karierno upravljanje

Voznik plače v Moskvi. Koliko voznik dobi v Moskvi

Kazalo:

Voznik plače v Moskvi. Koliko voznik dobi v Moskvi

Video: Meja Poljska-Litva blokiran / Preverite temperatura / Obrat 20km 2024, Maj

Video: Meja Poljska-Litva blokiran / Preverite temperatura / Obrat 20km 2024, Maj
Anonim

Vozniški poklic velja za enega najpogostejših in zato povpraševanja. Težko je imenovati organizacijo, ki ne bi potrebovala predstavnikov te stroke. Voznik lahko poleg glavnih nalog, torej vožnje vozila, opravlja še dodatne.

Na primer, da ste hkrati kurir, špediter, varnostnik, da opravljate tovorni ali potniški prevoz. Voznikova plača v Moskvi in ​​drugih mestih je odvisna od vrste dejavnosti. Spoznajmo več o dohodku zaposlenih v kapitalu.

Koliko voznik dobi v Moskvi

Preden se pogovorimo o poravnavi za posamezen poklic, ugotovimo povprečne številke. Približno polovica prostih delovnih mest ponuja dohodek od petdeset do osemdeset tisoč rubljev na mesec. Približno trideset odstotkov ponudb ponuja vozniško plačo v Moskvi na ravni od trideset do petdeset tisoč. In le majhen odstotek preostalih prostih mest so ponudbe, katerih dohodek presega bar v višini osemdeset tisoč rubljev.

Moram reči, da so delavci v glavnem mestu v boljšem položaju v primerjavi s prebivalci regij. To je posledica velikega števila ponudb potencialnih delodajalcev in ugodnejših pogojev. Ni presenetljivo, da je voznik v Moskvi veliko povpraševanje. Plača za to prosto delovno mesto praviloma presega povprečni ruski kazalnik. Ugotovimo, kako je višina dohodka odvisna od posebnosti dela.

Voznik avtobusa

Povprečna stopnja dohodka za predstavnike te kategorije delavcev se giblje od štirideset do sedemdeset tisoč rubljev. Natančnejši znesek je odvisen od posebnosti opravljenega dela in pogojev določenega delodajalca, s katerim boste sodelovali.

Torej, večina podjetij najame voznike za polni delovni čas z nekoliko drugačnimi zahtevami.

Voznik turističnega avtobusa mora imeti praviloma vsaj pet let izkušenj. Njegova plača v povprečju znaša od petdeset do sedemdeset tisoč rubljev.

Nekoliko nižjo plačo bo imel voznik avtobusa v Moskvi, ki nadzoruje podjetja ali službena vozila. Praviloma je njegov dohodek od štiriinštirideset do petdeset tisoč rubljev.

Vozniki rednih potniških letov nudijo najugodnejše pogoje. Praviloma lahko na tem prostih delovnih mestih zaslužite od šestdeset do osemdeset tisoč rubljev.

Voznik taksija

Ta poklic je povpraševanje tudi v glavnem mestu in drugih mestih države. Povprečna plača taksista v Moskvi je sedemdeset tisoč rubljev. Nekatera delovna mesta pa ponujajo večji dohodek. Pošteno je reči, da je takih predlogov manjšina.

Najvišja vozniška plača v Moskvi čaka taksista, ki vozi vozilo kategorije B. Omeniti velja, da taksi vozniki pri najemu teh zaposlenih postavljajo številne pomembne zahteve. Če se uporablja osebni avto, ne sme biti starejši od petih let. Potrebni so tudi najmanj dve leti vozniških izkušenj. Zanimivo je, da dobro poznavanje mesta ni vedno pomemben dejavnik, saj ima voznik za delo pravico uporabljati sodoben navigator, ki bo nakazal smer.

Menijo, da z zasebnim avtomobilom uspe zaslužiti več kot s službenim avtomobilom. Vendar morate razumeti, da pridobitev lastnega vozila zahteva tudi znatne stroške.

Pridobivanje službe lahko dobiš priložnost delati po prostem urniku. To je značilnost službe taksista v Moskvi. Pregledi plač voznikov trdijo, da jim s cel dan uspe dobiti soliden dohodek. Zato je to prosto mesto povpraševano ne le v prestolnici, ampak tudi v drugih mestih.

Osebni voznik

To prosto delovno mesto najdemo tudi med drugimi. Zato je treba o njem razpravljati in objektivno mnenje o vozniški plači v Moskvi. Mogoče je metropolitanska regija najbolj ugodna za prijavitelje, ki se prijavijo na to prosto mesto.

V tem položaju uspe povprečno zaslužiti približno 45 tisoč rubljev. Če postanete osebni voznik vodstvene osebe, se lahko znesek plačila poveča za deset tisoč rubljev, kar lahko štejemo za ugodnejšo ponudbo. Vendar tudi to ni meja. Če verjamete ponudbam na odprtih prostih mestih, bo lahko osebni voznik v osebnem avtomobilu zaslužil približno sto tisoč rubljev. Vendar je taka radodarnost precej redka. Tudi na trgu dela kapitala.

Voznik, ki posreduje

Naj najprej ugotovimo, kaj so značilnosti tega prostega delovnega mesta. Torej voznik v bistvu združuje naloge dveh delovnih mest hkrati. Ne potrebuje le, da vozi vozilo, ampak tudi opravlja nekatere dodatne funkcije. Naloga špediterja je na primer, da dostavi blago, ki ga je zagotovilo podjetje, najprej preveri njegovo embalažo in nato prenese na naslovnika, ne da bi pozabil podpisati ustrezne dokumente.

Kljub velikemu številu dolžnosti pa to ne vpliva na zvišanje plač za predstavnike špedicijske stroke. Povprečni dohodek za ta položaj je petdeset tisoč rubljev. Vendar pa skoraj polovica odprtih prostih mest prosilcem ponuja plačo od petindvajset do petdeset tisoč rubljev.

ugotovitve

Dela voznika ni mogoče imenovati nedvoumno. Po eni strani lahko predstavnik tega poklica zahteva solidno plačo, vendar ne pozabite na slabosti, ki prikrivajo takšno dejavnost.

Dolgoletno delo kot voznik lahko povzroči nekatere bolezni, ki vodijo v sedeči življenjski slog. Poleg tega ta prosta delovna mesta absolutno niso primerna za tiste, ki si prizadevajo za karierno rast. Če se zaposlite kot voznik, boste tudi po nekaj letih opravljali iste naloge in najverjetneje prejemali isto plačo. Za nekatere prosilce pa so ugodnosti pomembnejše.