karierno upravljanje

Tako različni sommelierji Kaj vemo o tem eksotičnem poklicu?

Kazalo:

Tako različni sommelierji Kaj vemo o tem eksotičnem poklicu?
Anonim

Kdo so sommelierji? V bistvu fantje in dekleta, ki se pretvarjajo, da vedo vse o določeni vrsti hrane ali pijače. V resnici je to "uradnik določb."

Najverjetneje ste že slišali za vinske sommeliere, vendar boste zelo presenečeni, ko boste ugotovili, da je ta poklic potreben v bolj vsakdanjem življenju. Začnimo!

Kavni sommelier

Oh wow, lahko nekdo pije kavo in razpravlja o načinih praženja kavnih zrn? Kako razburljivo. No, to je, kaj, je res? Kavni sommelier? Sliši se kot odlično delo hipsterja, ampak kdo resnično.. No, seveda Nespresso.

Tukaj je del opisa njihovega prostega delovnega mesta: "Zaradi številnih vzporednic med kavo in vinom se je zdelo potrebno uskladiti z izkušnjami strokovnjakov s področja gastronomije in vinarstva." Ja, seveda, obstaja veliko vzporednic. Ampak. Verjeli ali ne, to ni najslabše na tem seznamu.

Parkerjeva sončna sonda odpira zakladnico nepričakovanih najdb Nadarjen pes zna uravnotežiti kroglice in balone na obrazu: fotografija4 pomirjujoče dejavnosti, s katerimi boste pozabili na stres: vodenje dnevnika in drugo

Pekoča omaka

Prvič, to ni uradno ime dela. Toda v Williamsburgu je en norček, ki se je nekoč odločil, da bo prenehal s službo, da bi postal mojster vročih omak! Odprl je celo svojo trgovino z degustacijsko sobo. Na srečo se ne morete udeležiti pouka (čeprav morda le za zdaj?), Da postanete sommelier vročih omak in pridobite certifikat, vendar še vedno zveni precej neumno.

Vodka Sommelier

Največja koncentracija tega poklica na prebivalca v prostranosti naše velike domovine. Victor Korneev je edini predstavnik. In čeprav bi bilo seveda koristno ugotoviti, pri kateri temperaturi bomo hranili svoje pijače in kakšno vloženo hrano jesti … ali res potrebujemo take delavce?

Tekila sommelier

Za razliko od vodke sommelier, je to šala. No, upamo, da bo tako. Kajti drugače, kaj sledi - pivo sommelier?

Raziskovanje Loch Ness-a: tisto, zaradi česar je Fort August edinstven

Greta Tunberg ima okrepitve: najstniki pravijo, da so protesti pomembnejši od šolskega dne"Petrov je zamenjal Bezrukova": Jurij Loza je komentiral priljubljenost igralca

Tea Sommelier

Vsaj to ima bolj smisel kot poklic kavmere. Navsezadnje kava na koncu nikoli ne bo tako dobra kot čaj. Vedno. Kava močno diši (kot naše dihanje po njej) in slabo vpliva na želodec. In ja, takšno delo je uradno priznano. Za tečaj (s potrdilom o pridobljenih veščinah) boste morali plačati 3000 dolarjev, če pa takšni tečaji obstajajo, potem obstajajo tisti, ki jih plačujete.

Brezalkoholna pijača sommelier

Bi radi vedeli razliko med Coke in Pepsi? Ali kaj pa koksna ničla in dieta koka? Potem bi morali vprašati Catherine Larsen, saj to strokovno pozna! Res je, da boste morali plačati za storitve.

Plačajte izbiro med Coca-Colo in Pepsi.

Če ste navadna oseba in lahko sami izberete pijačo, tako da ne razumete, zakaj je takšen sommelier potreben, morate vedeti, da niste sami.

Pa poglejmo, imeli smo kavo, čaj, alkohol, brezalkoholne pijače … Kaj je ostalo? Navadna voda? Haha Ste resni?

Vodni sommelier

Šaliti se morate … Resnično ne more biti takega, kot je nekdo, ki s svojimi znanji o vodi poskuša navdušiti ljudi - kaj misliš? Ampak to sploh ni šala! Martin Rize je sredi 2000-ih prišel iz Nemčije neposredno v Los Angeles, napisal knjigo o vodi in njenem okusu, zdaj pa verjetno zasluži več denarja, kot sva ti in jaz skupaj.

Mimogrede, pravijo, da ta poklic pridobiva na priljubljenosti. Mogoče poskusite z roko?

Ste ugotovili kršitev? Poročajte o vsebini