karierno upravljanje

Kakšno naj bo delovno mesto frizerja (fotografija)

Kazalo:

Kakšno naj bo delovno mesto frizerja (fotografija)

Video: 1. ŠSSFD virtualni mini simpozij: SARS-CoV-2: klinična slika in kako ga ustaviti 2024, Julij

Video: 1. ŠSSFD virtualni mini simpozij: SARS-CoV-2: klinična slika in kako ga ustaviti 2024, Julij
Anonim

Ste opazili, da se včasih dva frizerja iste kategorije bistveno razlikujeta drug od drugega? In to ni stvar notranje opreme, cen ali osebnih talentov mojstrov. Neverjetno, a res: delovno mesto frizerja bistveno vpliva na čustva, ki jih stranka dobi ob obisku ustanove, in na kakovost dela brivca.

Priročnost in praktičnost

Na žalost mnogi lastniki pri naročanju pohištva in opreme za frizerski salon izberejo primerne možnosti samo po zasnovi in ​​stroških. In to je velika napaka!

Ponavadi je stranka v glavnem stolu od 30 minut do 3 ure. Običajni delovni dan frizerja je 6-8 ur. Pravilno izbrano pohištvo ne bo samo izboljšalo delovnih pogojev obrtnika, temveč mu bo tudi pomagalo bolje opravljati svoje delo. Stranka ne bi smela doživljati nelagodja, saj se morda preprosto ne želi vrniti v frizerski salon, ki je med zadnjim obiskom doživel nekaj neprijetnosti.

Kako naj bo urejeno delovno mesto frizerja? Opis minimalnega niza pohištva in opreme izgleda nekako takole:

  • stol za stranko;
  • ogledalo;
  • toaletna miza;
  • regali;
  • poseben voziček na kolesih;
  • umivalnik za pranje las.

Vse se začne z ogledalom

Pred kratkim so raziskovalci ugotovili, da se najdaljši sestanki narcizma pri sodobnih ljudeh pojavljajo v frizerskih in kozmetičnih salonih. Med odbitki in stylingom se vedno pogledamo v ogledalo in hkrati spremljamo delo mojstra. Dejansko si brez tega elementa težko predstavljamo notranjost katerega koli frizerskega salona.

Kakšno mora biti ogledalo? Najpomembnejše je, da odraža brez izkrivljanja in je dovolj velik. Izbira ogledala z ali brez okvirja je pravilna geometrijska ali figurativna oblika osebna stvar vsakega lastnika kozmetičnega salona. Na primer, frizersko delovno mesto, stilizirano kot garderobo zvezd, izgleda zanimivo in nenavadno. Zagotovo bo ogledalo v fantazijskem okvirju ali izvirni obliki prav tako naredilo vtis na stranko.

Po zaključku vzorčne frizure poveljnik vedno ponudi stranki, da oceni rezultat. Da bi lahko videli novo pričesko na zadnji strani, je koristno drugo ogledalo. Lahko je majhne velikosti in se mora enostavno premikati po prostoru.

Pohištvo za omare ali mobilno

Ob besedi "frizer" si po navadi predstavljamo toaletno mizo z velikim ogledalom, obdanim s policami in udobnim stolom v bližini. Dejansko ima vsak moški, ki se spoštuje, veliko pripomočkov in kozmetike za delo.

Ena najboljših in časovno preizkušenih možnosti je kombinirano omarno pohištvo, sestavljeno iz majhne omare in mize. Po trenutnih standardih je lahko delovno mesto frizerja absolutno poljubne velikosti. Najpomembneje je, da mora biti razdalja med delovnimi površinami dveh različnih obrtnikov najmanj 1,8 m.

Pod ogledalo je priročno postaviti toaletno mizo ali dolgo polico. Med delovanjem bo mogoče tukaj postaviti orodja, postaviti posode s potrebnimi kompozicijami.

Številnim frizerjem se zdi neverjetno priročno kombinirati mizo s predali in policami ter ozko stojalo. Tak sistem pohištva vam omogoča, da kompetentno organizirate shranjevanje vseh potrebnih stvari. Na spodnji in zgornji nivo lahko vstavite tisto, kar se uporablja manj pogosto, in predmete, ki se pogosto uporabljajo na ravni rok in oči.

Klasično delovno mesto frizerja je mogoče popolnoma izboljšati. Danes v prodaji najdete posebne vozičke. Najpogosteje so videti kot majhne nočne omarice na kolesih s številnimi predelki in predali. Priročnost vozičkov je v njihovi mobilnosti - ta kos pohištva lahko po potrebi premikate brez napora.

Stol za stranko

Med kakršno koli manipulacijo z lasmi je pomembno pravilno in udobno prileganje stranke. Paleta stolov za lepotne salone je danes velika. Glavna zahteva zanje je sposobnost prilagajanja višine in nagiba hrbta. Zaželeno je tudi, da je sedež vrtljiv, noge pa opremljene s kolesi.

Luksuzni stoli imajo običajno vgrajeno opora za noge. In to je res zelo priročna rešitev. Če morate izbirati med proračunskimi modeli, bodite pozorni na prisotnost naslonjala za roke. V nekaterih primerih morate narediti odbitke med sedenjem (na primer, če ima stranka zelo dolge lase), bo koristno kupiti poseben stol za mojstra. Razlikuje se po majhnosti in pomanjkanju naslonjala za roke.

Umivalnik za glavo

Šamponiranje je dokaj priljubljena frizerska storitev. Za njegovo zagotovitev bo potrebna posebna oprema. Če frizerska soba ni prevelika, bosta dovolj en ali dva umivalnika. Je pa veliko bolj priročno, ko ima vsak frizerski salon svoje umivalnik za pranje las.

Moral bi imeti dovolj velik premer in posebno kodrasto vdolbino. Zelo dobro je, če je sanitarna oprema opremljena s tušem. Stranke si umivajo glavo v sedečem položaju, debele lase pa je težko oprati pod pipo.

Na kaj so še pozorni kupci

Za večino obiskovalcev frizerskih salonov je pomembno, da so njihovi osebni predmeti nekje v bližini med odbitki in drugimi postopki. Mnogim strankam je všeč, ko je obešalnik za oblačila in torbe nameščen poleg delovnega mesta mojstra. Seveda je to pravilo relevantno v odsotnosti garderobe.

Stranke so še posebej pozorne na sterilnost in čistočo. Priporočljivo je, da vsak mojster uporablja svojo napravo za sterilizacijo instrumentov in gostje lahko opazujejo ta postopek.

Kar zadeva vprašanje čistoče, je pohištvo za frizerski salon najbolje kupiti iz plastike in usnje. Te materiale je najbolje očistiti iz vlažnih onesnaževal in las, tako da bo mojster lahko ob minimalnem naporu vedno ohranjal čisto delovno mesto frizerja.

Z lastnimi rokami lahko naredite različne organizatorje za steklenice s kozmetiko in frizerskimi orodji. Ko vse postavite na svoje mesto, lahko naredite dober vtis na stranke in res je bolj priročno delati.

Zanimive oblikovalske ideje

Kot lahko vidite, je delovno mesto frizerja, katerega oblikovalske fotografije smo navedli v članku, najpogosteje okrašene v pastelnih ali nasičenih svetlih barvah. Če želite, da je soba videti prijetna, uporabite tople barve. Prednostno dopolnjujejo delovno mesto frizerskega foto-oblikovanja. Natisnite serijo plakatov z zanimivimi stili in odbitki. Če ima frizer kakšne nagrade, diplome in spričevala, jih je treba obesiti tudi na delovnem območju.

Vedno je koristno dopolniti notranjost z na videz nepomembnimi podrobnostmi - zanimivimi svetilkami, tekstilom v svetlih barvah, živimi rastlinami. Ne bojte se, da takšne elemente uporabite v frizerju in jih občasno spremenite.