karierno upravljanje

Kako postati pilot letala in kaj za to potrebujete

Kako postati pilot letala in kaj za to potrebujete

Video: How to make drone skis DJI mini 2 in 5 min 2024, Junij

Video: How to make drone skis DJI mini 2 in 5 min 2024, Junij
Anonim

Ne glede na to, koliko časa je minilo, ne glede na to, koliko generacij se je spremenilo, želja po letenju, biti pilot ali astronavt pri ljudeh ni minila. Če želite postati pilot, lahko greste na več načinov. Prvič, pridobiti izobrazbo na leteči univerzi, drugo - opraviti praktično usposabljanje v aero klubu. Kako postati pilot, je odvisno od vas, in da bi olajšali izbiro, se bomo na teh možnostih podrobneje opredelili.

Kako postati pravi pilot

Prva priložnost vključuje študij na univerzi. Kot vemo, traja pet let. Toda po prejemu diplome lahko poskusite dobiti pilota pri letalski družbi. Seveda, da boste zavzeli dobro mesto, boste morali leteti dodatne ure, saj povprečni čas letenja maturanta šole in akademije znaša 150 ur, ti kazalniki pogosto niso dovolj.

Poleg tega morate pred odločitvijo, kako postati pilot, preučiti zahteve za fizično pripravljenost. Če ga želite oceniti, boste morali preteči tek na 1000 metrov, na 100 metrov pa se potegniti navzgor. Šele po opravljenem testu bo komisija odločila: "priporočljivo za usposabljanje" ali "ni priporočljivo". Prednosti študija na univerzi so očitne: dobra teoretska priprava, sposobnost študija brezplačno. Če pa se zdravstveno stanje med usposabljanjem iz nekega razloga poslabša, potem verjetno nikoli ne boste vedeli, kako postati pilot letala.

Druga možnost je neposredno povezana z letečim klubom. Lahko imate svoj prvi let

da se zaveže že v prvi lekciji kot potnik. Različni pravni akti določajo, da imajo piloti, usposobljeni v takšnih razmerah, veliko ne samo teoretičnega, ampak tudi praktičnega znanja. V tem primeru se najpogosteje študentje sami ukvarjajo s teoretičnim usposabljanjem, zdravniški pregled pa se opravi šele na koncu usposabljanja.

Pilotno spričevalo

Za neodvisno upravljanje zrakoplova morate pridobiti potrdilo pilota. Potrjuje, da človek ve, kako postati pilot, in je bil popolnoma usposobljen.

Potrdilo se izda v treh kategorijah: zasebni, linearni, komercialni pilot. Študij na univerzi omogoča pridobitev certifikata komercialnega pilota. V prihodnosti so lahko poveljniki eno-motornih letal ali več-motornih, vendar s pogojem, da se ne uporabljajo v komercialne namene.

V primeru, da se človek udeleži običajnih tečajev, potem na koncu postane zasebni pilot (amater). V tem primeru se pojavi pravica do samostojnega upravljanja lahkega zrakoplova, vendar brez možnosti zaposlitve.

Samo tisti, ki imajo čas letenja več kot 1.500 ur, postanejo linearni. Poleg tega so piloti te kategorije postavljeni višje zahteve.

Če želite ugotoviti, kako postati pilot, morate vedeti tudi, da so linijski in komercialni piloti še vedno razdeljeni na razrede. Najvišji med njimi je prvi. V primeru, da razmišljate o tem, kako postati pilot helikopterja, morate dobiti vsaj potrdilo zasebnega pilota.

Vsekakor pa, če imate resni namen obvladati ta poklic in je vaše zdravje na najvišji ravni, pojdite za to! Vse v vaših rokah!