karierno upravljanje

Poklic: PR manager

Poklic: PR manager

Video: Mikič ft. Kataya - Poklič me ti ( Official Video ) 2024, Maj

Video: Mikič ft. Kataya - Poklič me ti ( Official Video ) 2024, Maj
Anonim

Kaj pride na misel, ko slišite koncept "odnosi z javnostmi"? Odnosi z javnostmi pomenijo vzpostavitev odnosov med vodstvom podjetja in njihovimi bodočimi partnerji. Prav tako se PR strokovnjaki ukvarjajo z odvijanjem lika in promocijo njegovih dejavnosti. PR vodja je oseba, ki usmerja postopek ustvarjanja imena podjetja ali posameznika. Trenutno je položaj zaposlenega v PR podjetju ne samo zanimiv, ampak tudi donosen.

Poklic "PR-manager" se je na trgu pojavil pred kratkim, a je v kratkem času postal prestižen in zelo plačan. Če so bili prej zaposleni v tej stroki zaupani pisanju sporočil za javnost, je zdaj njihova dejavnost usmerjena v utrjevanje pozitivne podobe med tekmovalci, spremljanje dela podrejenih in vodenje kreativnega oddelka. PR strokovnjak lahko deluje tako samostojno kot tim. Ena najpogostejših vrst njihovega delovanja je promocija pop zvezd in gledališča. Tudi vodja za odnose z javnostmi je vključen v medije in dela na področju oglaševanja.

Strokovnjaki za napredovanje nimajo le prestižnega dela, ampak tudi dobro plačo. V Rusiji v povprečju znašajo približno 1600 dolarjev, tuji menedžerji pa od 3000 dolarjev. Trenutno so strokovnjaki za stike z javnostmi na lokalnem trgu precej redki. Mnogi od njih nimajo ustreznih kvalifikacij in izkušenj v velikih podjetjih, zato je težko najti dobrega človeka za odnose z javnostmi.

Izkušen in visoko usposobljen vodja odnosov z javnostmi mora imeti ne samo teoretičnega znanja v svojem poklicu, ampak tudi imeti veliko bazo strank in partnerjev za sodelovanje. Strokovnjak potrebuje stike z regionalnimi in tujimi podjetji, seznanjanje z vodji ministrstev in ljudmi, ki so na vodilnih položajih največjih podjetij. Dober človek za odnose z javnostmi bi moral biti sposoben ponuditi ne samo storitve svojega podjetja ali osebe, ki jo zastopa, temveč jih lahko tudi donosno proda. Seveda je dober uslužbenec oseba, ki razmišlja zunaj okvira in ustvarjalno. Prednost mu daje tudi izobraževanje iz internetne tehnologije.

Če ne želite dobiti visokošolske izobrazbe kot specialist za odnose z javnostmi, vendar imate vse podatke za začetek kariere na področju PR, vam svetujemo, da se udeležite kratkoročnih tečajev PR menedžerjev. Usposabljanje lahko zaključite in v samo nekaj mesecih dodate še eno vrstico v življenjepis. Izobraževanje poteka tako na podlagi visokošolskih zavodov kot v zasebnih učilnicah s povabljenimi učitelji. Tu se boste naučili delati v timu in posamezno, začeli razvijati lastne ideje pod vodstvom strokovnjakov, se naučili voditi dialog z dostojanstveniki in jih prepričati o potrebi po nakupu vaših storitev.

Vodja za odnose z javnostmi bi moral svoj življenjepis sestaviti tako, da delodajalec ne vidi samo, da ste certificirani specialist, ampak tudi izkušen strokovnjak. Če v tej panogi ni izkušenj, dodajte nekaj vrstic v stolpec o hobijih in značajih. Pokažite se kot aktivna in ustvarjalna oseba.