karierno upravljanje

Poklicna medicinska sestra: Potrdilo o usposobljenosti

Kazalo:

Poklicna medicinska sestra: Potrdilo o usposobljenosti

Video: Informativni dan 2021, Zdravstvena nega 2024, Maj

Video: Informativni dan 2021, Zdravstvena nega 2024, Maj
Anonim

Potrdilo medicinske sestre se izda osebam z ustrezno izobrazbo, določenimi organizacijami medicinske smeri. Pri nas ta dokument velja pet let.

Certifikat medicinske sestre

V Rusiji že vrsto let ni bilo jasnega besedila, kateri dokument mora medicinska sestra prejeti za sprejem v službo. Potrdilo je trenutno glavni dokument, ki potrjuje usposobljenost medicinske sestre. Obstajajo določene zahteve, katerih izpolnjevanje je predpogoj za izdajo in razširitev tega dokumenta.

Za pridobitev spričevala medicinske sestre morate imeti dokumente, ki služijo kot potrditev stopnje medicinske izobrazbe, pa tudi razpoložljivosti potrebnih kvalifikacij.

Potrdilo lahko dobijo le ljudje, ki imajo potrdilo o opravljeni izobrazbi iz poklica in potrdilo o opravljenem certifikacijskem izpitu.

Postopek prejema

Prvo, kar morate storiti, da pridobite ta dokument, je, da vodji zdravstvene ustanove vložite prošnjo in zaprosite za dovoljenje za tečaje izpopolnjevanja. Tečaji se oblikujejo z namenom izboljšanja znanj, znanj in veščin ljudi, ki delujejo na področju medicine.

Pridobitev certifikata medicinske sestre je možna le s tečajem usposabljanja, ki lahko traja od enega meseca do šest mesecev. Po končanem tečaju morate opraviti izpit, na podlagi katerega lahko pridobite dokument.

Izpit za spričevalo

Izpit lahko opravite le, če imate končano medicinsko izobrazbo. Če obstajajo dokumenti, ki služijo kot dokaz tega dejstva, je za izpit določen določen dan. Ustanovi se posebna komisija, sestavljena iz strokovnjakov, ki delujejo na področju medicine in zdravstva.

Člane komisije izbere vodja zavoda, ki je njen predsednik. Določa tudi datum in uro izpita. Poleg tega je odgovorna predsednica, da medicinski sestri zagotovi vse potrebne informacije najpozneje en mesec pred datumom zapadlosti za izpit.

Medicinska sestra mora za sprejem na izpit predložiti določene dokumente. Potrdilo se lahko izda samo z naslednjimi dokumenti:

  • Vloge, ki jih certifikacijska komisija predloži v pregled.
  • Diploma medicinske izobrazbe.
  • Dokumenti o naprednem usposabljanju.
  • Informacije o potrdilih, prejetih prej.

Po predložitvi in ​​pregledu potrebnih dokumentov komisija odloči, ali lahko določen specialist prejme to potrdilo ali ne. Svojo razsodbo mora objaviti v določenem času pred rokom za izpit. Če bodo priloženi izvodi vsebovali napačne podatke ali ne bodo izročeni vsi potrebni dokumenti, je komisija upravičena, da jih ne upošteva. Ko ostanejo vse formalnosti, se medicinska sestra lahko začne pripravljati na izpit.

Izpit je sestavljen iz treh stopenj: preizkus, preizkus praktičnega znanja in intervju. Ne da ocene, medicinska sestra bo prejela potrdilo ali ne, odločajo člani komisije. Za odločitev nimajo več kot treh dni. Potrdilo se izda v določenem času po izpitu.

Potrdilo medicinske sestre (Moskva)

Če želite delati kot medicinska sestra v Moskvi, morate imeti potrdilo. Brez posebne izobrazbe po poklicu je nemogoče pridobiti. Medicinska sestra ima diplomo v roki pravico zaprositi za potrdilo.

Postopek potrjevanja kvalifikacije vključuje: prejem napotnice od zdravstvene ustanove, plačilo, opravljeno usposabljanje in opravljanje izpita.

Pomen dokumenta

Za tiste, ki so svoje življenje povezali z medicino in izbrali poklic, kot je medicinska sestra, je potrebno potrdilo. Njegova prisotnost kaže na to, da ima zaposleni ustrezno raven praktičnega in teoretičnega znanja in veščin, kar mu daje pravico do poklicnih dejavnosti na področju medicine.

Medicinska sestra, ki je prejela potrdilo, ki je pravna potrditev njene kvalifikacije, lahko brez težav najde službo v kateri koli zdravstveni ustanovi.

Izbira tega poklica je drzen korak, ki ljudem pomaga premagati svoj strah in strahove. Namen medicinske sestre ne moremo obravnavati kot sekundarnega, njenemu pogumu lahko samo zavidamo. Ljudje s šibkim značajem pogosto ne izberejo te posebnosti, ker spada v kategorijo usmiljenih in povpraševanih.

Certifikat medicinske sestre, ki velja za poklic, služi kot dokaz primernosti specialista za delo.