karierno upravljanje

Office plankton: koncept, prednosti in slabosti

Office plankton: koncept, prednosti in slabosti
Anonim

Pisarniški plankton. Ta stavek v sodobnem življenju je precej pogost. Vsi vsaj približno predstavljajo, kaj se misli. Ta koncept posplošuje pisarniške uslužbence, ki praviloma nimajo podrejenih delavcev, niso prezaposleni med delovnim dnem in od katerih je v zelo majhni meri odvisen končni rezultat organizacije (podjetja, podjetja).

Ti tovariši se radi lotijo ​​pogovorov (šale, trače, umivanje kosti itd.), Skodelice čaja in kave, pa tudi novice (kataloge, družbena omrežja, forume, klepete itd.) Na internetu. Mnogi se ponavadi obdarujejo s pisarniškim planktonom s takimi lastnostmi, kot so pomanjkanje namena v življenju, pomanjkanje pobude in pomanjkanje volje. Povedati je treba, da so vsi ljudje različni, zato je še prezgodaj za vsiljevanje nalepk. Najprej prve stvari.

Življenjski cilji

Vsakdo ima sanje, ki si jih prizadeva. Vsi imajo različne cilje. Za nekatere to kupuje stanovanje, za druge - družino in otroke, za druge - kariero, za druge - izključno samopopolnjevanje. Tako lahko nadaljujete za vedno. Predstavljajte si, da ste šli v veliko delovno sobo z zaposlenimi. Tukaj je pisarniški plankton. Vsak zaposleni ima svojo mizo, računalnik, papirje in pisalne potrebščine. Vendar to niso samo ljudje. Vredno je pogledati nekoliko globlje in v vsaki osebi boste videli posamezne cilje. Kaj pa, če je to delo v pisarni le še en korak k njegovemu doseganju?

Poglejmo primere.

Če je cilj rast kariere, je potem planktonizem odskočna deska, čeprav najnižja. Če so življenjske prioritete povezane z družino, potem delo (kraj, ekipa) ni tako pomembno. In če človek rad potuje? Delo vam zagotavlja s finančne strani, nizek obseg dela pa vam omogoča načrtovanje novih dogodivščin. In tukaj znova niso pomembni številni dejavniki, kot so ekipa, odnosi z nadrejenimi in pogosto vrsta dejavnosti. Podobnih primerov je veliko. Še huje je, kadar ni cilja ali pa ga ni, vendar se oseba ne premakne v svojo smer, dokonča še eno skodelico kave za poročila, piškotke in solitaire.

prednosti

Če z objektivnim pogledom na pisarniški plankton poiščete pluse, lahko poudarite komunikacijo. Precej časa v skupini pomaga spoznati ljudi, jih uči, kako jih razumeti in jim daje možnost, da absorbirajo njihove najboljše lastnosti.

Plugi vključujejo plačo, še posebej, če je dobra, prisotnost prostega časa, ki ga lahko porabite za svoje namene. Poleg tega bo delo v pisarni brez izkušenj pripomoglo k postopni pridobitvi te izkušnje.

Minusi

Negativni vidiki življenja planktonskega urada vključujejo prisotnost šefa, ki postavlja naloge, poroča in po potrebi zahteva razlago. Druga pomanjkljivost je sedeč življenjski slog. Toda glavni minus je prazno "sedenje zunaj hlač." Če želite odpreti svoje podjetje, zapustite državo ali se odpravite in se odpravite na potovanje po svetu - pojdite po svoje! In če se pisarniško delo ne ujema z vašimi življenjskimi projekti, ga takoj spustite.