vodja je odgovoren za neizpolnjevanje svojih nalog ali nekvalitetno delo, ki so mu ga zaupali podrejeni. Odgovoren je za vzdrževanje vozil, ki so mu bila zaupana, njihovo izpustitev na progi, vzdrževanje tehnično ustreznega stanja strojev. Za kršitve v prometu, ki jih opravijo on ali njegovi podrejeni, je lahko odgovoren za neupoštevanje drugih listin podjetja. Odgovoren je za ustvarjanje delovnih pogojev v garaži, kot tudi za pravočasno izvajanje ukrepov za njihovo izboljšanje.

Lahko je odgovoren za kršitve zakonov, pravil in predpisov podjetja, za oviranje dela uradnikov. Odgovoren je tudi za povzročitev materialne škode družbe in za pravočasno ali izkrivljeno sporočanje informacij vodstvom ali organom nadzora in nadzora. Navodilo lahko vsebuje tudi druge informacije v zvezi s pravicami, dolžnostmi in odgovornostmi upravljavca garaže.