povzetek

Poklicne spretnosti v življenjepisu

Poklicne spretnosti v življenjepisu

Video: Olimpijada poklicnih spretnosti 2024, Maj

Video: Olimpijada poklicnih spretnosti 2024, Maj
Anonim

Sodobna mesta za zaposlitev so polna nasvetov in trikov o pravih življenjepisih, razgovorih za zaposlitev, primernih odgovorih na vprašanja zaposlovalcev in podobno. Najti dostojno službo je res enostavno, če upoštevate nekaj preprostih resnic.

  1. Vabijo vas na kos papirja, torej na kompetentno sestavljen življenjepis.
  2. Zanima jih, kaj kandidat v resnici ve, kako to počne, torej preverjajo njegove poklicne sposobnosti.
  3. Zavračajo prevaro in neskladnost napisanega in razkritega.

Malo pojasnilo o besedilu "dostojno delo".

V tem članku je tako zakonito delo, ki ni povezano z nezakonitim delovanjem, kar ustreza znanju in izkušnjam kandidata, ki mu predstavlja priložnosti za rast (poklicno, poklicno ali materialno) in je za to delovno mesto plačano nekoliko višje kot na trgu dela. Ključni pojem v definiciji je skladnost.

Višji kot je položaj, manj zahtevajo visoko specializirana strokovna znanja. Za mesto finančnega direktorja nadnacionalne korporacije ni tako pomembno vedeti, kako objavljati, ustrezna pa bosta strateško razmišljanje in vodstvene sposobnosti. In obratno, pri zapolnjevanju prostega mesta bančnega operaterja bodo v ospredje postavljena tako imenovana trda znanja, torej kombinacija računovodskih in ekonomskih znanj z odličnim poznavanjem specializiranih programskih izdelkov. Strokovne spretnosti in znanja se morajo odražati v življenjepisu kandidata.

Obstaja teorija znakov, po kateri rekruter, prisiljen redno pregledovati desetine, stotine življenjepisov, išče določene znake ali označevalce, da bi pospešil ta postopek. Za vsako prosto delovno mesto se pripravi profil položaja ali zemljevid kompetenc, ki vsebuje ključne iskalne točke (v malih in srednje velikih podjetjih zaposlovanje ni tako formalizirano). Praviloma so to izkušnje, izobrazba in starost. V primeru, da prejmete "prazno" življenjepis, poklicne spretnosti, ki se ne odražajo ali ne ustrezajo zahtevam prostega delovnega mesta, uslužbenec HR službe neusmiljeno ali ogorčeno vrže v koš. Pomembno si je zapomniti, da se lahko upoštevajo različna prosta delovna mesta ali področja dejavnosti. Na primer, kandidat se lahko prijavi za mesto vodje prodaje ali vodje razvoja distribucijskega omrežja. V tem primeru je treba sestaviti 2 različna življenjepisa, v katerih je treba poudariti tiste poklicne spretnosti in sposobnosti, ki najbolj v celoti ustrezajo izbranemu položaju. In zaposlovalcem morate poslati različne življenjepise, da povečate možnosti za povabilo.

V primeru vodje prodaje se morate osredotočiti na osebni obseg

prodaja, izvedba načrta, terjatve, število člankov; Če želite prevzeti mesto vodje razvoja, bo primerno omeniti število pogodb, sklenjenih z novimi distributerji, in odražati njihovo geografijo in dinamiko. Seveda bi morale biti informacije, ki se odražajo v življenjepisu, vsaj 90-odstotno zanesljive, zlasti v razdelku o "strokovnih sposobnostih", saj se to preveri takoj. Preden pošljete življenjepis za prosto delovno mesto, je priporočljivo, da v opisu delovnega mesta poudarite njegove ključne točke.

Ko ste nadaljevali življenjepis, potrebujete natančen povzetek, ki najbolj prednostno poudarja vaše izpolnjevanje pričakovanj podjetja in s tem znatno poveča vaše možnosti za varno iskanje zaposlitve.