povzetek

CV, kaj je to v primerjavi s življenjepisom.

Kazalo:

CV, kaj je to v primerjavi s življenjepisom.
Anonim

Ko iščete delo, ste zelo pogosto videli zahtevo, da morate predložiti podroben življenjepis ali življenjepis v elektronski obliki. Zanima me, kaj je življenjepis in kako se razlikuje od življenjepisa , kakšna je razlika med njimi?

Razlika

Razmislite, kaj nam pojasnijo pojasnjevalni slovarji o teh pojmih. Življenjepis ali življenjepis? Torej, življenjepis je zelo zmogljiva, kratka ideja o nečem pomembnem iz vašega življenja. In življenjepis - kaj je to?

Življenjepis, kot pravi slovar, je zgodba o delu, krajih študija in drugih življenjskih podatkih, ki so pomembni pri iskanju dela. Z drugimi besedami, napisati je treba življenjepis, da bi lahko govorili o delu, o svoji izobrazbi, delovnih izkušnjah, spretnostih in sposobnostih. Toda življenjepisi so napisani zato, da povedo o vsakem delovnem mestu, o vsaki posebnosti, pridobljeni med študijem na različnih univerzah.

Mnogi sploh ne razumejo, kaj zahtevajo od preizkuševalca, ko jim ponudijo življenjepis ali življenjepis. Najprej je treba izobraževanje povedati o zahtevi po predložitvi življenjepisa. Nato lahko nadaljujete z opisom delovne izkušnje, v kateri lahko preprosto navedete vse kraje, kjer ste morali delati, začenši od zaključka šole in do danes. V tem razdelku so tehnični opis biografskih podatkov, datum začetka dela, datum odhoda ali selitve v nov kraj. Ko pa napišejo življenjepis (ne primer življenjepisa), potem ni treba govoriti o vsakem delovnem mestu, kjer si moral delati že od mature.

Zvezek

Življenjepis je dobrodošel, ko v krepkem besedilu ali besedi besedila poudarijo dosežke na različnih krajih dela, govorijo o svojih uspehih na različnih položajih. In v življenjepisu je to tudi dobrodošlo? Ne, niti poudarjanje niti označevanje ni dobrodošlo, a glavna stvar pri sestavljanju življenjepisa je, da se pri prenosu različnih nalog uporabljajo osebni zaimki prve osebe.

Pri sestavljanju življenjepisa ne gre omeniti zakonskega statusa, državljanstva ali drugih osebnih podatkov. Tako v življenjepisu kot pri pripravi življenjepisa je treba razdelek o svojih hobijih in hobijih tesno vezati na kraj dela, za katerega so napisani ti dokumenti. Dejansko je za prodajni agent vseeno, igrate nogomet ali hokej. V življenjepisu je običajno jasno opisati svoje poklicne lastnosti glede na kronologijo kariere, v življenjepisu pa lahko začnete z opisom svojih najboljših lastnosti in nato nadaljujete z izkušnjami dela na različnih položajih. V življenjepisu je treba opisati ne le delovni čas in trajanje, temveč našteti svoje dosežke, rezultate svojih dejavnosti. Po tem lahko določite podatke, kot so računalniško znanje, znanje jezikov in vaša izobrazba. Za razliko od življenjepisa bo vaš življenjepis na 1 ali 2 straneh A4. V življenjepisu vam ni treba veliko povedati. Toda življenjepis - kaj je to? Lahko se raztegne na vseh 3-4 strani - vse je odvisno od trajanja vašega dela. Ko berete strokovni življenjepis, lahko takoj podate oceno predmeta in se odločite o sprejemu zaposlitve ali zavrnitvi vstopa. Toda z življenjepisom ne bo šlo.

Povzetek trenutki

Pravilno napisan življenjepis bo eden pomembnih razlogov, da jih je mogoče najeti. Ko ga napišete, morate upoštevati nalogo - pridobiti bralca, ki vas želi sprejeti za storitev. Pri pisanju življenjepisa ni posebnih standardov. Vendar je nekaj pomembnih točk, ki se jih vsi trudijo držati:

  1. Razmislite o nalogi, s katero se soočate pri pisanju življenjepisa.
  2. Pri pisanju življenjepisov pravilno uporabljajte trženje.
  3. Sestavite si življenjepis, da vas ne bodo takoj zaposlili, ampak da se boste z vami sestali za intervju.
  4. Razumejte razliko med življenjepisom in romanom ali zgodbo, vse je treba opisati jedrnato in jasno.
  5. Uporabite jasen jezik, da opišete svoje dosežke in opise svoje kariere; o dejstvih ne pišite nejasno.
  6. Naj bo življenjepis zelo učinkovit.
  7. Napišite pozitivno besedilo.
  8. Nikoli ne ponovi.
  9. Delite svoje znanje in izkušnje z življenjepisom.

Namen povzetka

Dober življenjepis je dokument, ki opisuje vaš namen. Kaj si prizadevate, svoje sanje. Potrebno je neposredno opisati svoje težnje v želenem postu. Pomemben namen življenjepisa bi moral biti navesti motive in razloge za iskanje nove zaposlitve. Vse to mora biti natančno predpisano, saj vam bodo taka vprašanja zastavili na prvem srečanju z delodajalcem. Profesionalni življenjepis naj odraža vaše najboljše lastnosti, navaja, kako lahko podjetju pomagate v svojem trenutnem položaju, kakšne koristi ima podjetje z najemom vas.

Življenjepis

Kaj je življenjepis in kako ga napisati?

Ko pišete življenjepis, najprej potrebujete zdrav razum. Noben standard ali vzorec ne bo pomagal napisati dobrega življenjepisa. Ni treba biti pozoren na obseg tega dokumenta. Ni važno, koliko strani besedila življenjepis zasede, glavna stvar je, da opišete vse o sebi glede na položaj, ki ga želite prejeti. Ni se treba omejiti na tehnično naštevanje, kje so delali, ampak navesti, kdo so delali, kaj so počeli, kakšne uspehe so dosegli na svojem položaju. Toda hkrati bi morali vedno poskušati pisati jedrnato, literarni opusi niso dobrodošli. Če se hvališ sam, potem jasno, brez nadaljnjega divljanja. Opišite samo tiste hobije, ki so povezani s položajem, ki ga želite zasesti. V nobenem primeru ne sme biti v besedilu neresničnost. Če na primer rečete, da imate predstavo o programu C1, in ko med intervjujem zastavljate vprašanje o sposobnosti dela v tem računovodskem programu, rečete, da komaj veste, kako. To bo ogrozilo vse druge podatke o sebi, ki jih navedete v življenjepisu.

Nasveti za pisanje življenjepisa

CV - kaj je to in kaj lahko svetujemo? Pri pisanju se morate spomniti, kakšne zahteve so postavljene za položaj, za katerega se prijavljate. Pred pisanjem vedno dobro preučite vse, kar se zahteva od tistih, ki želijo dobiti službo.

Pisno besedilo mora biti jasno strukturirano v odstavkih, poudarjena so pomembna mesta, po potrebi naj bodo odstavki in pododstavki. Ni treba pisati z isto pisavo. Podatke o sebi napišite kot oglaševalsko besedilo o izdelku, ki ga želite donosno prodati. Toda hkrati poskušajte biti natančni pri opisovanju svojih pozitivnih lastnosti. Poudarite svoje dosežke in veščine, ki vam bodo pomagale pri delu na predlaganem položaju. Obrazec za pisanje življenjepisa ne sme biti zelo literarni, samoopisovanje in pohvale morajo biti jedrnate in trezne. Treba je strukturno razložiti svoje prednosti, se pogovoriti o tem, kaj ste storili pred tem, da je vaše nekdanje podjetje doseglo dobre rezultate. Če želite potrditi resničnost opisanih dejstev o sebi, se poskusite obrniti na določene ljudi, ki jih lahko potrdijo. Pred oddajo življenjepisa poskusite pravilno preveriti besedilo in obliko. Preverite, kako deluje branje vaše biografije z ljubljenimi. S pravim življenjepisom boste vedno uspešni pri iskanju nove zaposlitve.