intervju

Kako vam ni treba pogledati, da ne bi prekinili kariere

Kako vam ni treba pogledati, da ne bi prekinili kariere

Video: Kako Zamjeniti iPhone 7 LCD Ekran (Display Touch Screen) 2024, Maj

Video: Kako Zamjeniti iPhone 7 LCD Ekran (Display Touch Screen) 2024, Maj
Anonim

Seveda so glavna merila pri odločanju, ali sprejeti novega ali povečati zaposlenega, strokovnost, znanje in veščine, ki jih izkazuje. Vendar pa obstajajo številni poklici, za katere je videz pomemben dejavnik in povečanje se morda ne bo zgodilo, če se prijavitelj zdi nepredstavljiv in se ne ujema z želenim položajem. Najboljše novice za iskalce zaposlitve: videti morate spodobno. Katerih napak se je treba izogibati, da jih delodajalec ne bi zavrnil?

Manikura. Skoraj vedno bodite pozorni na roke. Piling laka za nohte, predolgi, plenilski nohti - to je tisto, kar lahko ustvari odbijajoč vtis. Natančnost, diskretni toni, negovanost - to naj bi pokazale roke resnega prosilca.

Pričeska, ličila. Nečisti lasje, pomanjkanje odbitkov ali slabo barvanje - to lahko temeljito pokvari ugled zaposlenega. Kar se tiče ličil, si morate zapomniti, da pisarna ni kraj za prijeten make-up, zadrževanje je veliko večje.

Krilo prekratko. Kratka krilo v sodobni pisarni ni resnično krivo. Zaposleni, ki si dovoli skrajno dolžino krila, ne ustvarja resnega vtisa, zato verjetno ne bo računal na povečanje. Bolje je izbrati dolžino, tako da krilo pokriva kolena, ko sedite.

Tattoo, prebadanje. Očitno elementov mladinske kulture starejše generacije ne dojemajo zelo pozitivno, kar v večini predstavlja vodstveno ekipo. Zato, če že imate tetovažo, je bolje izbrati takšna oblačila, zahvaljujoč se jim vzorec ne bo viden. Enako velja za piercinge, če pa piercinga ni mogoče skriti, žal, v pisarni ga bo treba odstraniti. Če pa ste ustvarjalna oseba in je videz odraz vaše izjemne narave, potem med študijem časopisov v iskanju objav o zaposlitvi ne pozabite zbrati največje količine podatkov o oblačilih, sprejetih v podjetju, v katerem bi radi delati. V zadnjem času vse več podjetij omogoča, da predstavniki kreativnih poklicev ne sledijo kodeksu oblačenja.

Neprimerna oblačila. Oblačila, ki se ne ujemajo natančno z velikostjo, ustvarjajo občutek otožnosti in zanemarjenosti. In to je nesprejemljivo za osebo, ki si prizadeva za karierne višine.

Negovana in sloga sta znaka uspešne osebe, zato je za uspeh le potrebno natančno spremljati svoj videz.