karierno upravljanje

Opis dela nadrejenega. Opis delovnega mesta gradbeni nadzornik

Kazalo:

Opis dela nadrejenega. Opis delovnega mesta gradbeni nadzornik

Video: Videovodnik: Uporaba programa Kam in kako 2024, Julij

Video: Videovodnik: Uporaba programa Kam in kako 2024, Julij
Anonim

Na katerem koli gradbišču mora biti vodja. On je tisti, ki se ukvarja z izvajanjem naloge za zagon objektov, določa roke, organizira proizvodni postopek in spremlja opravljeno delo. Taka oseba je delovodja. Ta objava je zelo odgovorna. Za to posebnost so sestavljeni opisi služb za nadzornika v gradbeništvu. Običajno navajajo dolžnosti, pravice in odgovornosti te osebe.

Opis dela nadrejenega

Oseba z višjo strokovno izobrazbo je običajno imenovana na mesto nadrejenega. To je lahko posameznik, ki je diplomiral na tehničnem ali gradbenem inštitutu. Poleg tega bi morale biti izkušnje njegovega dela kot gradbenega inženirja najmanj tri leta.

Splošne določbe

Poklic delovodje ali proizvajalca dela je treba razvrstiti med vodje. Ta položaj prevzame oseba, ki ima višjo tehnično ali gradbeno izobrazbo. Upoštevati je treba, da je mogoče v podjetje prevzeti proizvajalca zaposlitve ali ga odpustiti samo po navodilu direktorja organizacije. Opis delovnega mesta gradbenega nadzornika se glasi:

  1. Vodja dela mora znati sestaviti upravne dokumente, biti sposoben pripraviti normativne akte za višje organizacije, ki se nanašajo neposredno na proizvodne dejavnosti gradbišča.
  2. Razumeti mora, kako organizirati gradnjo predmeta, tehnološke procese kot celoto. Imeti mora predstavo o oblikovalskih ocenah, ki se delajo za to.

Poleg tega mora proizvodni delavec vedeti:

  • Standardi in pravila, povezana z gradnjo.
  • Razporeditev faz sprejema zagon, zagon, inštalacijska dela.
  • Metodologija, pa tudi oblikovanje gospodarske dejavnosti v objektu.
  • Norme in cene za vrste dela, ki se izvajajo, koeficienti plačila.
  • Vrstni red izvajanja poslovnih, finančnih dejavnosti z izvajalci in podizvajalci.

Takšna oseba je dolžna analizirati celotno situacijo, zabeležiti, katere uspehe ima podrejeni, sistematizirati znanje, ki ga je organizacija pridobila v gradbeni proizvodnji. Nadzira proizvodno delo, prilagaja delovni načrt. Opis delovnega mesta gradbenega nadzornika zahteva poznavanje standardov varstva dela, varnostnih ukrepov in protipožarnih predpisov. Proizvajalca del mora pri svojih dejavnostih voditi zakonodaja in statut organizacije. Poleg tega upošteva naročila, navodila, ki jih je podpisal direktor podjetja, opis delovnega mesta.

Kdo je podrejen?

Takšen specialist kot producent del je podrejen direktorju organizacije. To pomeni, da se strinja z vodjo vseh sprememb, sprememb dela.

Kdo lahko nadomesti nadrejenega?

Med odsotnostjo nadzornika zaradi dopusta, službenega potovanja ali bolezni mora svoje naloge opravljati oseba, ki jo je imenoval direktor podjetja. Vse poteka na predpisan način. Posledično ima delavec, ki opravlja naloge, enake pravice in odgovornosti.

Naloge nadzornika

Proizvajalec dela izvaja proizvodne dejavnosti na mestu. Sodeluje pri spremljanju in izvajanju nalog pri dajanju predmeta v obratovanje. Spremlja roke, ki so določeni po načrtu. Zagotavlja kazalnike kakovosti kot del gradbenega projekta. Izvaja organizacijo proizvodnje. Spremlja skladnost z načrtovalnim programom gradnje, pa tudi z inštalacijskimi dejavnostmi, tehničnimi specifikacijami, regulativno dokumentacijo.

Opis delovnega mesta gradbenega nadzornika kaže, da je njegova odgovornost nadzorovati tehnično zaporedje proizvodnje v objektu. Takšna oseba se ukvarja z izvajanjem ukrepov za mehanizacijo in njihovo skladnost z uveljavljeno stopnjo. Izboljša organizacijski proces, zmanjša stroške razvojnih in inštalacijskih del. Pomembno je imeti sposobnost varčnega trošenja materialnih vrednot. Strokovnjak tega profila je potreben za izboljšanje delovnih metod in tehnik. Da lahko gradbišču pravočasno priskrbimo tehnično dokumentacijo. Če želite posredovati informacije vodstvu, jih predstaviti za razpravo s podrejenimi.

Opis delovnega mesta nadzornika vključuje tudi naloge sestavljanja vlog za materiale, orodje, stroje. Poleg tega mora biti sposoben uporabiti znanje v praksi z največjo učinkovitostjo. Pomembno je upoštevati razpoložljivost opravljenega dela pravočasno in sestaviti potreben sveženj tehnične dokumentacije. Dokončanje gradbenega projekta ob določenem času po zaključku projekta ali ločenem delu etape.

Nadzornik rešuje vprašanje registracije dovoljenj v proizvodni postopek. Organizira predvideni načrt gradbenih del in izvede njihov nadzor. Svoje podrejene pouči na licu mesta. Naloge nadzornika vključujejo uporabo tehnološke opreme in njeno uporabo pri delu. Lahko so zaščitne naprave, gradbena vozila, vozila. Ta specialist mora spremljati standarde velikih obremenitev, varnost na delovnem mestu, red in čistočo v objektu v gradnji. Tak posameznik organizira varovanje materialnih vrednot. Spremlja, ali delavci upoštevajo industrijsko in delovno disciplino, varnostne ukrepe. Z eno besedo, vsako malenkost naj nadzira gradbeni inženir-vodja. Opis delovnega mesta ga zavezuje k nadzoru nad proizvodno opremo in njenim ustaljenim delom. V njegovi pristojnosti izvaja izobraževalne dejavnosti na temo požarne ogroženosti, varnosti, standardov varstva pri delu.

Pravice producenta del

Opis dela nadrejenega vsebuje določene pravice, ki jih ima ta specialist. Vključujejo dovoljenje za spreminjanje proizvodnega procesa. Izboljšajte ga, spodbudite uglednega strokovnjaka. Poleg tega pritegniti k disciplinski in materialni odgovornosti zaposlenih, ki so opaženi v kršitvi discipline. Specialist ima pravico zahtevati informacije od strukturnih oddelkov, ki so potrebni za opravljanje njegovih nalog, ki jih določa opis dela nadrejenega (RB se ne razlikuje v nobenih drugih zahtevah za zaposlene). Takoj zahtevajte oblikovalske rešitve od managerjev, organizirajte procese, neposredno povezane z njegovim delom. Ta specialist ima pravico zahtevati pomoč direktorja pri delu, da bi izpolnil določene organizacijske in tehnične pogoje za dokumente.

Delovna odgovornost

Opis delovnega mesta nadzornika gradbišča kaže na obstoj odgovornosti. Ta specialist mora biti dosleden, kompetenten, izobražen, jedrnat in strog. Če ne bo izpolnil obveznosti, ki jih določa opis delovnega mesta in ki jih določa zakon, mu bo omogočil izterjavo ali odpoved. Ta specialist je odgovoren za kršitve, storjene v okviru svojih dejavnosti, kot tudi za povzročitev materialne škode v organizaciji, okvare proizvodnih strojev, opreme. Določajo jih upravni, civilni in kazenski zakoniki Ruske federacije.

Ocenjevanje delovnih mest

Opis dela nadrejenega vključuje oceno njegovega dela s strani vodje organizacije. Poleg tega se analizirajo dejavnosti strokovnjaka glede na poznavanje pravil, predpisov, varnostnih ukrepov in dokončanja proizvodnega procesa v roku, ki ga določa projektna dokumentacija. Izpolnjevanje teh pogojev je pokazatelj dobrega dela specialista.