povzetek

Kaj napisati o sebi v življenjepisu: primeri. Dodatni podatki o sebi v življenjepisu so kratki in lepi: primer pisanja, vzorec

Kazalo:

Kaj napisati o sebi v življenjepisu: primeri. Dodatni podatki o sebi v življenjepisu so kratki in lepi: primer pisanja, vzorec
Anonim

Če morate na bodočega delodajalca narediti dober vtis, boste zagotovo potrebovali pravilno oblikovan in napisan življenjepis kot dokument, ki je kratek in popoln analogen prikaz predstavitve o vas, vaših spretnostih in dosežkih. Članek vam bo pomagal na kratko in lepo povedati o sebi. Primer nadaljujte s podrobnim opisom, ki ga ustvarite sami.

Kaj je življenjepis in kaj jedo

Kot že omenjeno, je treba v življenjepisu opisati kratke informacije o sebi. Primeri podobnega dokumenta vsebujejo povprečno 2 strani. Po možnosti ne več in nič manj. Vsako odstopanje od norme ne bo naredilo dobrega vtisa. Če je nerazumna količina informacij, lahko delodajalec meni, da imate slabe podrejene sposobnosti: prevladuje narcizem. Če jih je premalo, potem bo vtis, da skrivate kakršne koli podatke o prejšnjem kraju dela, na primer, da odhajate s škandalom, zato je zunaj imuniteta do kritike.

Obstaja povzetek dveh različic: elektronske in tiskane. Elektronska vsebuje samo avtobiografijo (in po možnosti tudi portfelj). Natisnjeni dokument je niz naslednjih dokumentov, shranjenih v mapi v tem zaporedju:

- nadaljevanje (v ločeni datoteki);

- Kopija dokumenta o razpoložljivosti izobraževanja (vse strani diplome);

- kopije podatkov o potnem listu s fotografijo in krajem izdaje dokumenta (prva stran);

- skeniranje stalnega prebivališča iz potnega lista;

- po potrebi vložek s skeniranjem začasne registracije (izdala ga družba, ki ne upravlja);

- TIN (individualna številka zavezancev);

- SNILS (zavarovalna številka posameznega osebnega računa se imenuje tudi potrdilo o pokojninskem zavarovanju ali preprosto pokojninsko potrdilo);

- kopija vojaškega dokumenta ali vojaške registracije;

- kopije pisnih pregledov nadrejenih iz prejšnjih delovnih mest.

To so vse dodatne informacije o sebi. V povzetku je opisan popoln primer, ničesar drugega ni treba dodati.

Kar zadeva predzadnji odstavek: vse organizacije morajo poročati o osebah, ki vojaške dolžnosti niso opravile. Če je delo potrebno, pa še niste imeli časa za služenje, je treba med intervjujem omeniti obstoječi odlog od osnutka.

Glede na predlagani položaj bo morda na seznam treba dodati podatke o obstoječem potnem listu, zdravstveni knjižici in sprejemu na delovno mesto. Tukaj boste verjetno morali dodati tudi primere zaključenih projektov, če bi bilo delo odvisno od veščin.

Tiskana različica se posreduje odgovornemu uradniku ali kadrovskemu oddelku z možnostjo izpolnjevanja dodatnega vprašalnika na kraju samem.

Zakaj je treba življenjepis pravilno uokviriti?

Ker je oblika predstavitve gradiva stisnjena, je vsaka beseda podvržena analizi, zato je treba delo preveriti, če so napake.

Humor bo odigral slabo šalo: ena neprimerna fraza - in življenjepis bo v smeti, vi pa boste še naprej čakali na klic s ponudbo za intervju. Ni najboljši način, da v življenjepisu zagotovite informacije o sebi (naslednji primer bomo analizirali še en primer). Če želite narediti dober vtis, je tak način komunikacije bolje ohraniti pred osebnim srečanjem.

Pomembna točka je vizualna zasnova osnovnih informacij. Če je vse izpolnjeno pravilno, brez napak in na enkratni način, vendar napisano z drugo pisavo, brez poravnave in drugih stvari, potem tega nihče ne bo razumel.

Kako pravilno izpolniti življenjepis

Najlažji način za ustvarjanje življenjepisa v programu Microsoft Word je katera koli različica. Robovi strani se uporabljajo v naslednjih velikostih: levo - 3 cm, desno - 1 cm, zgoraj in spodaj - 2 cm, pisava ni majhna, ni pa velika (10, 12, 14, ki jo lahko izbirate). Prihodnja vezava datotek se lahko nahaja v zgornjem levem kotu ali vzdolž leve strani (kar je bolj praktično).

Velika tablica je ustvarjena v 2 stolpcih. V levem stolpcu začnemo zapolnjevati vrstice: in leto rojstva, položaj, raven dohodka, domači telefon, mobilni telefon, elektronska pošta. Na desni strani združite celice in vstavite svojo fotografijo.

Nato pustite prazno eno vrstico. Nadalje bomo analizirali, kaj naj pišemo o sebi v življenjepisu. Podrobno razmislimo o primeru. Napišemo naslov "Osebni podatki", pod njim označimo mesto in kraj bivanja (najbližja postaja podzemne železnice), izobraževanje s posebnostjo, zakonski status (označuje prisotnost ali odsotnost otrok).

Naslednji razdelek se bo imenoval »Izkušnje« in bo sestavljen iz dveh stolpcev. V prvem stolpcu navedemo položaj, ime organizacije, obdobje dela in uradne dolžnosti. Zapolnili smo 1 mesto prejšnjega dela - postopek še enkrat ponavljamo, dokler ne naštejemo vseh, ki so povezani s praznim položajem.

Nadalje navajamo izobrazbo: ustanovo, posebnost, obliko in obdobje študija.

Isti princip opisuje vse nadaljevalne izobraževalne tečaje in drugo: ime tečaja, datum zaključka, trajanje (če nekaj dni, potem ne navedemo), kraj zaključka.

Spretnosti: računalniško znanje, tuji jeziki. Opis ni omejen na to. Kaj še napisati o sebi v življenjepisu? Primer tega, česar ne bi smeli navesti, bo naveden tudi v nadaljevanju.

Dodatne informacije: povezave do priporočanja oseb s kontaktnimi podatki, vozniško dovoljenje, hobiji in druge informacije.

Celotno mizo naredite nevidno.

Ni vam treba dodajati dodatnega materiala. Celotna obremenitev nosi dodatne informacije o sebi. Če povzamemo primer uporabe razdelkov.

Fotografija

Fotografija v življenjepisu mora biti poslovna in stroga. Moški v suknjičih in kravatah, ženske v oblekah s čistimi lasmi. Kraj je lahko kateri koli (kavarna, restavracija, ulica), nikakor pa v ozadju preproge.

Plača

To je stolpec o sebi v življenjepisu - primer, kako človek ne more racionalno povezati svojih znanj s pričakovano višino zaslužka. Izkušeni morajo z majhno maržo graditi na velikosti svojih plač na prejšnjem delovnem mestu. Ko vam bo udobno, poiščite drugo organizacijo z višjo plačo in zahtevajte povišico (soočite se z dejstvom).

Študentom se na začetku kariere ni treba zanašati na dobro plačo. Ni smiselno zahtevati dostojnega honorarja, možnosti niso enake. Prihranite pri tretji osnutku posebnosti, poiščite prosta izobraževanja za minimalno plačilo. Udobno se namestite, nato pa se pomaknite naprej. Ne bi smelo biti več vprašanj, kaj naj pišejo o sebi v življenjepisu. Primer je predstavljen zgoraj.

Spretnosti

Ta stolpec opisuje znanje splošnih in posebnih programov.

Strogo ni priporočljivo navajati ravni znanja tujih jezikov nad dejansko, saj preverjanje ne bo težko.

Dodatne informacije

V tem razdelku je praviloma naveden standardni sklop: družabnost, odgovornost, učenje. Zdrav razum zahteva, da se ne trudi, da v življenjepisu poleg sebe napišete nekaj drugega. Primer naj bo videti barvit, vendar pravilen. Namesto tega lahko navedete, kaj ste dosegli in na kaj ste ponosni: na zadnjem delovnem mestu smo hitro uspeli najti skupni jezik z vsemi zaposlenimi, med bolnišničnim višjim kolegom je prevzel odgovornost za svoje delo, si zastavil cilj, da je v preteklem poletju prebral 30 knjig in dosegel njo. Ne smete se pokazati, da ste nekdo, ki niste. Vendar pa je mogoče pokazati svoj odnos do življenja, nalog, prizadevanj in dela.

Ker nimate delovnih izkušenj na novem področju, lahko nadomestite pomanjkanje informacij v življenjepisu in se okarakterizirate kot zanimiv kandidat za prosto delovno mesto.

Odzivi delodajalcev o nadaljevanju pisanja

Za jasnost uporabimo rezultate anket. Po enem od virov je seznam besed, ki jih kandidat za stališče o sebi v življenjepisu nikoli ne bi smel uporabiti. Primeri: najboljši na svojem področju, aktiven (energičen, podjeten), razmišljanje zunaj okvira, hitro učenje, izvršno, vodstveno razmišljanje, odgovorno, usmerjen v rezultate, timski igralec, družaben, delaven, strateg, dinamičen, motiviran, perfekcionist. Priznajte, da ste jih tudi večkrat uporabili.

Zdaj o besedah, ki jih želijo slišati, tako da je kandidat v življenjepisu spregovoril o sebi. Primeri: dosegli, izboljšali, usposobili, upravljali, ustvarili, se odločili, prevzeli pobudo, vplivali, rast (in upadli), ideje, obvladovali (premagali), nadaljevali z navdušenjem, dohodkom (dobičkom), v okviru proračuna, zmagali. Vadite na kosu papirja. Vsaki besedi s seznama dodelite pet besed. Uporabite ga v življenjepisu in intervjuju kot argumente.

In končno - seznam glavnih napak, ki jih pri pisanju življenjepisa ne bi smeli storiti. Primeri: napake zaradi nepismenosti, nepopolne življenjepise, predloge stavkov v življenjepisih, "kakršne koli" na polju želenega položaja, odgovor na prosto delovno mesto z drugim imenom, splošne besedne zveze (brez podrobnosti), klicaji, kopiranje informacij nekoga drugega.

Kako zagovarjati svoj življenjepis. Primer pisanja o sebi, vzorec in še veliko več

Torej, življenjepis ste poslali po elektronski pošti, povabljeni ste bili na razgovor. To ni razlog za sprostitev. Ob določenem času se obrnite na ustrezen obrazec s potrebnimi dokumenti (vzemite s seboj za vsak primer še en izvod življenjepisa) in se dokažite.

Najpomembnejša točka - na razgovor morate priti ne napihnjeni, ampak mirni in v dobrem razpoloženju. Ni vam treba obesiti za vrat, prositi ali obljubiti nečesa, česar ne morete storiti zaradi objave. Preden opravite intervju, se morate znebiti vrhnjih oblačil in držati pisalo. Po začetku sedite v udobnem položaju. Roke ne prekrižajte čez prsi, ne obračajte glave stran od druge osebe. Ko govorite, se morate nasmejati čim pogosteje. Čim preprostejši so vaši odgovori na vprašanja, tem bolje.

Intervju bo odvisen od prostega delovnega mesta in števila ljudi v pisarni. Ena oseba: postavlja površna vprašanja, malo kasneje - zapleteno. Dve osebi: ena postavlja vprašanja in postavlja v neprijetne situacije, druga, psiholog, analizira vedenje, reakcije itd. (Položaj upravitelja v standardnem programu vključuje stresne teste). Oddaja iz pisarne z vodstvom iz drugega mesta: ni najbolj prijeten tip razgovora zaradi dejstva, da lahko obstajajo težave s komunikacijo, marsikomu je težje vzbuditi naklonjenost, psiholog (ali lokalni šef) pa sedi ob strani ali za njegovim hrbtom.

Ko odgovarjate na vprašanja, v nobenem primeru svoje krivde ne prenašajte na druge, ne glede na to, kdo je kriv. Možnosti odgovorov so lahko različne, vendar po možnosti jedrnate in natančne. Odgovor oblikujte tako, da ni nobenih nasprotujočih si vprašanj.

Eno izmed vprašanj bo postavljeno nekako takole: "Kaj želite doseči na tem položaju?" Odgovor je treba premisliti vnaprej.

Pogovorimo se o drugih značilnostih življenjepisa. Primer pisanja o sebi, vzorec polnjenje je že ločeno. Razmislite o študentu, ki se prijavlja za službo brez delovnih izkušenj (vprašanja o diplomi in spretnostih). Dobili ste priložnost, da postavite vprašanja, saj ste v življenjepis zapisali nekaj odvečnega o sebi. Primeri odgovorov so naslednji:

Možnost 1.

"Zakaj imaš toliko diplom v svoji diplomi?"

- Na trenutke sem bil len, na trenutke sem zaslužil dodaten denar in se nisem ujemal v točkovno normo.

To je najbolj uravnotežen odgovor na vprašanje, kako se opisati v življenjepisu. To je dober primer, saj odkrito priznavate svoje napake in nakažete, da imate delo o delu. Pri tej možnosti je treba površno povedati, kakšen položaj je bil, kaj vam je dal ali kaj ni povezano s prostim mestom.

Možnost 2

"Zakaj imaš toliko diplom v svoji diplomi?"

- V zasledovanju ocen nisem videl smisla.

Pomanjkanje motivacije je dober izhod, vendar se pripravite na nasprotno vprašanje.

Možnost 3

"Zakaj imaš toliko diplom v svoji diplomi?"

- Z učitelji nisem našel skupnega jezika. Potem so mi spodlegli, niso mi bili všeč, ker … (zamudila sem pouk, preveč pameten itd.)

Prelaganje krivde na drugega ne bo dobro vplivalo na delodajalca.

Možnost 4

"Zakaj imaš toliko diplom v svoji diplomi?"

- Hodila sem samo v tiste razrede, ki so mi bili všeč.

Iz tega lahko sklepamo, da prisiliti ljudi, da delajo po svoji volji, ne bo delovalo.

Možnost 5

"Zakaj imaš toliko diplom v svoji diplomi?"

- Obstaja takšen pregovor: bolje je imeti modro diplomo in rdeč obraz kot rdečo diplomo in …

Šala se je izkazala za neprimerno, odkrita je bila težava s polaganjem velike količine dela.

Iz primerov lahko sklepamo, da je včasih bolje sprejeti krivdo ali odgovoriti, a na kratko.

Povzemanje

Zdaj ste seznanjeni z osnovami ustvarjanja življenjepisa, veste, kako izpolniti, kaj je treba navesti in česa ne. Še enkrat na kratko poglejte glavne točke:

- ustvarite dokument v Wordu;

- izpostavite polja v novem dokumentu;

- ustvarite tabelo;

- izpolnite kontaktne podatke;

- vstavite fotografijo;

- izpolnite osebne podatke;

- izpolnite delovne izkušnje;

- navedite izobrazbo;

- navajajo tečaje, spretnosti;

- navedite dodatne informacije;

- narediti mizo nevidno;

- ponovno preverite napake;

- natisnemo 2 izvoda;

- naredimo kopije potrebnih dokumentov v dveh izvodih;

- obrob v ločenih mapah.

Celoten življenjepis je pripravljen. Še enkrat gremo skozi načrt priprave na razgovor:

- ponovno preberite življenjepis in poskusite iz njega izslediti vsa možna vprašanja;

- pripravimo oblačila za izhod in ročaj;

- zaspati dovolj;

- dvigniti razpoloženje;

- čevlje čistimo s prtičkom;

- pridemo na razgovor in slečemo vrhnja oblačila;

- gremo v pisarno in se usedemo (nadzorujemo noge in roke, ne odvračamo glave od sogovornika);

- ne uporabljajte parazitskih besed in ne izgovorite tistega, kar ni bilo navedeno v povzetku;

- se spomnite, kaj so zapisali na papir;

- če je potrebno, potrebujemo dodaten čas za odgovor.

Še enkrat razmislite, kaj bi v življenjepisu napisali o sebi. Primer za to in primer, vedno ga je treba dopolniti. To je vse. Želim vam uspeha pri doseganju zastavljenega cilja!