povzetek

Dodatni podatki v povzetku: primeri. Kako napisati življenjepis

Kazalo:

Dodatni podatki v povzetku: primeri. Kako napisati življenjepis
Anonim

Strokovnjaki pravijo, da je pravilno napisan življenjepis polovica uspeha pri iskanju dobre zaposlitve. Ni razloga, da se z njimi ne strinjate, saj se vprašalnik pogosto oceni pred osebno komunikacijo z njegovim avtorjem in samo na podlagi prejetih informacij je odločitev o povabilu na opravljeni razgovor. Kaj napisati poleg svojega izobraževalnega in delovnega življenjepisa in ali potrebujem dodatne informacije v svojem življenjepisu? Primeri dobrih profilov za iskalce zaposlitve - še posebej za vas v našem članku.

Za vsako prosto delovno mesto - vaš življenjepis

Če boste napisali uradno jedrnato različico lastne biografije, se osredotočite na želeni položaj. Lahko ste raznolika oseba in vas vse zanima, najverjetneje pa delodajalca ne zanima kandidat za ekonomsko posebnost, ki goji kaktuse ponoči in ima veliko športnih nagrad. Skladno s tem je treba v vprašalniku omeniti le tiste osebne dosežke in dejavnosti, ki so nekako povezani z delom, ki vas zanima. Preden podrobno razmislimo o oddelku z dodatnimi informacijami, se spomnimo, kako izgleda standardni življenjepis. Njegova glavna naloga je skrajšati intervju in delodajalcu zagotoviti najpomembnejše informacije o prosilcu. Kaj napisati?

Kako ustvariti življenjepis: vzorec zapolni

Prvo poglavje je referenca, to je "Osnovne informacije". V njem navedite polno ime, datum rojstva, dejanski naslov prebivališča in kontaktne podatke. Primer: „Petrov Vasilij Ivanovič; 25. aprila 1971; Voronež, st. Kirova, d. 15, apt. 43; 8 (906) 956 44 45. " Dodate lahko tudi e-poštni naslov in domačo telefonsko številko.

Naslednji razdelek je »Izobraževanje«, najpomembnejša stvar na njem je univerza, če pa svoj poklic štejete za poklic in ste se najprej izučili na izbranem posebnem mestu v liceju ali na fakulteti, lahko navedete vsa študijska mesta. Standardna različica: „Voronezh State University; fakulteta: ekonomska; specialnost: ekonomist, 1991-1995. " Nadalje je primerno navesti, da ste zaključili tečaje izpopolnjevanja ali ločeno študirali jezike (če res dobro obvladate in ne imate le diplome).

Najpomembnejši del je "Delovne izkušnje". Niste prepričani, kako napisati življenjepis? Vzorec izpolnjevanja tega oddelka je posebej za vas: "02.1996 - 05.1999 - LLC" Zarya ", profil organizacije: trgovina na debelo z oblačili in tekstilnimi izdelki. Položaj: višji vodja prodaje; dolžnosti: nadzor nad poravnavami, sestavljanje pogodb, stiki z majhnimi veleprodajnimi in maloprodajnimi organizacijami. " V tem slogu opišite vsa druga delovna mesta ali samo zadnjih 5, če ste spremenili veliko delovnih mest. Ni vam treba podrobno opisovati odgovornosti za življenjepis za vsako delovno mesto. Poskusite na kratko izpostaviti najpomembnejše pri vsaki objavi. Delodajalca zanima, kaj ste storili in kaj lahko storite.

Naslednji razdelek je „Več informacij.“ Poskusimo ugotoviti, kaj se lahko in kaj v njej zapiše in kaj je bolje zavrniti.

Družinski status

Mnoge ženske se šalijo, da jim je dvojno težko dobiti službo: če rečete, da imate otroka, jih zavrnejo, ker to preplavi pogoste bolniške odsotnosti; če napišete, da ni otrok, vas spet zavrnejo, ker to pomeni, da boste kmalu šli na porodniški dopust. Kljub temu pa je odvzem socialnega statusa delodajalcu, ki bo, če bo uspešen, še vedno videl potni list, vsaj nelogično. V razdelku „Splošne informacije“ ali „Dodatne informacije“ je primerno, da v eno vrstico napišete prisotnost registrirane zakonske zveze ali njeno odsotnost ter otroke. Na primer: "Poročen, ima 2 otroka."

Računalniška pismenost

Danes je velika večina specialnosti tako ali drugače povezanih z računalnikom. Poglejte si natančneje, tudi prodajalci v trgovinah spremljajo razpoložljivost blaga s pomočjo sodobnih pripomočkov. Zato je treba navesti tesno seznanitev z računalnikom. Zavrnite osebne ocene, kot je „samozavesten uporabnik“. Kako potem v življenjepisu določiti dodatne informacije? Primeri pravilnega izpolnjevanja tega oddelka morajo vključevati seznam določenih programov, v katerih lahko prosilec dela. Naj bo ta stolpec videti takole: "Računalniška izkušnja: poznavanje programov WinWord, Excel, MS-Office." Ne pozabite navesti, ali ste sodelovali s katero koli specializirano programsko opremo.

Znanje jezikov. Dodatne informacije v povzetku: primeri izpolnjevanja

Številna sodobna podjetja vzdržujejo poslovne odnose s tujimi partnerji. V skladu s tem se zaposleni, ki govorijo tuje jezike, cenijo dvakrat. V dodatne informacije obvezno vključite, če imate ustrezno izobrazbo. Vendar poskusite resnično oceniti svoje zmogljivosti in raven. Če imate diplomo jezikovne šole, a v resnici imate težave pri prevajanju izvirnega besedila, je bolje, da se ne hvalite znova. Ne pozabite: življenjepis strokovnjaka je varalica za vodjo, ki odgovarja na vprašanje, katere odgovornosti je mogoče dodeliti novemu zaposlenemu. Še več - na razgovoru vam bodo morda ponudili pogovor v določenem jeziku.

Kako torej izpolnite razdelek »Več informacij« v življenjepisu, kaj naj napišem o jezikovni pismenosti? Če ste zaključili tečaje usposabljanja, vendar niste prepričani v svoje sposobnosti, je bolje, da v oddelku "Izobraževanje" navedete kraj študija. Primer za tiste, ki resnično govorijo tuji jezik: "angleščina: na ravni gospodinjstva prosto komuniciram."

Vozniško dovoljenje in službena potovanja

Pri prijavi na katero koli službo je koristno navesti prisotnost vozniškega dovoljenja in osebnega avtomobila. Kako vnesti te podatke v razdelek »Dodatne informacije« življenjepisa? Primeri: „Kat. "B", izkušnje 4 leta, osebni avto "ali" vozniško dovoljenje mačka. "B, C", 5 let izkušenj ". Druga možnost vključuje odsotnost osebnega avtomobila. Prav tako je koristno, da v vprašalniku navedete svoj odnos do službenih potovanj. V skladu s tem je ta odstavek sestavljen na naslednji način: „Možnost službenih potovanj: da / ne“.

Kaj je še vredno zapisati v življenjepisu?

Če imate kakšen hobi, povezan z vašo glavno poklicno dejavnostjo, se lahko tudi s tem hvalite. Lahko na primer delate kot ekonomist in včasih objavljate svoje članke v specializiranem časopisu ali vodite mojstrske tečaje in odprta predavanja za študente. Katere dodatne informacije bi morale poleg tega navesti v življenjepisu? Pisarniško osebje lahko poudari njihovo sposobnost dela z pisarniško opremo. Ne delajte tega, če se je profil že izkazal za dolgega in ponekod preveč podrobnega.

Ponovno preberite vse napisano besedilo. Je vse jasno in ali so informacije dovolj jedrnate? Ocenite verodostojnost napisanega, ne pozabite: laganje je nesprejemljivo, kadar iščete delo, saj se bo vsaka prevara razkrila na razgovoru ali po zaposlitvi.