povzetek

Kako napisati življenjepis. Primer nadaljevanja računovodskih izkazov

Kazalo:

Kako napisati življenjepis. Primer nadaljevanja računovodskih izkazov

Video: 101 odlični odgovori na najtežja vprašanja na razgovoru 2024, Maj

Video: 101 odlični odgovori na najtežja vprašanja na razgovoru 2024, Maj
Anonim

Mnogi ljudje menijo, da je treba pisanje znova nadaljevati, če ostanete brez službe. Toda večina kadrovskih direktorjev je prepričana, da bi moral imeti vsak strokovnjak vsaj en pravilno napisan dokument, ki vsebuje podatke o vas kot zaposlenem. Še bolje, če jih je več.

Tržne razmere

Letos je trg dela spet postal trg delodajalcev. Z drugimi besedami, na trgu je veliko več iskalcev zaposlitve kot prostih delovnih mest. To še posebej velja za prosta delovna mesta na področju ekonomije in financ. Proizvodnja v državi upada, veliko podjetnikov zmanjšuje poslovanje.

Ni presenetljivo, da zaposleni v številnih podjetjih raje kompetentno sestavljajo življenjepis. Na primer, računovodja bo zaposlen le, če bo delodajalec, tudi v fazi obravnave kandidature, lahko prepričan, da bo v svoji osebi pridobil kompetentnega in odgovornega zaposlenega.

Glavna priporočila za sestavljanje takega dokumenta in primer življenjepisa računovodje najdete v specializirani literaturi in revijah o zaposlovanju. Če natančno preberete navedena priporočila, običajno pri pripravi tega dokumenta ne bo težav.

Značilnosti kompilacije

Splošna struktura dokumenta bo postala jasna, če natančno preučite primer življenjepisa računovodje s kratkimi delovnimi izkušnjami. Pred vami je vzorec:

Sergejeva Alena Ivanovna

Datum rojstva: 1. 1. 1990

Kontaktni telefon: (495) 222-22-22.

Namen: naziv delovnega mesta "Vodilni računovodja".

Izobraževanje:

2007-2012 - KubSU.

Fakulteta: Ekonomija in management.

2013 - Javni vzgojno-izobraževalni obrat "Scrabble".

Specializirani tečaj: 1C 8.2.

Izkušnje:

2012 - danes - LLC "Baby" (trgovina na debelo z igračami).

Položaj: računovodja.

Odgovornosti: obračunavanje naselij z izvajalci, priprava usklajevalnih aktov.

Strokovna znanja:

  • Priprava gotovinskih dokumentov.
  • Vodenje knjige gotovine.
  • Sestavljanje plačilnih dokumentov.
  • Delo z gotovino.

Izkušeni uporabnik osebnih računalnikov: MS Office, 1C 8.2, svetovalec Plus.

To je obvezen podatek, če vsaj enega od njih ne bo, se življenjepis ne bo upošteval. Poleg tega lahko določite zakonski stan, registracijo, osebne lastnosti. Nekateri kadrovski direktorji imajo negativen odnos do dokumenta, ki ne kaže na želeno višino plače.

Koristni nasveti

Povejte samo resnico o sebi, saj je večino podatkov, ki jih posredujete, enostavno preveriti. Navedete lahko primer: življenjepis računovodje vsebuje informacije, da prosilec zna angleško govoriti na pogovorni ravni. V tem primeru bodite pozorni, da bo anketar lahko nenadoma prešel na angleščino, da bi preveril vaše znanje.

Podoben dokument lahko sestavite tako, da izpolnite standardni obrazec iz revije za uslužbence osebja ali pa uporabite zgornji primer. Povzetek računovodje mora biti jasen, jedrnat in ne vsebuje nepotrebnih informacij - to je osnovno pravilo za njegovo pripravo. Ker boste več ur pripravili kompetenten dokument, boste jutri prejeli povabilo na razgovor potencialnih delodajalcev.

V prihodnosti poskusite utemeljiti podatke iz povzetka. Primer računovodje, ki svoje naloge opravlja v dobri veri, je lahko nalezljiv: tudi drugi zaposleni bodo začeli bolje delovati in podjetje bo postalo bolj uspešno. Potem boste imeli resnične možnosti za zvišanje plače.