karierno upravljanje

Kako postati vodja: postopki usposabljanja in prosta delovna mesta

Kazalo:

Kako postati vodja: postopki usposabljanja in prosta delovna mesta

Video: Novice med vodami, 14. januar 2021 2024, Maj

Video: Novice med vodami, 14. januar 2021 2024, Maj
Anonim

Ali sanjate o delu na nebu, vendar nimate posebne pilotske izobrazbe? Lahko dobite upravitelja. Ali menite, da je to ženski poklic? Nič takega. Moški so sprejeti v upraviteljice veliko lažje kot dekleta. Zakaj? Ker moški lahko razmišljajo trezno v kritičnih situacijah in hitro sprejemajo smiselne odločitve. Kako postati upravitelj? Preberite o tem spodaj.

Izobraževanje

Če ste z odliko končali srednjo šolo in nato odšli na fakulteto, da bi študirali poklic, ki ste ga izbrali starši, potem najverjetneje po diplomi ne boste imeli želje po delu na svoji posebnosti. S to težavo se pogosto soočajo eruditi in ambiciozni fantje, ki se ne nasmehnejo možnosti, da bi v pisarni sedeli 8 ur na dan. V tem trenutku se pojavlja misel, da obstaja enostaven način pogleda na svet in bližje spoznavanje kulture drugih držav. Diplomiranec morda želi postati upravitelj. Kako izvesti načrt? Kandidat mora za prijavo na to prosto delovno mesto predložiti svoj življenjepis. Ja, oseba, ki je pravkar končala šolo, je lahko sprejeta na krov, vendar je to zelo redko. Pogosteje imajo radi ljudi, ki so služili v vojski in diplomirali. Zakaj? Ker so se takšni fantje uspeli sprehoditi, so zdaj postali odgovorni, se naučili delati v timu in jasno razumejo, zakaj morajo iti v letalstvo.

Iskanje zaposlitve

Vašo izobrazbo lahko imenujete dobro, in zagotovo ste zakoreninjeni v misli povezati svoje življenje z nebom in letalstvom? Nato morate storiti aktivne korake za iskanje prostih delovnih mest. Fantje, ki se sprašujejo, kako postati upravitelj, najpogosteje razmišljajo o velikih letalskih prevoznikih. Ni vredno začeti z velikani, kot je Aeroflot. Verjemite, niso najbolj obetajoči obeti za začetnike. Izbrati bi morali nekaj manj patetičnega, na primer Ural Airlines. Poglejte uradna spletna mesta teh podjetij in vprašajte prijatelje. Ugotoviti boste morali, kdaj bo podjetje začelo novo zaposlovanje. Takoj, ko se odpre, morate predložiti življenjepis. Toda vzemite si čas za izbiro. Informacije, ki jih berete na spletnem mestu, morda niso resnične. Zato je priporočljivo, da podatke dodatno preverite na različnih forumih. Prosto poiščite ljudi, ki v družbi svojih sanj delajo kot stevardeso. Poiščite sveže in zanesljive informacije bolje iz prve roke.

Nadaljuj z oddajo

Ko se prepričate v svojo izbiro, lahko pošljete zahtevo. Predložite življenjepis, v katerem morate poleg osebnih podatkov in izobraževanja opisati svoje prednosti in slabosti ter priložiti fotografijo. Da bi pritegnili pozornost, morate biti ustvarjalni. Vendar ne pretiravajte, sicer bi ljudje morda pomislili, da niste resni do svojega prihodnjega poklica. Ne odlašajte s predložitvijo življenjepisa, sicer boste imeli priložnost, da ne pridete v vrsto študentov. Ko se prijavite, boste na odgovor morali počakati nekaj tednov. Ne zaman izgubljajte časa, lahko se pripravite na nadaljnji intervju in dvignete nivo jezika.

Prvi intervju

Vsi, ki so razmišljali, kako postati upravitelj letala, razumejo, da je veliko odvisno od prvega vtisa, ki ga bo kandidat naredil na komisiji. Kako se ocenjujejo bodoči zaposleni na letalskih prevoznikih? Vsi moški, ki se prijavijo na naziv upravitelja, morajo biti mladi. Starostne meje segajo od 19 do 30 let. Moški mora biti višji od 170 cm in imeti atletsko telo. Velikost oblačil ne sme biti večja od 54. Videz kandidata mora biti prijeten. O kakršnih koli piercingih in vidnih tetovažah ne pride v poštev. Če je fant glede na zunanje podatke zadovoljen s provizijo, začnejo z njim dialog. Vprašanja so lahko precej pogosta. Študenta se lahko na primer vpraša, zakaj želi delati v letalstvu. Ljudje, ki ste se že pogovarjali, lahko tistim, ki samo razmišljate o tem, kako postati upravnik, povedo, da morate biti pripravljeni na karkoli. Komisija vas lahko zaprosi, da zapeljete pesem, preberete verz ali koga prevarate. In to ne bo šala. Prihodnji upravitelj bo moral opraviti katero koli nalogo.

Izpit

Kako postati upravitelj letala? Po opravljenem prvem intervjuju boste morali opraviti izpit iz angleščine. Zapletenih in posebnih pogojev ni treba čakati. Vse bo povsem preprosto za človeka, ki se lahko svobodno izrazi v jeziku in razume svojega sogovornika. Seveda imajo različne letalske družbe različne zahteve. Če se prijavljate na mednarodne lete, potem morate odlično poznati jezik. Preverili bodo celo naglas, ali bolje rečeno, njegovo odsotnost.

Rutinski izpit je sestavljen iz treh delov. Prva je testiranje. Tu je preverjena slovnica. Sledi poslušanje, nato pa živahen pogovor. Nivo angleščine lahko naknadno povišate, vendar kljub temu, da se lahko kvalificirate za položaj upravitelja, vaša raven ne sme biti nižja od vmesne.

Zdravniški odbor

Ljudje v popolnem zdravju se lahko prijavijo na letalsko družbo in postanejo upravniki. Kaj je treba zbrati iz referenc? Bodite prepričani, da prinesete potrdila iz psihiatričnega dispanzerja in ambulante za zdravila. Kandidati za delovno mesto bodo morali iti k nevrologu, psihologu, optometristu, specialistu ENT, zobozdravniku in kirurgu. Prav tako je potrebno, da komisija prinese podatke o EKG in fluorografijo. V sami zgradbi Aeroflot boste morali znova iskati. Zdravniki bodo poskrbeli, da bodo vaši dokumenti originalni. Ne bodite presenečeni, če se bodo nepričakovano odločili preveriti vaš vid ali postaviti vprašanje o zadnji bolezni. Zdravniki vas bodo prepričali ne le o vašem fizičnem zdravju, temveč tudi o moralni stabilnosti. Pričakujete lahko, da vas bo na proviziji čakala kakšna nujna situacija. Takšne "težave" je mogoče namerno storiti, če želimo pogledati, kako se kandidat obnaša v izrednih razmerah. Po temeljitem pregledu vam bodo takoj povedali, ali ste primerni ali ne.

Usposabljanje

Fantje, ki jih zanima, kako v Moskvi postati upravitelj, razmišljajo o tem, kako dolgo bo trajalo študij. Tečaji ne trajajo dlje kot tri mesece, nato pa diplomanti ponudijo preizkus znanja, pridobljenega v "bitki". Kaj ljudje študirajo 3 mesece? Razredi so razdeljeni na dva dela: praktični in teoretični. V prvo skupino spadajo: etiket obnašanja s potniki, angleščina, anatomija, študij osnov vožnje zrakoplovov, pa tudi študija mehanske naprave "ptica". V praktičnem pouku se upravitelji pripravljajo na različne nujne primere. Nesreča letala, letenje s padalom, prva pomoč, preživetje v ekstremnih razmerah - to je vse, kar je lahko koristno za osebo, ki strmoglavi.

Kdo plačuje šolnino? Za zaposlitev v velikih podjetjih mora upravitelj plačevati tečaje. Na mesec stanejo približno 60 tisoč. V podjetjih, katerih status je nižji, se zaposleni brezplačno usposabljajo. Včasih se sklenejo pogodbe, po katerih študent pristane, da bo nekaj let pred odhodom delal v podjetju. V nasprotnem primeru bo moral upravitelj plačati svoj trening.

Vadbeni leti

Po uspešno opravljenem treningu stevardese postane pripravnik. Kaj je potrebno, da postaneš upravitelj letala? Leteti od 30 do 50 ur kot pomočnik upravitelja. Za vsak let bo višji tovariš dal ocene. Točke boste dobili za vse: videz, kulturo komunikacije s potniki, obnašanje na krovu in med pristankom. Ko se čas pripravništva izteka, bodoči upravitelj zadnji polet opravi z inštruktorjem. Spremlja vedenje začetnika in izreče sodbo glede primernosti osebe. Če je vse v redu, stažist dobi službo. Tu je treba omeniti, da se upravitelj uči delati na določenih vrstah zrakoplovov in pri določeni letalski družbi. Če želi zamenjati službo, se bo moral izpopolniti in opraviti izpite.

Delovne prednosti

Zakaj se je vredno učiti kot upravnik? Ta poklic ima veliko prednosti:

  • Človek bo lahko videl svet. Malo ljudi ima priložnost potovati vsak teden. Nove države, nova čustva in nove izkušnje so tisto, kar spremlja poklic upravitelja.
  • Zanimivi zmenki. Vsak dan ima upravitelj priložnost osebno srečati slavne ali znane politike. Znani pisatelji, umetniki in glasbeniki med letom ne morejo samo dati avtografa, ampak tudi govoriti s prijetnim mladim moškim.
  • Študij človeške psihologije. Vsakodnevno, ko komunicira z velikim številom pisanih ljudi, bo upravitelj sčasoma lahko dobro razumel osebnostne tipe in bral obraze. Ta veščina je zelo koristna za mladega človeka v življenju.

Steward na stadionu

Ali delate v varnosti? Potem se lahko preprosto prekvalificirate in zaslužite dober denar na začasnih zaposlitvah za krajši delovni čas. Dovolj bo, da se naučimo, kako postati vodja na stadionu. Kaj počnejo ti ljudje? Videti so kot dirigenti v letalu. Stjuardi pomagajo ljudem najti svoje mesto, pokažejo, kje je stranišče in kje lahko kupiš vodo. Dolžnost upravnikov je tudi, da skrbijo za red in čistočo na stadionu. Številne ljubitelje nogometa zanima vprašanje, kako postati voditelj na svetovnem prvenstvu. Odgovor je preprost - pojdite in se prijavite. Vendar ne pozabite: delo ni tako rožnato, kot se morda komu zdi. Stjuard ne pride na ogled tekme, ampak na red. Zato je treba med športnim dogodkom človek obrniti proti publiki in ne igrišču. Tisti, ki ne izpolnjujejo te zahteve, so odpuščeni po drugem opozorilu. Zakaj ljudje pristanejo na to delo? Dobra plača in "povezave" na stadionu privabijo veliko navijačev, ki so pripravljeni porabiti svoj čas in energijo za pomirjanje navijačev.