karierno upravljanje

Opis delovnega mesta zdravstvenega registrarja: pravice in obveznosti

Kazalo:

Opis delovnega mesta zdravstvenega registrarja: pravice in obveznosti

Video: Na kaj vse morate paziti, ko zaposlujete delavca? 2024, Julij

Video: Na kaj vse morate paziti, ko zaposlujete delavca? 2024, Julij
Anonim

Medicinski registri so tisti, ki delajo v bolniških registrih. Kljub temu, da se zdi to delo preprosto in skoraj neopazno, so te zaposlene dodeljene nič manj kot drugemu osebju.

Ukvarjajo se z oskrbo bolnikov klinike, sestavljajo urnik zdravnikov, delajo v arhivu, sprejemajo telefonske klice in beležijo bolniške bolnike na termin.

Čez dan receptorka veliko dela, in to je težko, tako fizično kot moralno. Če želite več informacij, glejte opis delovnega mesta zdravnika.

Določbe

Zaposleni, imenovan na to delovno mesto, je specialist in ima podrejene. Samo direktor zavoda ga lahko sprejme ali razreši v skladu z normativi delovne zakonodaje države. Zaposleni je neposredno podrejen višjemu tajniku.

Če želite dobiti to službo, morate imeti potrdilo o zaključeni srednji strokovni ustanovi. V tem primeru delodajalci ne zahtevajo predstavitve delovnih izkušenj. Prav tako lahko kandidat s splošno izobrazbo dobi mesto, vendar bo v tem primeru potrebno opraviti posebno usposabljanje na tečajih in imeti na tem področju vsaj šest mesecev izkušenj.

Znanje

Opis delovnega mesta zdravstvenega registrarja predpostavlja, da je zaposleni pred začetkom opravljanja svojih delovnih nalog dolžan imeti določena znanja, vključno z znanjem dela s primarnimi dokumenti, z uporabo računalniške in organizacijske opreme.

Zaposleni je dolžan preučiti osnove delovne zakonodaje, interna pravila in statut organizacije. Registrar mora pri svojih dejavnostih upoštevati navodila, administrativna in metodološka gradiva, pravila zavoda, odloke in navodila nadrejenih ter opis delovnega mesta zdravstvenega registrarja.

Dolžnosti

Zaposleni, zaposlen za to delovno mesto, registrira podatke pacientov zdravstvene organizacije, ki so se nanjo prijavili, da bi lahko prejeli ustrezne storitve. Zagotoviti mora varnost in dostavo pacientovih izkaznic do zdravniške ordinacije, sodelovati pri oblikovanju in registraciji potrdil, ki potrjujejo invalidnost stranke.

Poleg tega opis delovnega mesta zdravstvenega registra takšnemu zaposlenemu narekuje, da sprejema klice bolnikov, vodi evidence in evidence strank zavoda, sestavi urnik za imenovanje zdravnikov. Če je potrebno, lahko zaposleni zahteva, da svoje delo opravlja nadure, če to ne presega norm delovne zakonodaje.

Pravice

Po opisu delovnega mesta zdravstvenega registratorja klinike ima ta delavec pravico, da del svojih nalog prenese na svoje podrejene in službe, če je to potrebno za normalno delovanje organizacije in ustreza njenim pooblastilom. Prav tako ima pravico spremljati izvajanje njegovih navodil, osebno zahtevati podatke in dokumente, ki jih potrebuje za dokončanje nalog, ki so mu dodeljene.

Če je potrebno, ima pravico do interakcije z drugimi podjetji in podjetji, podpisovanja in potrjevanja dokumentacije, ne da bi to presegalo njegovo pristojnost. V opisu delovnega mesta tajnika zdravstvene ustanove je navedeno, da ima oseba, ki opravlja to funkcijo, pravico ponuditi poslovodstvu, da imenuje, preseli ali razreši zaposlenega, pri čemer zagotovi ustrezne podatke, na podlagi katerih je sprejel to odločitev. Lahko tudi predlaga, da svoje podrejene spodbuja ali kaznuje za kakovost dela, ki ga opravljajo. Navodilo lahko vključuje tudi druge pravice, ki jih določa veljavni delovni kodeks.

Odgovornost

Opis delovnega mesta tajnika zdravstvenega doma nakazuje, da je odgovoren za nepravilno in nepravočasno opravljanje svojih nalog, ukazov nadrejenih in ukazov višjega vodstva. Lahko je odgovoren, če nepravilno uporablja svoja pooblastila ali jih uporablja za svoje osebne namene.

Odgovoren je za zagotavljanje neresničnih podatkov o opravljenih nalogah, za neuporabo ukrepov za preprečevanje groženj dejavnosti podjetja in kršitev pravil institucije. Odgovorni so lahko tudi za neupoštevanje delovne discipline in za razkritje podatkov o strankah ter za kršitev poslovnih skrivnosti. Odgovoren je za varnost podatkov in dokumentov, ki jih hrani.

Ocena uspešnosti

Delo registrarja vsak dan oceni njegov neposredni nadzornik. Certifikacijski odbor enkrat na več let oceni njegove dejavnosti na podlagi dokumentiranih podatkov o delu, ki ga je opravil. Kot merilo za ocenjevanje zaposlenega se vzame pravočasnost, kakovost in popolnost nalog.

Zaključek

Opis delovnega mesta zdravstvenega registratorja arhiva se lahko spremeni glede na velikost organizacije, smer njenih dejavnosti in zahteve po zaposlenem. Poleg tega mora biti ta dokument v celoti skladen z normami in pravili delovne zakonodaje. Registrar ima pravico do vseh možnih socialnih jamstev. Z dobrim delom je možna pridobitev dodatnega izobraževanja, karierna rast na področju zdravstva in zagotavljanje zdravstvenih storitev.