karierno upravljanje

Medijski kupec - kdo je to? Poklicne značilnosti

Kazalo:

Medijski kupec - kdo je to? Poklicne značilnosti

Video: Videovodnik: Uporaba programa Kam in kako 2024, Maj

Video: Videovodnik: Uporaba programa Kam in kako 2024, Maj
Anonim

Uspešne oglaševalske kampanje bi morale ciljati na določeno skupino ljudi, da bi podjetju pomagali učinkovito prodati svoj izdelek ali storitev. Podjetja potrebujejo osebo, ki izvaja raziskave na področju medijev, bodisi tiska, radia, televizije ali interneta, in razume, kako najbolje priti do potrošnikov teh medijev. Zato najamejo kupca medijev za promocijo raziskovalnih in poslovnih vidikov oglaševanja. Ti posredniki pomagajo pri izvedbi oglaševalskih kampanj.

Poklic Opis Medijski kupec

Oglaševalske in marketinške aktivnosti so večinoma odvisne od razpoložljivosti primernih platform, s katerimi lahko dosežete želeno ciljno publiko. Tiskanje, radio, televizija, film in internet so ključne medijske platforme, na katerih se oglašujejo in prodajajo blago in storitve. Te vrste medijev so osnova za delo medijskega kupca, ki dobesedno prevedeno v ruščino zveni kot "kupec medija". Takšni strokovnjaki pridobijo oglasni prostor v medijih. Prav tako spremljajo medije, ocenjujejo učinkovitost določenih platform in medijskih kanalov ter nato sprejemajo pomembne odločitve o tem, kje bo oglaševalska akcija najbolje delovala, dosegli večino ciljne publike in pritegnili nove kupce izdelka ali storitve.

Kupci medijev običajno sodelujejo z medijskimi načrtovalci pri izvajanju medijskih oglaševalskih strategij za svoje stranke. Kupci medijev izvajajo obsežne raziskave in demografske ciljne kampanje. Nato sodelujejo z načrtovalci medijev, da razvijejo strategije nakupa medijev, ki bodo dosegle želeno raven poročanja.

Da bi bili na tekočem, morajo kupci medijev spremljati ključne kazalnike uspešnosti oglaševalskih kampanj. Na primer, lahko ocenijo podatke, povezane z distribucijo nekaterih medijskih kanalov. Poleg tega lahko uporabljajo orodja za spletno analitiko za spremljanje spletnih kampanj.

Njihova naloga je vzpostaviti odnose z medijskimi prodajnimi agencijami in potencialnimi kupci. Analizirajo uspešnost nekaterih oglaševalskih akcij in se dogovarjajo z agencijami za prodajo oglaševalskih prostorov za pomembne prilagoditve in spremembe.

Kupci medijev bi morali biti tudi finančno pametni, saj jim bodo zaupali proračun, ki bi ga morali pametno porabiti. Udeležijo se sestankov s strankami, vodijo predstavitve in poročajo o rezultatih razvitih kampanj.

Plača

Večina kupcev medijev dela za integrirane medijske agencije. Nekatera velika podjetja ali organizacije s svojimi oddelki za oglaševanje in trženje pa jih tudi želijo najeti za svojo ekipo.

Za začetnike na področju nakupa medijev, ki začnejo s prvo zaposlitvijo, se višina plač giblje od 30.000 do 55.000 rubljev na mesec. Izkušeni predstavniki stroke lahko zaslužijo od 100.000 do 200.000 rubljev na mesec.

Delovni čas

Kupci medijev običajno delajo v pisarni, saj lahko pomemben del svojih odgovornosti realiziramo s telefonsko in spletno komunikacijo. Občasno boste morda morali obiskati večje stranke in medijske agencije.

Delovni čas je prav tako precej običajen, z izjemo obdobja začetka akcije, ko je mogoče delati pozno v roku. Poleg tega je pomemben del dela medijskega kupca povezan z vzpostavljanjem stikov s strankami, poslovnimi partnerji in drugimi strokovnjaki v industriji po običajnem delovnem dnevu.

Zahtevane so kvalifikacije

Pri tem so prednostne diplome, diplome ali druge poklicne kvalifikacije, povezane z mediji ali poslovnimi disciplinami, čeprav se lahko kandidati z drugih področij prijavijo tudi na prosta delovna mesta za medijske kupce.

Stopnja ali poklicna kvalifikacija nista tako pomembni. Če ima prosilec analitične, organizacijske in komunikacijske sposobnosti, mu zagotovo lahko uspe v tej smeri.