karierno upravljanje

Temeljne računalniške znanosti in informacijske tehnologije (posebnost): s kom sodelovati?

Kazalo:

Temeljne računalniške znanosti in informacijske tehnologije (posebnost): s kom sodelovati?

Video: CS50 2016 Week 0 at Yale (pre-release) 2024, Maj

Video: CS50 2016 Week 0 at Yale (pre-release) 2024, Maj
Anonim

Izbira smeri specializiranega usposabljanja v potrebnih okoliščinah skoraj v celoti določa prihodnjo zaposlitev specialista. Obstajajo ljudje, ki dobijo visoko izobrazbo samo za razstavo, vendar večina prosilcev še vedno načrtuje svojo prihodnost v smeri usposabljanja. Eno od teh področij je temeljna informatika in informacijska tehnologija. Ta članek razpravlja o vseh pomembnih vprašanjih glede izbire te specialitete, pa tudi o možnostih dela z uporabo pridobljenih kvalifikacij.

Opis specialnosti

Temeljna računalništvo in informacijska tehnologija sta posebnost sedanjosti in prihodnosti. Glede na odkrito hitrost razvoja informacijske industrije je povpraševanje po strokovnjakih na tem področju izjemno veliko. In v prihodnosti se bo le še povečeval. Sedanje in prihodnje tehnologije zahtevajo od zaposlenih, ki jim lahko servisirajo, "govorijo svoj jezik", urejajo delovanje vseh sistemov in jih pravilno konfigurirajo. Najprej takšna posebnost zahteva znanje matematike, delovanje s številkami, programiranje in razumevanje strukture programske opreme. Najbolje je, da se tega poklica naučite za ljudi, ki se nagibajo in zanimajo natančne vede. Temeljni računalniški in informacijski tehnologiji sta človeka s človekoljubno miselnostjo precej težko podali.

Skupne zahteve za vpis

Posebnost 02 03 02 "Temeljne računalniške znanosti in informacijske tehnologije" do danes, ki jih ponujajo številne vodilne univerze v državi. Zahteve za bodoče študente se lahko nekoliko razlikujejo, vendar so splošne določbe povsod enake. Če želite študirati na tem področju, morate opraviti naslednje izpite: ruski jezik in matematiko ter en temeljni predmet. Lahko je to fizika ali računalništvo. Najnižja ocena izpita je 30. Toda seveda, če želite študirati na proračunski podlagi ali na najbolj prestižni univerzi, potrebujete višjo oceno.

Trajanje študija in osnovne spretnosti

Za pridobitev diplome iz temeljne temeljne informatike in informacijske tehnologije bodo trajali štiri leta za redne študente in pet let za vse druge oblike izobraževanja (izredni, izredni, večerni, oddaljeni). Raznolikost predlaganih oblik izobraževanja je odvisna od visokošolske ustanove, kamor bo študent šel.

Posebnost "Temeljne računalniške znanosti in informacijske tehnologije" je precej obsežen niz znanj in veščin. Lahko ga razdelimo na tri glavna področja, na katera je usmerjena pozornost študentov: programiranje (uporabno in sistemsko), delo z različnimi informacijami, njegova obdelava, pa tudi upravljanje omrežij in sistemov.

Spretnosti, ki dobijo največ pozornosti med usposabljanjem, vključujejo naslednje:

  • Sposobnost samostojnega razvoja programske opreme.
  • Govori tuji jezik v specifiki prihodnjega poklica.
  • Sposobnost prepoznavanja in uporabe različnih programskih jezikov.
  • Organizacija informacijske varnosti.
  • Mrežno povezovanje, razvoj aplikacij in virov.
  • Delajte s tehnično podporo (naprave, naprave).

Temeljne računalniške in informacijske tehnologije: s kom v prihodnosti delati

Pridobitev te specialnosti omogoča diplomantom visokošolskega zavoda, da dobi eno od zahtevanih in precej prestižnih delovnih mest. Na njihov seznam je mogoče pripisati naslednja prosta delovna mesta:

  • Sistemski administrator.
  • Programer.
  • IT specialist.
  • Razvijalec programske opreme.
  • Mrežni programer, spletni programer.
  • IT svetovalec.
  • Osnova programerja 1C.
  • Administrator omrežja.
  • Sistemski analitik in mnogi drugi.

Plačna pričakovanja in povpraševanje

V sodobnem svetu vsaka organizacija potrebuje pomoč kvalificiranega strokovnjaka, ki se je izučil iz specialnosti "Temeljna informatika in informacijske tehnologije". S kom delati, specialist izbere iz najrazličnejših objav. Majhna podjetja se obrnejo na IT velikane za tehnično podporo, pokličejo strokovnjake za enkratno storitev ali stalno vodijo svoje podjetje. Velike organizacije si lahko privoščijo vzdrževanje sistemskega skrbnika s polnim delovnim časom. Vsekakor je plača dobro usposobljenega specialista precej visoka. Če se za informacije o povprečni plači obrnete na zaposlitvene portale, si lahko ogledate številko od 35 tisoč in več. Še en plus je sposobnost delati v učnem procesu in zaslužiti dostojen denar kot študent.

Temeljne računalniške znanosti in informacijske tehnologije: Alumni Reviews

Za določitev končne odločitve o sprejemu je najbolje prebrati ocene prejšnjih študentov. Replike, predstavljene na internetu, so vsebinsko raznolike, vendar se strinjajo o eni stvari - na tej posebnosti je res težko študirati. Po prejemu morate biti pripravljeni na ogromno število digitalnih vrednosti, z njimi morate biti sposobni ravnati. Če prijavitelj nima hrepenenja po natančnih vedah, je bolje izbrati drugo smer študija. Med prednostmi lahko ločimo naslednje: celoten postopek pridobivanja znanja je res zasvojen. Želim si lahko vedno več. A razvoj prihodnje stroke zagotavlja naknadno povpraševanje na trgu dela. Poleg tega konkurentov res dobrega strokovnjaka ni toliko, saj je veliko število kandidatov odpravilo zapletenost dela in obvladovanje potrebnih znanj.