zaposlovanje

Delo kot varilec se vedno spoštuje.

Kazalo:

Delo kot varilec se vedno spoštuje.

Video: ZOOM srečanje s sekretarjem ZDGNS 2024, Maj

Video: ZOOM srečanje s sekretarjem ZDGNS 2024, Maj
Anonim

Vsak bolj ali manj razvit človek razume, kako pomemben je poklic varilca. Konec koncev je varjenje (ohlapna povezava kovinskih ali plastičnih delov) osnova večine strojev, mehanizmov, gradbenih konstrukcij, naprav in drugih stvari, brez katerih normalno življenje ni mogoče.

Zato je bilo delo varilca vedno in ostaja eno najprestižnejših. Kaj to pomeni?

  • Varilci zelo dobro zaslužijo.
  • Človek s takim poklicem nikoli ne bo ostal brez dela: ne v miru, ne v krizi niti v vojni.
  • Izkušeni varilec ima določeno zalogo znanja, ki mu omogoča hitro delo z različnimi materiali.

Kako postati varilec?

Delo kot varilec pomeni posebno izobrazbo. Običajno ga lahko dobite na strokovnih licejih ali na univerzah. Na univerzah je znanje varilca mogoče obvladati z vadbo v nekaterih podjetjih. Če želite vstopiti v takšen kolidž ali univerzo, morate dobro poznati kemijo in fiziko: ti temeljijo na delu varilca. Morate kombinirati različne materiale. Včasih mediji oglašujejo, da je potreben varilec brez delovnih izkušenj. Po eni strani to pomeni, da je podjetje pripravljeno sprejeti mladega specialista, ki je pravkar zaključil usposabljanje. Vendar pa obstaja še ena plat. Delo kot varilec se včasih zagotavlja osebam, ki nimajo le izkušenj, ampak tudi izobrazbo. Je dober?

Po eni strani bodoči varilec začne takoj pridobivati ​​poklicna znanja in zaslužiti. Dober mentor lahko začetnika hitro nauči osnov poklica. A da bi delo varilca lahko pripeljalo do vrhunca strokovne spretnosti (in posledično do pomembnega zaslužka), sama praksa ni dovolj. Ker je varjenje lahko plinsko in električno, atomsko-vodikova in elektro-žlindra. Vsak od njih zahteva znanje materialov, kemijskih in fizikalnih reakcij, posamezne veščine. In elektronsko varjenje na splošno zahteva dobro poznavanje fizike. Poleg tega se delo varilcev v gradbeništvu zelo razlikuje od dela, na primer pri popravilih ladij. Vsa posebna znanja, potrebna za širokega strokovnjaka, je mogoče dobiti le na izobraževalni ustanovi.

Delo kot varilec: značilnosti

Glavne zahteve za poklic so odlično zdravje in potrpežljivost. Welder - trdo delo. Dolgo časa morajo biti strokovnjaki v neprijetnih pozah, na mrazu ali vročini. Za izvajanje nekaterih vrst del (na primer varjenje stropnih šivov) je potrebna posebna spretnost in prilagodljivost. Specialist lahko izvaja monotone operacije ves dan in je včasih popolnoma sam: za to sta potrebna potrpljenje in pozornost. Poleg tega je ta dejavnost škodljiva za oči. Danes izmensko delo postaja vse bolj priljubljeno. Kadrovske agencije običajno sodelujejo pri zaposlovanju izmenskih delavcev. Kakšna je korist od takega dela? Prvič, za to plačajo več. Drugič, po tem, ko je delal v izmeni (od dveh tednov do meseca, odvisno od podjetja), lahko delavec istočasno počiva doma. Številni ljudje za to obdobje najdejo še en poklic, ki jim omogoča, da zaslužijo še več.