karierno upravljanje

Aviator je prestižen in težaven

Kazalo:

Aviator je prestižen in težaven
Anonim

Poklici so različni. Kdo od fantov v otroštvu ni sanjal, da bi postal pilot ali astronavt? Kakšen poklic je to - letalnik? Katere odgovornosti ima pilot? In kakšne lastnosti mora imeti bodoči kandidat? Naučite se iz tega članka.

Kakšen poklic?

Aviator je specialist, ki upravlja, vozi in servisira letala različnih vrst in razredov. Sem sodijo piloti, piloti, astronavti. V skladu s področjem dejavnosti je poklic letalca lahko civilni, vojaški ali ljubiteljski.

Ta poklic velja za enega najbolj plačanih. Aviator je vedno prestižen in odgovoren. Seveda je zdaj delo poenostavljeno z razvojem napredka, avtomatizacijo sistema. Toda prej je bilo to delo, ki je zahtevalo ogromno koncentracije pozornosti.

Študij traja približno 5 let. Vendar pa je po tem, ko je treba vaditi lete v različnih letalskih prevoznikih.

Mimogrede, poklic letalca velja za moškega spola, saj so ženske običajno manj stabilne. Poleg tega potniki človeku bolj zaupajo kot nadzorujejo letalo. Vendar pa obstajajo med piloti in ženskami.

Dolžnosti

Aviator je težaven poklic, hkrati mora izvajati številne operacije:

  • nadzor posadke;
  • izvajanje navodil kontrolorja zračnega prometa;
  • spremljanje odčitkov instrumentov;
  • dosledno upoštevanje poti in časa;
  • sprejemanje odločitev o vzletu in pristajanju ter odgovornost v primeru izrednih razmer.

Kljub zahtevi po strogem upoštevanju navodil, bi moral biti letalnik kot vozilo celota, začuti, ker je zelo pomembno. Navsezadnje nikoli ne veš, kakšna situacija se lahko zgodi na nebu.

Ali lahko letalski prevoznik upravlja helikopter z letalom, zato mora glede na svojo specializacijo imeti predstavo o prevozu, njegovi strukturi in spremljati njegovo stanje.

Kakovost kandidata

Če želite postati pilot, morate imeti precej obsežen seznam lastnosti.

Najprej gre za nevro-čustveno stabilnost. Prav tako mora biti odgovoren bodoči letalnik, sposoben je hitro sprejemati odločitve in najti izhod iz težkih situacij. Poleg tega sta pomembna visoka raven inteligence in pomanjkanje strahu pred višino.

Pilot mora imeti dobro zdravje, stabilen vestibularni aparat in dober vid, saj hrup, vibracije, nizek tlak in pomanjkanje kisika v pilotski kabini negativno vplivajo na telo.

Aviator je zelo pomemben poklic, za katerega niso primerni vsi. Toda ko postane on, človek dobi nepozabno izkušnjo in čustva.