zaposlovanje

Pomembni so vsi poklici: osebni voznik

Pomembni so vsi poklici: osebni voznik

Video: To bo moj poklic - farmacevt tehnolog in farmacevt lekarnar 2024, Maj

Video: To bo moj poklic - farmacevt tehnolog in farmacevt lekarnar 2024, Maj
Anonim

V sodobnem življenjskem ritmu se zahtevata največja aktivnost in povečana mobilnost, zlasti od prebivalcev mega mest. Danes osebni voznik še zdaleč ni luksuz. Poklic osebnega šoferja je precej povpraševan, saj tako njegovi starejši direktorji kot navadni zaposleni uporabljajo njegove storitve. Pogosteje položaj "osebnega voznika" zasedajo moški z višjo in srednjo specializirano izobrazbo, danes pa jih najdemo tudi ženske. Glavna stvar je, da potencialni zaposleni poseduje vsa potrebna znanja in veščine.

Zahteve

Pri najemu je najbolje, da na razgovoru določite voznikove dolžnosti in jih nato določite v pogodbi o zaposlitvi, s čimer se boste izognili prihodnjim nesporazumom. Seveda mora imeti osebni voznik vozniško dovoljenje kategorij "B" in "D" in biti sposoben brez težav voziti avtomobil kadarkoli in pod kakršnimi koli pogoji. Poleg tega mora dobro poznati prometna pravila in ne dovoliti kršitev. Pri najemu so delovne izkušnje v taksiji, družini ali pisarni vozniku dobrodošle, najboljša izkušnja je približno 10 let. Delo kot osebni voznik v Moskvi zahteva znanje racionalnega načrtovanja poti, poznavanje mesta in okolice ter sposobnost uporabe sodobnega navigacijskega sistema.

Osebne kvalitete

Točnost, sposobnost organiziranja in izračunavanja časa je kakovost, ki odlikuje dobrega voznika, saj ta poklic obstaja prav zaradi prihranka časa in njegove racionalne uporabe. Osebni voznik mora pravočasno priti do svojega delodajalca in mu zagotoviti ob pravem času na predvideno mesto. Treba je opozoriti, da zgodnji prihod, pa tudi pozen, ni zelo dobrodošel. Malo je verjetno, da bo vodja velikega podjetja, ki prihaja prej, kot je bilo načrtovano, rad pričakoval prihod partnerjev. Druga neodtujljiva kakovost osebnega prevoznika je kompetentnost v avtomobilski napravi, sposobnost popravljanja majhne okvare ali menjave kolesa. Zavezan je spremljati stanje avtomobila in pravočasno organizirati dejavnosti, povezane z vzdrževanjem, plačevanjem davkov in zavarovalnimi premijami, kot tudi nadzirati vzdrževanje čistoče vozila, ki mu je dodeljeno. Pozitiven videz je dobrodošel, poleg tega pa mora biti osebni voznik prijeten v komunikaciji in biti sposoben vzdrževati dialog tako s policistom prometne policije kot z delodajalcem ob spoštovanju podrejenosti in zaupnosti. Odpornost proti stresu, odsotnost slabih navad in odgovornost so osebne lastnosti št. 1 pri izbiri poklica osebnega šoferja.

Poiščite prosta delovna mesta

Prosta delovna mesta so predstavljena na uradni zvezni borzi dela, če jih kontaktirate in predložite življenjepis, boste lahko prejeli kvalificirano pomoč specialistov, ki bodo za vas izbrali potrebne možnosti. Pozorni bodite tudi na specializirana mesta za zaposlitev, na katerih ponujajo zaposlitve kot osebni voznik od delodajalca. Velik seznam prostih mest je na voljo v medijih: v časopisih "Iz roke v roke" ali "Sejem zaposlitve", "Možnost".