karierno upravljanje

Car Inšpektor: Opis delovnega mesta

Kazalo:

Car Inšpektor: Opis delovnega mesta

Video: Calling All Cars: The Blood-Stained Coin / The Phantom Radio / Rhythm of the Wheels 2024, Maj

Video: Calling All Cars: The Blood-Stained Coin / The Phantom Radio / Rhythm of the Wheels 2024, Maj
Anonim

V železniškem sektorju je veliko poklicev. Nekateri od njih so dobro znani, na primer strojevodja, dirigent ali poveljnik vlaka. Obstajajo pa tudi malo znane, a nič manj pomembne posebnosti. Med njimi izstopa inšpektor vagonov, ki je pomemben člen v varnostni verigi na železnici.

Bistvo poklica

Neposredne naloge zaposlenega vključujejo tehnični pregled vagonov pred pošiljanjem vlaka na pot. Številni so videli ljudi, ki hodijo po tirih in tapkajo vlak. S posebnim orodjem inšpektor analizira zvok delov. Tako lahko najdete napako in jo odpravite pravočasno.

Med glavne naloge, ki jih opravlja inšpektor avtomobilov, dodelite:

  • iskanje in odpravljanje težav vagonov;
  • popravilo voznih in zavornih sistemov.

Glede na pomembnost zdravja celotnega osebja lahko sklepamo, da je stroka potrebna, delo pa odgovorno.

Dolžnost

Vsak poklic vključuje opis delovnega mesta, v katerem so natančno določene odgovornosti, ki jih je treba opravljati. Navodilo inšpektorja-serviserja avtomobilov ima naslednji seznam:

  1. Vsebina orodja, s katerim se ugotovijo težave, njegovo preverjanje in priprava na delovanje.
  2. Pregled vlaka zaradi okvare in pripravljenosti za naslednjo pot.
  3. Popravilo vozišča vozička, njegovega zavornega sistema, kardanskega pogona, hladilne enote, električne opreme in ogrevanja brez odpenjanja vozička.
  4. Zagotavljanje varnosti voznega parka med popravilom.
  5. Vzdrževanje tehnične dokumentacije, poročil o okvari in odpravljanju napak.
  6. Poročilo o tehnični uporabnosti in razpoložljivosti voznega parka.

Bistvo dela, ki ga opravi inšpektor avtomobilov, je prepoznati in odpraviti morebitne okvare, ki vplivajo na varno gibanje vlaka.

Zahteve za prosilce

Navadnemu laiku se morda zdi, da je avtomobil preprosta naprava, sestavljena iz koles in karoserije. Vendar to ne drži. V resnici je vozni park večstopenjski tehnični mehanizem, ki ga je treba vzdrževati v tehničnem stanju.

Zato so številne zahteve predstavljene tistim, ki se želijo naučiti mojstrstva in se zaposliti. Morate biti previdni, da pravočasno opazite okvaro. Poleg tega morate biti previdni in odgovorni.

Inšpektor-serviser avtomobilov preživi veliko časa na ulici in se ukvarja s kovinskimi deli. Zato mora biti kandidat fizično močan in imeti odlično zdravje.

Poklic vključuje prepoznavanje razčlenitev delov glede na njihov zvok. Posledično se postavljajo vse večje zahteve glede posluha in vizije prosilcev. Pri obveznih zdravstvenih pregledih je ključnega pomena zaključek zdravnika - ENT in oftalmologa.

Kako postati avtomobilski inšpektor

Zaposlitev je možna po posebnem usposabljanju. Inšpektor vagonov ima lahko srednjo ali osnovno poklicno izobrazbo.

Študenti med usposabljanjem spoznajo naprave in tehnične značilnosti vagonov, tako tovornih kot namenjenih prevozu potnikov.

Program usposabljanja vključuje preučevanje različnih metod in pravil za popravilo vagonov, pogojev za odpravljanje napak in tehničnih standardov. Poleg tega je za inšpektorja pomembno, da med popravilnimi deli zaščiti vozni park in ohrani varnost.

Napake pri delovanju opreme se odpravijo brez metode sprostitve. Zato program usposabljanja vključuje preučevanje vrst tovora in pravil za njegovo interakcijo med vzdrževanjem in odpravljanjem napak.

Kje dobiti poklic

Poklice poučujejo v srednješolskih izobraževalnih ustanovah. Na primer Moskovska šola za železniški promet ali Visoka šola za železniški promet, ki se nahaja tudi v Moskvi.

Če vlagatelj že ima kakršno koli tehnično stroko, lahko opravi dodatne tečaje, ki so dogovorjeni z Rostekhnadzorjem.

Tečaji prispevajo k hitremu obvladovanju specialnosti in so zaradi večjega povpraševanja in pogostih ponudb prostih prostih mest veliko povpraševanje.

Program je v celoti zasnovan na netehnični dokumentaciji, ki ureja delo inšpektorja, pri čemer so pomembni naslednji:

  • navodilo inšpektorja avtomobilov;
  • navodila za varnostne standarde med delovanjem;
  • varnostna pravila in standardi, sprejeti med prevozom blaga;
  • navodila, ki opisujejo delovne standarde in varstvo dela;
  • pravila, ki urejajo delo v elektrarnah.

Po opravljenih izpitih je mogoče začeti z delom, postopno povečevati uvrstitev.

Privlačnost poklica

Car inšpektor je precej zanimiv poklic, ki ima svoje očitne prednosti in nekaj pomanjkljivosti. Nekatere pritegne priročen urnik. Delavci delajo dan, noč in nato dva prosta dneva. Zato po želji obstaja možnost dela s krajšim delovnim časom.

Za mnoge so pomembne spodobne plače in privilegiji, ki jih imajo Ruske železnice. Denarni dodatek se odvisno od kategorije in regije giblje od 20.000 do 35.000, kar je ob gospodarski nestabilnosti dobra spodbuda. Tukaj je vredno dodati vse vrste bonusov in izplačil.

Delo seveda ne vključuje uporabe bele majice in zahteva fizični napor. Toda po mnenju starodobnikov to sploh ni težko, če temeljito razumete pretanke in tehnične lastnosti avtomobilov. Pomembno je poznati varnostne standarde za preprečevanje težav in njihovo prepoznavanje.

Inšpektor vagonov lahko vedno prepozna po značilnem instrumentu v svojih rokah, imenovanem kladivo, voki-toki in torba, kjer so predloge. Še več, nujno je oblečen v svetlo oranžno uniformo za prepoznavo na cesti.

Številne pritegne romanca, povezana z železnico, in prijazna ekipa podobno mislečih naredi delo inšpektorja avtomobilov privlačno za fizično zdrave ljudi, ki želijo svoj delovni dan posvetiti zagotavljanju varnosti na železnici.