zaposlovanje

Najboljše novačenje življenjskih hekerjev na družbenih omrežjih in iskalnikih

Kazalo:

Najboljše novačenje življenjskih hekerjev na družbenih omrežjih in iskalnikih
Anonim

Družbena omrežja v sodobnem svetu uporabljajo v različne namene: nekdo z njihovo pomočjo komunicira s številnimi prijatelji na različnih celinah, drugi zaslužijo denar. Danes bomo govorili o tem, kako zaposliti osebje s pomočjo družbenih omrežij.

Standardni načini zaposlovanja osebja - objavljanje oglasov za zaposlitev v različnih skupinah in skupnostih z uporabo osebnih sporočil s ponudbami za zaposlitev ali razgovori za delo - so znani vsem, zato teh podatkov ne bomo upoštevali. Danes vam bomo predstavili življenjske kraje za iskanje osebja, ki jih daleč ne vedo vsi, ki pa lahko bistveno olajšajo življenje zaposlovalca, ki želi hitro zapreti prosto delovno mesto. Osnovo bo prevzelo družabno omrežje Facebook.

Lifehack 1. Bodite prepričani, da uporabite iskanje po Facebooku

To je funkcija za iskanje pravih informacij znotraj Facebooka. Če ga želite uporabljati, se morate s socialnim omrežjem "pogovarjati" v angleščini, zato morate v nastavitvah preklopiti jezik.

To je funkcija za iskanje pravih informacij znotraj Facebooka. Če ga želite uporabljati, se morate s socialnim omrežjem "pogovarjati" v angleščini, zato morate v nastavitvah preklopiti jezik.

Po tem lahko v iskalni vrstici določite naslednje vrste poizvedb:

- ljudje, ki delajo v * podjetju * - tako boste našli ljudi, ki delajo v določenem podjetju;

- ljudje, ki delajo v * podjetju * in hodijo v * šolo - ta poizvedba je namenjena iskanju ljudi, ki delajo v določenem podjetju in končajo določeno šolo;

- prijatelji ljudi, ki delajo v * podjetju * - to so prijatelji ljudi, ki delajo v določenem podjetju.

Itd. Lahko postavite absolutno vse zahteve - iskanje po kraju prebivališča, po univerzi, po posebnosti, po delovnih izkušnjah, po krajih, ki so jih kdaj obiskali vaši potencialni zaposleni.

Life hack 2. Ne izgubljajte časa za ustvarjanje posebne "delovne" strani

Nekateri zaposlovalci raje ne mešajo osebnega življenja in delovnih trenutkov, zato predvsem za stike o delovnih vprašanjih ustvarijo drugo stran v družbenem omrežju, s katero komunicirajo samo s prosilci. Vendar le malokdo ve, da ima Facebook funkcijo razdelitve stikov na skupine. To pomeni, da lahko vse stike razdelite na "osebne" in "delavce", na primer, da bodo vse vaše objave o prostih delovnih mestih vidne samo "delovni skupini", osebne fotografije pa - samo družini in prijateljem.

Za poznejše ciljanje vaših objav, na primer prosta delovna mesta, v nastavitvah objav uporabite možnost »Na voljo vsem«.

Mimogrede, takšna funkcija je prisotna tudi v nekaterih drugih družbenih omrežjih (na primer VKontakte).

Lifehack 3. Uporabite logično iskanje

Če je treba zapreti težko delovno mesto s strani kvalificiranega zaposlenega z določenimi delovnimi izkušnjami, se kadrovski vodja pogosto srečuje s pomanjkanjem primernih življenjepisov na spletnih mestih za iskanje zaposlitve. Še manj kandidatov se odzove na delovna mesta. To še posebej velja za IT strokovnjake. Če želite rešiti zapiranje takšnih prostih mest, lahko uporabite logično orodje za iskanje.

To je način za nastavitev poizvedb v iskalnikih (google, yandex itd.) Ali na prostranstvih določenih spletnih mest (vključno s FB). Omogoča uporabo posebnih znakov ali besed, navedenih v iskalni poizvedbi, za iskanje informacij o določenih besedah ​​ali stavkih. Z logičnim iskanjem lahko iz rezultatov iskanja izključite tudi besede in besedne zveze. To pomeni, da to orodje daje najemniku možnost, da poda čim natančnejšo zahtevo in dobi najustreznejši izbor kandidatov za razpoložljivo prosto delovno mesto.

V spodnji tabeli smo zbrali najbolj priljubljene posebne znake in besede, logično iskanje, ki jih lahko uporabimo v iskalnikih google in yandex. Za nekatere funkcije se v obeh iskalnikih uporabljajo enaki simboli, obstajajo pa tudi tisti, ki jih nastavite z različnimi besedami in simboli.

Poglejmo, kako deluje, na primer s pomočjo iskalnika google. Recimo, da morate poiskati strokovnjake za testiranje in razvoj, ki imajo Java. Če želite to narediti, v iskalno vrstico napišite (ALI razvijalec testerja) IN Java. Tako bomo iskalniku razumeli, da potrebujemo oba specialista in vsak od njih mora poznati Javo. Če bi moral ta programski jezik znati le preizkuševalec, mora biti zahteva napisana na naslednji način: ALI razvijalec (IN Java tester).

Če želite iz rezultatov iskanja odstraniti vsa nepotrebna spletna mesta (na primer povezave na tečaje java-programerja), lahko to omejitev poizvedbi dodate na naslednji način: -curses.

Če želite v poizvedbi iskati samo eno spletno mesto (na primer Facebook), morate besedno zvezo dodati z vrednostnim mestom: facebook.com. Glede na naše dodatke in omejitve bo končna poizvedba videti takole: (ALI preizkuševalec razvijalcev) IN spletna stran Java: facebook.com.

Lifehack 4. Dodajte kot prijatelja, vendar se ne vsiljujte

Če ste na vašo željo našli prave strokovnjake, ki delajo v določenem podjetju, jih ne smete takoj poklicati na delo, ki opisujejo vse čare vaše organizacije. Če je oseba zadovoljna s svojim trenutnim delovnim mestom, potem vas bo najverjetneje takoj odstranila od svojih prijateljev, ne da bi na to ničesar odgovorila. In to je razumljivo - zdaj mu predlog ni zanimiv. Strokovnim zaposlovalcem svetuje, da potencialnega kandidata preprosto dodajo kot prijatelja in mu povedo najmanj informacij. Lahko na primer napišete, da v določenem podjetju delate na področju izbire osebja in da, ko vaš novi prijatelj potrebuje delo, se lahko obrne na vas. In to je vse. Brez obljub velike plače, opisa pogojev - ničesar ni treba navesti. Ko takšni podatki postanejo pomembni za osebo, se obrne na vas. Nekdo bo to storil danes, nekdo čez nekaj mesecev in nekdo vas nikoli ne bo potreboval. To je tako imenovani "zaostanek za prihodnostjo", ki vam bo nenehno prinesel priliv novih kandidatov (seveda, če boste redno širili svoj krog prijateljev). In še nekaj: če vas je kandidat zdaj zavrnil, ne hitite, da ga boste odstranili od svojih prijateljev, morda se bodo čez nekaj časa njegove okoliščine spremenile in on bo nadaljeval komunikacijo o vaših prostih mestih.

Za konec še en majhen nasvet: skrbniki družbenih omrežij spremljajo sumljive strani in jih včasih blokirajo, dodajanje večjega števila ljudi prijateljem pa bo takoj povzročilo sum. Zato priporočamo, da dodate največ 15-20 ljudi, sicer vas budni skrbniki lahko preprosto prepovejo. Srečno iskanje!

Kadrovska agencija HR-PROFI izvaja kadrovanje osebja po vsej Rusiji in državah CIS. Družbena omrežja profesionalno uporabljamo za iskanje osebja, zato če imate zapletena prosta mesta, pokličite in nam pišite.

LLC HH Ar Profi

St. Petersburg, Bolšoj prospekt, Petrograd Side 76-78, pisarna 31

+7 (812) 458 04 01

hr-profi.ru

Ste ugotovili kršitev? Poročajte o vsebini