karierno upravljanje

Inšpektorat za delo Saratov: lokacija, možni razlogi za prijavo

Kazalo:

Inšpektorat za delo Saratov: lokacija, možni razlogi za prijavo
Anonim

Če delodajalčeve pravice delodajalca kršijo, potem lahko vloži pritožbo na teritorialno enoto inšpektorata za delo. Gre za nadzornik, ustanovljen na državni ravni, ki je zasnovan za spremljanje spoštovanja delovnega prava s strani delodajalcev vseh oblik lastništva.

Če veste za svoje pravice, morate imeti informacije o lokaciji najbližje enote. Naslov inšpektorata za delo Saratov je ul. 1. Sadovaya, 104.

Na kaj se zanaša inšpektorat za delo v svojih dejavnostih?

Vse, kar je povezano z dejavnostmi inšpektorata za delo, je na voljo v naslednjih zakonodajnih aktih:

  • Oddelek XIII petega dela kodeksa dela Ruske federacije;
  • Vladni odločbi št. 324 in 156;
  • Odredba Ministrstva za socialni razvoj št. 378n;
  • Rostrud odredba št. 211;
  • Zvezni zakon št. 58, 59, 294.

Odgovornosti organov, kot je inšpektorat za delo Saratov, vključujejo naslednje odgovornosti:

  • nadzor na področju kršitev delovnih pravic državljanov;
  • upoštevanje upravnih kršitev na tem področju, odločanje o njih, sprejetje preventivnih ukrepov proti malomarnim delodajalcem;
  • zagotavljanje obnove pravic delavcev.

Poleg tega se lahko v primeru kršitev delodajalcu naloži upravna kazen, lahko se začne sodni postopek, delo podjetja-kršitelja se lahko v celoti prekine.

Kako se obrniti na inšpektorat za delo Saratov

Pritožba je možna na več načinov. Saratovski inšpektorat za delo sprejema pritožbe v sprejemnih dneh prek dežurnega inšpektorja prek elektronskega obrazca na svoji uradni spletni strani. Vlogo je možno oddati tudi preko portala državnih služb.

Pri elektronskih metodah vložitve pritožb na inšpektorat za delo Saratov je vse izjemno preprosto. Vsak vir ima obrazec, ki ga morate samo izpolniti, po navodilih. Pisno pritožbo bo treba pripraviti neodvisno. Hkrati ni določenega vzorca, upoštevati bi morali le nekatera pravila.

Pisna pritožba

Takšni dokumenti imajo enotna pravila za registracijo. Sestavljajo jih izključno v okviru uradnega poslovnega sloga. Izjave prisege, groženj in klevetanja v besedilu niso dovoljene. Biti mora berljiva in vsa dejstva skladna, po možnosti njihova konstrukcija v kronološkem zaporedju. Pritožbo lahko sestavi en vlagatelj ali več. Skupna izjava bo navajala težo kaznivega dejanja in njegov množični značaj.

Zavedati se morate, da takšne pritožbe ne morejo biti anonimne. Preprosto ne bodo upoštevani. Zato morajo biti v naslovu pritožbe navedene popolne informacije o vlagatelju, vključno s kontaktnimi podatki. Če je anonimnost še vedno potrebna, je to treba navesti v besedilu pritožbe. V tem primeru bo tak pogoj zagotovo izpolnjen.

Pritožbe ni smiselno posredovati centralnemu GIT-u. Še vedno jo bodo poslali v obravnavo v Saratovski inšpektorat za delo, vendar bo to trajalo dodatni čas.

Če v pritožbi obstajajo dokumenti, ki potrjujejo dejstva, morajo biti kopije le-teh v prilogi. Sama inšpekcija ima pravico zahtevati potrebne dokumente, morda pa bo delodajalec imel čas, da skrije »neprijetna« dejstva.

Pogoji obravnave vlog

Standardni rok za obravnavo vlog je določen v 30 dneh. Če zapleteni dogodki, začetek inšpekcijskih pregledov in izvajanje zahtev niso potrebni, potem je to obdobje mogoče skrajšati na 15 dni. Ob zadostni zapletenosti primera lahko obravnava traja tudi do dva meseca.

Obstaja posebna določba o dejstvih odpuščanja. Postopek v tem primeru ureja člen 373 carinskega zakonika. Takšne vloge je treba obravnavati v 10 dneh.