karierno upravljanje

Moderator je zanimivo delo

Moderator je zanimivo delo

Video: #4 Seminar MADE IN: Dialog oblikovanja in obrti (Pogled oblikovalcev) 2024, Maj

Video: #4 Seminar MADE IN: Dialog oblikovanja in obrti (Pogled oblikovalcev) 2024, Maj
Anonim

Spletna mesta in forumi se nenehno spreminjajo, dodajajo ali zapirajo teme. Vse to je treba izvesti v določenem vrstnem redu. Sledi moderator spletnega mesta. Dobesedni prevod te besede iz angleščine zveni kot "sodnik" ali "razsodnik". Delo moderatorja do neke mere ustreza tej vrednosti. Nadzira komunikacijo na forumu, preprečuje vdor neželene pošte ali nepristojnosti na spletnem mestu.

Moderator je oseba, ki jo imenuje uprava spletnega mesta. To je lahko eden od uporabnikov ali udeleženci foruma.

Za začetek mu je dano preizkusno obdobje, za katerega mora čim bolj pokazati svoje delo. Potem se odloči vprašanje o bivanju te osebe na tem položaju.

Moderator je član, ki ima več pravic kot redni uporabnik. Moral bi aktivno sodelovati v razpravah in biti vedno v "temi".

Izbira teme za razpravo, ponuja povezave, daje nasvete in naredi razpravo zanimivo. Da bi bil forum bolj produktiven in priročen, se moderator potrudi.

Tu je treba uporabiti vse razpoložljive talente in sposobnosti, znanje in izkušnje.

Poleg zgornjih zahtev je moderator še nekaj lastnosti.

Njegovo delo je sestavljeno iz stalne komunikacije z drugimi udeleženci. Zato mora biti družaben in družaben. Zelo pomembno je tudi prijaznost in enostavno navezovanje stikov.

Moderator je oseba, ki aktivno nadzira delo svoje sekcije, je pozorna na kakršne koli teme, predvsem na tehnične, ki se nanašajo na delo spletnega mesta.

Vendar pa je toliko član foruma kot drugi. Upošteva vsa pravila foruma. Moderator je status, ki mu je dodeljen. Ta oseba ima morda mnenje o obravnavanih vprašanjih, ki se bo razlikovala od mnenj drugih uporabnikov. To ne bi smelo vplivati ​​na delovanje foruma. Preprosto povedano, moderator ne bi smel vsiljevati svojega mnenja in odstranjevati drugih trditev, ki so subjektivne.

Lahko izrazi samo svoje mnenje, ki nima nobenih prednosti.

Dolžnosti moderatorja vključujejo vzdrževanje reda na forumu, odpravljanje nemirov, izogibanje žaljivkam, škandalom in osebnim pretvarjanjem. Zna odpirati, brisati ali zapirati teme, brisati sporočila, ki niso v skladu s pravili foruma. Ima pravico dovoliti udeležence, da komunicirajo ali odstranijo.

Moderator nima pravice razkriti osebnih podatkov ali podatkov, ki niso namenjeni splošni uporabi.

Če je pri delu naredil napako, o tem razpravljamo v sistemu osebne pošte z drugimi moderatorji ali skrbnikom. Pogovor o notranjih težavah spletnega mesta ali o dvomljivih udeležencih poteka samo osebno. Moderator poroča o svojih pritožbah upravi spletnega mesta glede dela v svoji osebni pošti.

Oseba, ki ima ta položaj, mora biti usposobljena in obvladati vse tehnike gradnje pravilnega govora. Lahko rečemo, da sta priljubljenost in udeležba foruma odvisna od njegovega dela.