karierno upravljanje

Vdihnite, oglejte si video, sprehodite se: 12 načinov, kako se v 5 minutah znebiti stresa

Kazalo:

Vdihnite, oglejte si video, sprehodite se: 12 načinov, kako se v 5 minutah znebiti stresa

Video: Roswell Incident: Department of Defense Interviews - Gerald Anderson / Glenn Dennis 2024, Maj

Video: Roswell Incident: Department of Defense Interviews - Gerald Anderson / Glenn Dennis 2024, Maj
Anonim

Stresne situacije čakajo sodobno osebo na vsakem koraku. Intenzivna psihološka klima v službi, nemiri v družinskem življenju in občasni konflikti v stikih s tujci - vse to izzove stres, ki škodljivo vpliva na duševno zdravje. In če se proti temu sploh ne borite, so lahko posledice zelo neprijetne, vse do dolgotrajne depresije.

Spodnje metode vam bodo pomagale, da se v 5 minutah znebite stresa in razveselite.

1. Dihala sedacija

Težko si je predstavljati enostavnejšo in dostopnejšo metodo, s katero se lahko vsi znebite akutnega psihološkega stresa. Umirjen nadzor bo pomagal dihati v nekaj minutah. Dovolj je, da zaporedoma naredite niz globokih vdihov in izdihov. Učinek bo aktiviranje virov avtonomnega živčnega sistema, kar bo telesu omogočilo sprostitev.

2. Oglejte si video

Kratki videoposnetki s pozitivno vsebino lahko odvrnejo pozornost od vzrokov stresa in vam pomagajo bolj optimistično razpoloženje. Dobro je, če gre za svetle, zabavne in izvirne videoposnetke, ki lahko hitro povzročijo pozitivna čustva, do izraženega smeha.

Veterinarka iz Avstralije Catherine Apuli je izdelala protetična krila papiga Wei Wei

Kje bivati ​​v Zermattu: najboljši hotel za luksuzne počitniceUmetna inteligenca prepozna nove antibiotike

3. Sprehodite se

Sam vstop na ulico je naravno pomirjevalo kot način za hitro spreminjanje situacije. Kratek sprehod po parku s pregledom scenskih pogledov bo razbremenil živčni sistem in stabiliziral čustveno ozadje. In dobro je, če takšne vrste iz hiše ne bodo potekale same. Naj bo to prijatelj ali pes - sprehod v prijazni družbi je veliko bolj prijeten.

4. Načrtovanje prijetnih dogodkov

Posebni ukrepi niso potrebni. Izziv je preučiti načrte za prihodnje dogodke, ki obljubljajo nove pozitivne izkušnje. Lahko je na primer rojstni dan, počitnice, družinska večerja istega prijatelja ali romantični zmenek.

5. S seznama

Za razliko od prejšnjega odstavka tokrat ni treba poglobiti v posebne dogodke. Naloga je sestaviti seznam primerov, ki jih bo treba dokončati v bližnji prihodnosti - zlasti izračun lahko zajema dnevni, tedenski ali celo mesečni urnik. Že sam postopek oblikovanja in določanja bistvenih nalog bo pomagal rešiti glavo pred nepotrebnimi mislimi in normalizirati psihološko stanje.

Za pridobitev novih znanj: kako povečati svojo profesionalnost na delovnem mestu

Na cesti sem našel nekoga drugega križa: prijatelj je kričal - vrgel stran, jaz pa sem ravnal drugače

Znanstveniki so našli bakterije, ki lahko razgradijo industrijske naplavine

6. Hitra meditacija

Takšnih praks ni nujno, da so povezane z verskim in metafizičnim kontekstom. V tem primeru je dovolj, da vzamete udobno pozo, zaprete oči in preprosto poskusite, da ne razmišljate o ničemer istih 5 minut. To je neke vrste način čiščenja misli o vsem negativnem, ki jih zamaši.

7. Izražanje čustev in čustev

Ugotavljanje vzrokov tesnobe in tesnobe je ključni korak k njihovemu premagovanju. Znanstveno je dokazano, da se jih človek, ki podrobno zapiše svoje strahove, v precejšnjem delu znebi. Prav tako je vredno poskušati prepoznati pozitivne in ustvarjalne občutke z upi in načrti za prihodnost. Morali bi biti ključni motiv pri odločanju, kaj storiti naprej.

8. Pomirjujoča čajanka

Pripravljanje pijače s pomirjujočimi zelišči je odličen način za reševanje stresa. V hladni sezoni bo vroč čaj ogreval telo od znotraj, kar bo pripomoglo k postopku iskanja sproščenega stanja.

9. Poslušanje glasbe

Je učinkovit način sprostitve, ki prav tako ne potrebuje nobenih pomembnih sredstev in stroškov. Glavni pogoj je, da mora biti sestava hkrati pomirjujoča in pozitivna. Zagotovo bo le vaša najljubša glasba dosegla pričakovani učinek.

Ostaja še počakati: serija "Prijatelji" bo dobila dolgo pričakovano nadaljevanjeGostja je prišla na poroko v beli obleki: nevesta ni bila presenečena, ampak je dala notoStarega puloverja ni treba metati stran: za psa bo topla oblačila

10. Poslušanje pomirjujočih zvokov

Druga možnost, ki vključuje uporabo metode zvočne sprostitve. Toda v tem primeru se posnamejo nevtralne skladbe s posnetki zvoka naravnih pojavov. Zlasti stres pomaga odstraniti zvok dežja, škripanje ognja, zavijanje vetra ali ptice.

11. Nasmehni se

Izražanje pozitivnih čustev na obrazu ni le prijazen znak v odnosu do drugih. Kot kažejo raziskave znanstvenikov, nasmeh zmanjšuje srčni utrip, kar je posledično zanesljiv znak lajšanja stresa.

12. Polnjenje knjige za barvanje

Del igre je otroški proces, ki bo pomembno prispeval k premagovanju stresa. Dovolj je, da vzamete knjigo za barvanje in začnete ustvarjalno delo, da jo napolnite. Poklic je zanimiv in navdušujoč, a koristen tudi za psiho.

Stres sploh ni nepremostljivo stanje, za kar si morate vložiti veliko truda in sredstev. Obstaja še veliko drugih metod za njegovo hitro odpravljanje, vendar vse temeljijo na doseganju dveh očitnih učinkov - umirjanju in ustvarjanju pozitivne naravnanosti. Kot lahko vidite, lahko najpreprostejša dejanja in oblike prostega časa pomagajo osebi, ki je v stresnem položaju.

Ste ugotovili kršitev? Poročajte o vsebini