karierno upravljanje

Veste, koliko odvetnik zasluži v Rusiji?

Kazalo:

Veste, koliko odvetnik zasluži v Rusiji?

Video: Burda 9/2020 PRVI POGLED. 2024, Maj

Video: Burda 9/2020 PRVI POGLED. 2024, Maj
Anonim

Seveda je takšno področje delovanja, kot je sodna praksa, ves čas veljalo za visoko plačano in prestižno. Mnogi so sanjali in še naprej sanjajo o tem, da bi postali znani odvetnik, tožilec ali sodnik. Poskusimo ugotoviti, zakaj?

Odvetnik je še vedno "denarni" poklic

Ruske univerze študentom vsako leto izdajo diplome o diplomi na pravnih fakultetah. Vendar pa si vsi ne morejo najti dela na profilu. Še več, četudi mlademu strokovnjaku s področja prava uspe dobiti mesto pomočnika pravnika, to še ne pomeni, da bo imel sijajno kariero, saj je konkurenca na tem področju dejavnosti nenavadno velika. Vendar pa zgornje okoliščine ne prestrašijo staršev, ki v prihodnosti vidijo svojega otroka v sodnem plašču. Zanje je odgovor na vprašanje, koliko zasluži odvetnik pri nas, očiten. Menijo, da so odvetniki in tožilci preprosto "kopani z denarjem". Na vprašanje, koliko zasluži odvetnik danes v Rusiji, bodo brez oklevanja odgovorili vlagatelji, ki so sodno prakso izbrali za svojo področje dejavnosti. Seveda bodo rekli, da ruski odvetnik dobi dober denar.

Preden postanete pravnik, pretehtajte prednosti in slabosti

Pošteno povedano je treba opozoriti, da lahko starši, ki odložijo peni vnaprej, da bi hčerko ali sina naučili odvetnika, svoj denar preprosto vržejo v veter. Zakaj? To je zato, ker po končani pravni šoli malo ljudem uspe najti službo po svoji specialnosti, diploma pa preprosto "nabira prah na polici". Smiselno je, da od svojega otroka pripravite preiskovalca ali tožilca, kadar obstaja trdno prepričanje, da bo po diplomi imel profilno službo. Seveda je zelo pomembno prisluhniti željam prosilca samega in razumeti, kakšen poklic želi dobiti.

Ali odvetnik res dobi spodoben denar? Poglejmo, koliko odvetnik trenutno zasluži.

O kraju dela

Zagotovo vsi vedo, da imajo pravniki, ki delajo v trgovinskih strukturah, višjo plačo od specialistov, ki delajo v vladnih organih. Seveda ne upoštevamo nekaterih odtenkov in razmislimo o vprašanju, koliko zasluži odvetnik v sodobnih razmerah, ne da bi upoštevali tako imenovane "posebne priložnosti".

In seveda nikomur ni skrivnost, da je povprečna plača odvetnika v ruski prestolnici za velikost večja kot v regijah. Razlog je v tem, da je v velemestu življenje precej dražje kot v mestih na obrobju.

Zlasti plača pravnega svetovalca Zvezne državne ustanove za upravljanje zadev predsednika v sestavnih entitetah Ruske federacije znaša približno 10.000 rubljev. Če dodamo dodatke in dodatke za zahtevnost dela, bo plača približno 23.000 rubljev.

Podjetniki in gospodarstveniki v regijah so pripravljeni plačati tistim, ki bodo profesionalno branili svoje pravice in zakonite interese, znesek od 20.000 do 50.000 rubljev.

Odgovor na vprašanje, koliko odvetnikov zaslužijo v Rusiji, je odvisen tudi od tega, kdo je delodajalec. Treba je opozoriti, da tuje družbe, ki poslujejo pri nas, ponujajo višjo plačo od domačih. Poleg tega imajo boljši paket odškodnin kot v domačih institucijah. Kako to razložiti?

Dejstvo je, da je trg pravnih storitev v starem svetu že daljša zgodovina razvoja kot pri nas in v njih se je že prej pojavila institucija korporacijskega prava.

Izkušnje in kvalifikacije so pomembne

Ne smemo pozabiti, da je pravnik pravnik. Nekateri dnevi veljajo za plačane, drugi pa udobno živijo, ne da bi karkoli zavrnili. Seveda je višina zaslužka odvisna od razpoložljivosti izkušenj in stopnje usposobljenosti. Tu bo vprašanje, kako zaslužiti odvetnika, ki nima nobenih izkušenj, povsem primerno. Seveda v sodobnih razmerah povprašujejo kvalificirani delavci, ki so profesionalci na svojem področju. Začetnikom je mogoče svetovati eno stvar: najti izkušenega mentorja in prvič delati pod njegovim nadzorom. Sčasoma se boste lahko naučili od njega.

Pogoji za visok zaslužek

Če želi mladi specialist sčasoma postati guru prava in sanja o velikem denarju, potem bi moral:

  • Temeljito poznajte teorijo določene veje prava. Praviloma uspeh prihaja do visoko specializiranih pravnikov. Podrobna študija vseh področij pravne ureditve je skoraj nemogoča. "Univerzalni" pravni svetovalci običajno najdejo delo v majhnih mestih, kjer je manj strank kot v velikih politikah.
  • Imeti brezhibno znanje angleškega jezika. Tako boste povečali svoje možnosti za zaposlitev v katerem koli mednarodnem podjetju, kar odvetniku odpira zelo privlačne možnosti v prihodnosti.
  • Če želite biti pridni in pridni, se morate naučiti postavljati cilje in jih biti sposobni doseči.

Za tiste, ki še vedno ne razumete, koliko zasluži povprečen odvetnik, še enkrat poudarjamo, da je najprej odvisno, kako ogromna je poravnava, v kateri oseba dela. Večje ko je mesto, večji je zaslužek.

Prihodki odvetnikov v prestolnici

Analizirajmo, koliko odvetnika naredi v Moskvi. Treba je opozoriti, da so delodajalci v prestolnici povečali seznam zahtev za prosilce. Najprej se štejejo kandidati z vsaj 3 leti izkušenj v ustanovi posebne specializacije. Poleg tega so direktorji podjetij oblikovali določeno oceno priljubljenosti velemest.

Izkušeni pravni svetovalci pa se ne strinjajo z delom, za katerega bodo plačani manj kot 70.000 rubljev.

Povprečna plača odvetnika v prestolnici se giblje od 50.000 do 190.000 rubljev. Njegov pomočnik prejme od 30.000 do 50.000 rubljev. Vodja pravnega oddelka v podjetju ponuja od 70.000 do 190.000 rubljev. Njegov namestnik ima pravico, da se zanaša na plače od 60.000 do 150.000 rubljev. Delo odvetnika, specializiranega za davčno pravo, je ocenjeno na med 50.000 in 130.000 rubljev.