povzetek

Kako ustvariti življenjepis in se obnašati v intervjuju?

Kazalo:

Kako ustvariti življenjepis in se obnašati v intervjuju?

Video: Intervju Violeta Irgl: Življenje po samomoru bližnjega 2024, Maj

Video: Intervju Violeta Irgl: Življenje po samomoru bližnjega 2024, Maj
Anonim

Naše stoletje je doba interneta. Stoletje vseh vrst informacij, dostopnih vsem. Mreža vsebuje ogromno različnih priročnikov in priročnikov na temo, kako in kaj se ne sme obnašati pri prijavi na delovno mesto. Napisali smo tudi članek - "Kako pravilno ustvariti življenjepis za službo", tam smo tudi odprli temo - kaj je treba upoštevati pri ustvarjanju življenjepisa, kako napisati spremno pismo itd.

Zdi se, da bi morali ob tako številnih sredstvih vsi imeti možnost, da brez težav dobijo želeno službo. A na žalost realnost kaže ravno nasprotno. Če med intervjujem opazite večino iskalcev zaposlitve, to ni presenetljivo.

Nekateri iskalci zaposlitve si dovolijo, da pridejo pozno na razgovor. Nekdo v postopku razgovora z negativno konotacijo govori o prejšnjem delodajalcu. Pravzaprav je takih prosilcev kar nekaj. Seveda je malo verjetno, da jih bo zaposlil pristojni delodajalec.

Spodaj je nekaj pomembnih strokovnih nasvetov s pojasnili, kako se ne smete obnašati med intervjujem.

Biti pozen

Samo višje sile bodo z moralnega vidika dober razlog, da pozno pridemo na razgovor. Bolje je, kot pravijo, pretiravati kot pretiravati. Pridite na razgovor vnaprej, čeprav morate sedeti in čakati. V redu je branje časopisa ali skodelice kave. Da, in nastavite čas za intervju. Prometne gneče, kapricični otrok, ki ste ga dolgo zbirali v vrtcu, niso razlog za zamudo.

Živčnost

Vsi imamo trenutke, ko je vse okoli nas moteče. Še posebej, ko se je ena za drugo nabrala cel kup težav: avto se je pokvaril, prepiral s partnerjem, na poti je sedel mobitel in ukradla denarnico. Tudi takšen "šopek" dogodkov, ki se je zgodil na samem začetku dneva, vam ne daje pravice, da med intervjujem izlivate svojo jezo na druge, zlasti na potencialnega delodajalca. Morda na splošno ste zelo dobrosrčna in pozitivna oseba. Vendar je pomemben prvi vtis. Po povezavi na forum smo preučili nekatere glavne točke pri nadaljevanju z življenjepisom.

Negativno

Praviloma se v 90% primerov med intervjujem postavlja vprašanje o prejšnjem kraju dela. Mnogi kandidati se začnejo pritoževati in negativno govoriti o preteklem delodajalcu in podjetju kot celoti. Vendar je to polno dejstva, da se možnost za novo zaposlitev znatno zmanjša. Presodite sami. Vaš intervjuvanec vas sploh ne pozna. Ne ve, ali govorite resnico ali preprosto izlijete jezo, nezadovoljni s tem, da ste bili na primer nepravično (po vašem subjektivnem mnenju) odpuščeni. Povsem mogoče je, da domneva, da boste o novem podjetju govorili tudi vi, če boste še vedno dobili službo pri njem, v prihodnosti pa boste morda odpuščeni ali pa boste odšli.

Pogovori po mobitelu

Pred intervjujem je priporočljivo, da mobilni telefon v celoti izklopite. Ali vklopite tihi način. Ker ste to pozabili storiti, se v primeru klica med intervjujem opravičite in izklopite telefon. V nobenem primeru si ne dovolite, da sprejmete klic. Tako boste potencialnemu delodajalcu demonstrativno pokazali, da pogovor z njim ni zelo pomemben. In zraven mu vzemite čas. Kar verjetno ne bo značilno za vas v okviru zaposlitve s pozitivne strani.

Torej, to je vse. Upoštevajte ta pravila in zaposlitev bo veliko lažja! Vso srečo

Vir -