karierno upravljanje

Rusi visoko plačano delo v Švici

Kazalo:

Rusi visoko plačano delo v Švici

Video: Deca : ruski filmovi sa prevodom 2024, Junij

Video: Deca : ruski filmovi sa prevodom 2024, Junij
Anonim

Preden se odločite za službo v Švici, morate ugotoviti, kako gre z zaposlitvijo. Če želite spremeniti kraj bivanja in poskusiti srečo v tujini, morate izvedeti podrobne informacije o državi, v katero nameravate potovati.

Zahtevane specialitete

Kot kažejo izkušnje, so mnogi iskalci boljšega življenja v tujini pogosto prepričani, da bodo tujci v Švici, tako kot v drugih državah, vedno imeli delo. Nikoli ne bo odveč, da preverite informacije, preden začnete spakirati torbe in se posloviti od svoje domovine. Na primer, zaposlitveno podjetje Manpower, ki si je prislužilo zaupanje po vsem svetu, je zagotovilo zanesljive informacije na podlagi študij, ki so bile opravljene na področju prepoznavanja najbolj priljubljenih specialnosti. Podatke je vredno poslušati, pa čeprav le zato, ker so bile informacije zbrane v skoraj štiridesetih različnih državah sveta. V raziskavi je sodelovalo približno štirideset tisoč ljudi. Kot rezultat tega se je pokazalo, da je delo v Švici za Ruse mogoče najti na takšnih posebnostih, kot so inženir, IT specialist, računovodja. Prav tako so v povpraševanju vodstvene specialitete.

Prihodnji obeti

Če se zanesemo na raziskave, ki so jih opravili naborniki, lahko sklepamo, da je delo v Švici za Ruse popolnoma dosegljiv cilj. Podatki, pridobljeni med preučevanjem vprašanja o priljubljenih poklicih, kažejo, da so poklici, ki v Rusiji niso pomembni, v tujini povpraševani. V Švici je tudi delo brez znanja jezika za Ruse. Na primer, programerji, računovodje, inženirji in navadni delavci lahko vedno najdejo službo. Seveda bo z znanjem jezika to veliko lažje. Če primerjamo razmere v Rusiji, potem takšne posebnosti žal v večini primerov ostajajo brez dela.

Ko prejmete dovoljenje za delo v Švici, se lahko preizkusite v tujini. Dejansko je za nekatere specialitete povpraševanje samo vsako leto večje. To je poklic farmacevta, forenzičnega izvedenca, strokovnjaka za računalniško varnost. Poleg tega je plača zelo spodobna. Na primer, farmacevt prejme približno sedemdeset tisoč dolarjev na leto. Ta številka lahko celo doseže 95 tisoč dolarjev. Forenzični izvedenec računovodja prejme od 50 do 70 tisoč dolarjev na leto. Strokovnjaki za računalniško varnost zaslužijo več kot preostali. Njihovo delo je ocenjeno vsaj v protivrednosti sto tisoč dolarjev na leto. V Švici je podobno delo za vse, ki znajo mojstrsko spoprijeti s hekerji in virusi. Poleg tega bo povpraševanje po njih nenehno raslo.

Švicarska vloga za vizum

Če želite priti v Švico, morate odpreti vizum. Obstaja več vrst vizumskih dokumentov. Razlikujejo se glede na namen, kamor greš tja. Lahko je na primer turist, gost, tranzit, poslovni vizum, študent in otrok. Ločeno lahko zabeležite vizum neveste. Ta netipičen vizumski dokument je potreben za poroko v Švici. Če se želite prijaviti za službo, morate odpreti delovno vizum. Ta dokument se naredi, ko je bila oseba povabljena na delo v Švico ali pa je tja poslana na izmenjavo. Delovno dovoljenje v Švici je mogoče dobiti le z odprtim vizumom. Da ne bi bili zavrnjeni v svoji zasnovi, še posebej, če je to storjeno prvič.

Vredno je svetovati, da uporabite pomoč specialistov, ki ne morejo samo pospešiti postopka, temveč se tudi izogniti številnim napakam, ki bodo povzročile zavrnitev odpiranja švicarskega vizuma.

Zaposlovanje

Trenutno je delo v Švici med Rusi povpraševanje. Ker je vse več iskalcev zaposlitve, so v državi uvedene določene omejitve pri najemanju tujcev. Zmanjšalo se je tudi število prostih delovnih mest. Prednost imajo državljani Evropske unije. Za začetek sodelovanja morate predložiti peticijo, v kateri vlagatelj ugotavlja pomembnost zaposlitve. Šele po tem lahko pridobite dovoljenje za delo v Švici, pa tudi za življenje v državi. Pridobitev vizuma se lahko šteje za dober začetek uresničevanja ciljev, povezanih s spremembo prebivališča in dela, ter z začetkom nove življenjske dobe.