povzetek

Kako izpolniti prijavnico in pridobiti želeno mesto?

Kazalo:

Kako izpolniti prijavnico in pridobiti želeno mesto?

Video: KAKO PRITI NA GTA RP SERVER! 2024, Maj

Video: KAKO PRITI NA GTA RP SERVER! 2024, Maj
Anonim

Najti službo ni vedno enostavno, vendar je veliko težje poiskati intervju in zanimati potencialnega delodajalca. Za poenostavitev izbire osebja veliko podjetij vsem prosilcem ponuja izpolnitev standardnega obrazca. Zakaj ga potrebujete, če že imate življenjepis? Kako izpolniti vprašalnik za delo in zagotoviti, da ste povabljeni na razgovor?

Je profil res strašljiv?

Mnogi prosilci, ko so videli seznam vprašanj o predlogah, čutijo resno konkurenco in pogosto že na tej stopnji nočejo zaprositi za delo v tej organizaciji. In to je velika napaka, vprašalnik se uporablja zgolj kot orodje za pregledovanje nizkokvalificiranih zaposlenih. Če boste morali pustiti splošne podatke o sebi, to še ne pomeni, da bodo poleg vas poleg istega dokumenta izpolnili še desetine drugih strokovnjakov. Nikoli ne zavrnite tega postopka, čas ste porabili za obisk v pisarni ali za dopisovanje s predstavniki podjetja, zato zaključite zadevo. Namesto da bi ugotovili, kako izpolniti obrazec za zaposlitev, nekateri raje pošljejo življenjepis. To je tudi napačna politika, vsaka organizacija ima svoja pravila in če nameravate v njej delovati, se jih morate držati. Če menite, da je poleg vprašalnika pomemben življenjepis, ga preprosto pripnite na vprašalnik ali pošljite dva dokumenta skupaj po elektronski pošti.

Kako izpolniti obrazec za zaposlitev: splošne določbe

Če dokument izpolnite ročno, jasno napišite, lahko celo tiskate s tiskanimi črkami. Poskusite tudi upoštevati pravila ruskega jezika in ne delajte popravkov in napak. V času izpolnjevanja se osredotočite na vprašalnik. Zaželeno je odgovoriti resnico in samo resnico. Nekatera podjetja posebej predlagajo, da prosilci izpolnijo vprašalnik, v katerem so povezana nekatera vprašanja. To je neke vrste test za poštenost in zanesljivost informacij. Če imate kakršna koli vprašanja, jih ne odlašajte in jih pojasnite s strokovnjakom, ki je seznam izdal. Še bolje bo, če boste dobili primer izpolnjene prijavnice za delo. Doma si naredite varalico - zapišite svojo prejšnjo delovno življenjepis z datumi odpuščanja in zaposlitvijo do dneva, ne pozabite na stike višjih uradnikov iz prejšnjih krajev.

Posebni triki za izpolnjevanje obrazcev za delo

Mnogi delodajalci radi iskalce zaposlitve zmedejo z osebnimi vprašanji. Hobiji, višina in teža, močne osebnostne lastnosti - vse to lahko vključuje prošnjo za zaposlitev. Na takšnih mestih je lahko napolnjen vzorec. Kaj napisati? Najpomembneje je, da vrstic nikoli ne puščajte praznih in ne postavljajte črtic. Ampak močno pretirati njihove zasluge ni vredno. Če nimate hobija, napišite o svojih prejšnjih hobijih. Enako velja za osebne lastnosti, lahko govorite o svoji točnosti ali odgovornosti. Kako izpolniti obrazec za zaposlitev, če od vas zahteva, da poveste o svojih negativnih vidikih? Prav tako je bolje, da se ne lažete, vendar potencialnega delodajalca ni vredno preveč prestrašiti. Napišite 1-2 in ne preveč resno. Na intervju se je bolje pripraviti vnaprej. Premislite odgovore na vsa možna vprašanja, razmislite, kaj bi osebno vprašali, če bi se zaposlili.