karierno upravljanje

Želite biti uspešni pri delu? Izogibajte se 5 vrst ljudi!

Kazalo:

Želite biti uspešni pri delu? Izogibajte se 5 vrst ljudi!

Video: Introduction to Vlogging with Richard Walch 2024, Maj

Video: Introduction to Vlogging with Richard Walch 2024, Maj
Anonim

Uspeh pri delu je za mnoge zelo pomemben in je pogosto odvisen od ljudi, s katerimi delamo. V tem vidiku mora delo vsebovati elemente, kot so spoštovanje, medsebojno razumevanje, prepoznavanje in udobje. Če želite vse to pridobiti, se morate naučiti, kako se izogniti določenim vrstam ljudi, ki jih morda srečate na svojem delovnem mestu.

1. Negativni zaposleni

Če imate zaposlenega, ki se ves čas pritožuje nad vsem in vsakim, so velike možnosti, da boste padli pod njegov negativni vpliv. Ljudje z negativnim tipom razmišljanja imajo moč, da prenesejo podobno razpoloženje kot drugi, kar posledično vpliva na stopnjo vaše delovne sposobnosti, akademske uspešnosti in motivacije na delovnem mestu. Vodi tudi v depresijo in odklonost, saj je težko uživati ​​v delu, če se vaš kolega nenehno pritožuje nad njim. Če želite izboljšati situacijo, omejite komunikacijo s podobnimi ljudmi in postavite neomejene meje. Seveda včasih še vedno morate komunicirati, vendar takšne situacije omejite na minimum. Preživite več časa z srečnimi in pozitivno naravnanimi ljudmi, kar vam bo tudi omogočilo, da se boste bolje počutili in v skladu s tem delali z visoko motivacijo in bolj produktivno.

Spoznala je "bogatega" draguljarja, Marija je izgubila drag nakitZnaki zodiaka s težkim značajem: Vodnar, Kozorog

Nikoli ne veš, kako bo lagal: zakaj so zeleni lasje dobri samo na modelih

2. nespoštljiv zaposleni

Če imate v službi osebo, ki je nesramna do vas, se ogovarja o vas ali vam v obraz izraža izrazite nespoštljive stvari, potem pazite, da se s takšno osebo ne obrnete, po potrebi pa se obrnite tudi na svojega šefa. Če preživite čas z nekom, ki vas ne spoštuje, potem je težko biti vesel in uživati ​​v delovnem procesu. Poleg tega, če vaš sodelavec ne spoštuje vašega mnenja, vašega znanja in veščin, pa tudi vašega prispevka k delu, potem boste težje uspešni in imeli pravo raven uspešnosti in aktivnosti.

3. Lopov

Kaj bi lahko bilo slabše kot nespoštovanje, nizke plače ali pomanjkanje priznanja? Presedan ustvari resnično negativno situacijo, ko zaposleni prevzame zasluge za opravljeno delo. Če se to dogaja redno, potem vas počuti leno in tudi nekompetentno v svojem poslu. Tudi takšni ljudje slabo vplivajo na vaš ugled v službi in na vašo plačo, saj se od zunaj lahko zdi, da delate manj kot drugi. Če je na vašem delovnem mestu takšna negativna situacija, jo morate čim prej razrešiti. S takšno osebo se pogovorite odkrito, in če se to nadaljuje, poiščite pomoč pri šefu ali drugih sodelavcih. Vsekakor pa pustite zadevo v tej obliki nemogoče.

Najljubša sladica mojega moža: mandljevi piškoti z okusom čokolade

Skrivnosti priljubljenosti: povabite sodelavce, da večerjajo z vamiSin Olega Gazmanova Filipa na novih fotografijah - čeden z napetim telesom

4. Oseba, ki stalno nekaj želi

Če vam kolega nenehno odpušča, da si pomagate pri nekaterih opravilih, rezultat pa je situacija, ko morate delo zaključiti po koncu uradnega delovnega dne ali ob koncu tedna, potem morate to prakso prenehati. Seveda morate včasih pomagati zaposlenim, saj ustvarja prijetno in prijazno vzdušje na delovnem mestu, če pa se to zgodi zelo pogosto in vidite, da vas oseba ravno uporablja, potem jo morate takoj ustaviti. Takšne situacije bodo slabo vplivale na vašo stopnjo uspešnosti in dejavnosti, kar bo tudi zmanjšalo vašo motivacijo in proces uživanja v opravljenem delu. Še posebej težko je delati, če je takšna oseba tvoj šef. V tem primeru boste morda celo morali spremeniti kraj dela, saj je težko ohraniti motivacijo in aktivnost, če nenehno opravljate naloge drugih.

5. Moteni zaposleni

Verjetno imate kolege, ki so nenehno zasedeni s čimerkoli, ne pa s svojim poslom. Nenehno se pogovarjajo po telefonu, pijejo kavo ali čaj ali počnejo druge nepotrebne stvari. Če je taka oseba v vaši bližini, vam tudi postane težko, če se osredotočite na delo. Podzavestno vas bodo motili njegovi pogovori po telefonu ali pa vas bo nenehno vlekel v prazne pogovore, klepetanje in trače, kar bo negativno vplivalo na vašo uspešnost. Če imate take sodelavce in delajo kaj podobnega ali kakršne koli druge stvari, ki vas odvrnejo od vašega dela, potem morate o tem odkrito spregovoriti in najti pot iz te situacije, saj to zmanjšuje vašo aktivnost, produktivnost in motivacijo na delovnem mestu in ne omogoča doseganja uspeha.

Ste ugotovili kršitev? Poročajte o vsebini